No a ještě před fotkami dobrot se nemůžu nepochlubit kterak jsem si vystála frontu na "kluky v akci". Mimochodem velkýýý (doslova! i se svými 180ti cm jsem si vedle nich připadala jako mrňous :-)) sympaťáci! :-).... No a jinak k ochutnání toho bylo opravdu spousty, východočeské restaurace si přichystaly spousty lákadel a já si v tolik sympatické nabídce vybrala následující...
restaurace Aqarium (Hradec Králové) - filet z pražmy královské na pyré z černého kořene, pečené bramborové suflé... Moc dobrý rybka...
restaurace Bonté (Pardubice) - tuňák v sezamové krustě, zeleninový tartar s avokádem (už mírně užraný) |
restaurace fortna (Chrudim) - jelení rag) s mandlovou kroketou... nejvíc mě zaujala kroketa, o kterou se určitě i sama někdy pokusím
opět Fortna a tentokrát steak z kachního prsa s černou čočkou... favorit mého přítele
můj soukromý vítěz aneb výborné vepřové karé se zelím z červené řepy a staročeským knedlíkem z Karlova (Litomyšl)
restaurace St. Patrick (Pardubice) - pečená uzená žebírka
U Beránka (Náchod) - kynuté lívanečky s medovým rybízem
U královny Elišky - mousse z belgické čokolády s višňovo-mátovým pestem
panna cotta ze střední školy potravinářství a služeb Pardubice
Joo a abyste si nemysleli, že jsem takový žrout, tak to všechno jsem nespořádala sama, ale s velkou posilou - ochutnávat se musí vždycky s parťákem :-)
A spokojená nadlábnutá Téra s pivním favoritem z pivovaru Dobruška - 13° Muderlant polotmavý :-)
Všem východočechům (a samozřejmě i o trochu více vzdáleným) můžu návštěvu Apetit festivalu na pardubickém závodišti vřele doporučit třeba místo zítřejšího nedělního obědu, pokračuje totiž i zítra od desáté ranní do šesté podvečerní. Ceny degustačním (a někdy i větších) porcí se pohybují kolem 70 Kč (plus mínus) a třeba takové pivo (a že jich je tu výběr opravdu požehnaný) je zhruba za 30 Kč. K tomu doprovodný kuchařský i hudební program.
Dnešním velkým lákadlem byl samozřejmě i náš milý Zdenda :-) Ten dav šinoucí si to na jeho kuchtění měl velkou výhodu v tom, že jsme se my ostatní pohodlně najedli bez front :-)
A to by asi bohatě postačilo. No a dnešní otázka se přímo vybízí a nemůžu jinak, než se obrátit ke (nejen) ke svým krajanům - také jste na takové kulinářské akci nemohli chybět? :-) Vzdálenější čtenáři snad prominou a dobrému jídlu a pití zdar! :-)