Potřebovala jsem:
1 velký batát (nebo tu batátu? :-D), 1 stroužek česneku, lžíce olivového oleje, sůl, pepř, tortily, libovou šunku, hermelín + salát k podávání
Batát jsem oloupala, nakrájela na kostky a šoupla do pekáčku. Přidala jsem na drobno nakrájený česnek, posolila, popepřila a promíchala se lžicí olivového oleje a dala péct na 200° zhruba na 30 až 40 minut, zkrátka než jsou brambory měkké. Potom jsem je v pékáčku rozšťouchala štouchadlem a vzniklé pyré jsem natírala na tortilu, pokladla šunku a hermelín, smotala a dala zapéct do kompaktního grilu. Podávala jsem je s kupou salátu s fenyklem a balsamicovou zálivkou.
A co Vy, už jste batáty ochutnali nebo jsem z nich tak vyjukaná jen já? :-D
tak to vůbec neznám, ale vypadá to lahodně :)
OdpovědětVymazatStřípky z mého života
batáty jsem nikdy neměla, ale už dlouho předlouho jsou na mém pomyslném seznamu :D dokonce je mají i u nás v Bille, zatím jsem ale neměla odvahu dát tu ošklivou věc do košíku :D tvoje večeře ale vypadá dobře, i když to u tvých receptů není nic neobvyklého:)
OdpovědětVymazatMmmm. Sbíhají se mi sliny... :D
OdpovědětVymazatKoukám, že jsme obě udělaly stejný nákup. Já je taktéž koupila v Albertu v akci. Ale ne poprvé. Zkoušela jsem je v polévce, hranolky, a pečené nasladko se skořicí a medem. Všechno chutnalo. :) Jsem docela bramborožrout, a tohle je příjemná a zdravá obměna :)
OdpovědětVymazatOvšem dát je do tortily by mě nenapadlo. Určitě to příště zkusím :)
Takovéhle kombinace mě nepřestanou udivovat. Super nápad :)
OdpovědětVymazatBatáty znám, ale nikdy jsem je taky neochutnala, pořádně jsem nevěděla, co s nimi. Ale láká mě to konečně ochutnat :).
OdpovědětVymazatBatáty bych taky chtěla ochutnat, ale nikde jsem na ně nenarazila... A Albert nikde poblíž není.:-(
OdpovědětVymazatNeznám to, ještě jsem o tom neslyšela,ale vypadá to moc dobře.
OdpovědětVymazatNa batáty nemám odvahu.
OdpovědětVymazatmňam! batáty jsou teď mojí oblíbenci!
OdpovědětVymazat