Receptem jsem se inspirovala v kuchařce magazínu Albert a poupravila ho
Na 16 rohlíčků jsem potřebovala:
250 g polohrubé mouky, 250 g celozrnné žitné mouky (lze nahradit pšeničnou nebo jinou), 250 g odtučněného tvarohu, 125 ml mléka, 150 ml slunečnicového oleje, 1 sáček kypřícího prášku, 1 stroužek česneku, 1 lžičku soli, strouhaný parmezán na posypání, šunka na naplnění
Z mouky, tvarohu, mléka, oleje, kypřícího prášku, utřeného česneku a soli jsem vypracovala tvárné těsto (jde to rychle) a to jsem si na rozdělila na půl a vyválela na něco podobného kruhu. Ten jsem pak rozdělila na 8 dílů (trojúhelníčků) a kladla na ně šunku nakrájenou do podobných tvarů. Od středu jsem pak trojúhelník smotala a vytvarovala do zahnutého tvaru rohlíku. Všechny jsem pak posypala strouhaným parmezánem a pekla na 200° asi 20 minut, než byly krásně zlatavé a křupavé.
Mezi svátky to byla taková příjemná odbočka od cukroví (kterého jsou mimochodem stále poloplné krabice), ale určitě je připravím brzo i při jiné příležitosti, protože je to vážně bleskovka a navíc tuze dobrá :-)
Hm, to vypadá skvěle :)
OdpovědětVymazatmmmm tak to vypadá moc dobře, domácí pečivo miluju, takže tohle určitě vyzkouším :) ale jak se znám...bude těžké se ovládnout a nenarvat do sebe celý plech:DD
OdpovědětVymazatTak ty vypadají moc dobře, hned bych ochutnala :)
OdpovědětVymazatTéro, ty vypadají vážně skvěle! I recept se zdá být jednoduchý a po přečtení nemám z ničeho strach. Určitě vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatVzbuzuje to touhu pořádat večírek a servírovat podle tvých receptů :-)
OdpovědětVymazatTyhle rohlíčky dělám docela často :) Na slaný pečivo jsem ještě víc ujetá než na to sladký :D
OdpovědětVymazatHmmm, chuťovka! My děláme podobné rohlíčky na sladko, s tvarohem! :)
OdpovědětVymazatvíc takových odboček :)
OdpovědětVymazatMňam, hned bych si dala. :)
OdpovědětVymazatTak ty jsou super! :)
OdpovědětVymazatježiš Mňam! co mi to děláš v tuhle hodinu? :D jdu brakovat lednici!
OdpovědětVymazatTéro, vadí když ta druhá mouka není celozrná, ale je jen žitná?
OdpovědětVymazatUrcite nevadi, muze byt klidne jen v plne mire ta obyc bila mouka psenicna, ale urco i zitna :-)
VymazatMám ráda tvé recepty :) levné a jednoduché :) výýýýýbornýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý :-*
OdpovědětVymazatPoužila jsem kypřící prášek bez fosfátů ze zdravé výživy, moc "nenakynuly". Příště zkusím jiný.
OdpovědětVymazatVyzkoušeno !!! Vynikající :))))))))))))) !!!!!
OdpovědětVymazat