Jestli jsem o nějakém receptu kdy tvrdila, že je to snadná rychlovka, tak ten dnešní je opravdu pravá a nefalšovaná brnkačka. Žádné velké kulinářské kouzlení, ale za to parádní mlsání. No co jiného taky může vzniknout jiného z jahod a pudingu.... A pokud třeba občas zabloudíte do nějakého pekařství a rádi si objednáte pudinkovou taštičku nebo třeba takové pudinkovo-jahodové mřížky z Lidlu, tak vězte, že tohle Vám bude na tuty šmakovat ještě o to víc, že se rozvoní právě ve Vaší troubě.
Recept odzkoušen hnedle v několika podáních na popoud jednoho starého Apetitového vydání
Potřebovala jsem:
2 balení rozváleného listového těsta (nebo 1 v kostce), 1 balení vanilkového pudingu, 400 ml mléka, 3 lžíce třtinového cukru, vaničku jahod, 1 vejce na potření, případně vanilkový cukr na posypání
Zapnula jsem troubu a jedno těsto dala na 200° předpéct asi na 5 minut, než mírně zezlátlo. Nechala trochu zchladnout a připravila si puding - klasicky, osladila a vlila na předpečené těsto. Nechala vychladnout a povrch posázela půlkami jahod. Vedle jsem si připravila druhé těsto, které jsem vyválela, aby bylo o nějaký cenťák větší než spodní část a udělala rýhy zhruba 2 cm od sebe. Potřela jsem vejce okraje předpečeného, opatrně přenesla prokrájené syrové těsto, přimáčkla, aby se puding nevylil, udělala jsem místo jahodám, aby mohly "vyčuchovat" a ještě celý povrch potřela zbytkem vejce. Pak jsem buchtu šoupla do trouby na dalších asi 25 minut - zkrátka než byla zlatavá. A než jsem nakrojila, počkala, až řádně vychladne, aby puding nevytekl.
A řekla bych, že vypadá i trochu májově, nemyslíte? :-) Každopádně si nemůžu odpustit přání krásného prvomájového dne a co nejsladšího hubana pod (pokud možno alergii-nedráždějící) třešní :-)
Teda ta vypadá úžasně!
OdpovědětVymazatMamka má v pátek narozeniny, tak buchtičku asi vyzkouším. :))
Mňam, takovéhlé dezerty zbožňuji! Vypadá to vážně nádherně :)
OdpovědětVymazatTo je skvělé! :)) vypadá krásně odlehčeně a svěže :)
OdpovědětVymazatTo vypadá úžasně a název mě hrozně pobavil.:-) Kam na ně chodíš?:-)
OdpovědětVymazatTuhle jsem vykoukala konkrétně v Apetitu, jak píšu, i když ten je mým častým zdrojem :-)
VymazatVypadá mňamózně ;)
OdpovědětVymazatMožno sa spýtam blbosť, ale puding si iba rozmiešala v mlieku alebo klasicky uvarila a potom ním poliala cesto ?
OdpovědětVymazatV pohodě :-) Puding jsem připravila oproti klasickému postupu z obalu jen ve 400 ml mléka (namísto 500 ml) a cukru dala jen 3 lžíce, jinak ho osobně dělám pro urychlení v mikrovlnce - smíchám mléko, prášek, cukr, šoupnu do mikrovlnky a tak po půl minutě vždy vypnu, promíchám a když zhoustne, tak ho vyndám a vliji na těsto :-)
VymazatDobrý recept:) mohla by jsi sem prosím dát i recept na nějaké vegetariánské jídlo,díky:D
OdpovědětVymazatJá myslím, že vegetariánských jídel je tu habaděj, protože maso moc často nedělám, maximálně přidám třeba šunku :-)
VymazatTo vypadá uplně jako z obchodu :)! Nenapadlo by mě, že je to snadné na přípravu :). Asi to vážně vyzkouším:)
OdpovědětVymazatTen puding v mikrovlnce zní jednoduše, dobrá vychytávka. Koláč či buchta no prostě ta mňamózní dobrota mne láká.
OdpovědětVymazatMňamozní recept, o víkendu peču. :)
OdpovědětVymazatPane jo, strašně se ti povadla, mňam! :))
OdpovědětVymazatTo bych si hned dala!!!:) Budu to muset někdy vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatTak už ji peču!:) Jen jsou použila jahodový pudink a sladila stévií :)
Vymazatteda jestli nezapomenu tak počkám na domácí jahody a musím to upéct! ale chuť na to mám už z fotky:)
OdpovědětVymazatvypadá geniálně!! :) ňam
OdpovědětVymazathlavně vždycky origo!:) ty žaluzie jsou paráda
OdpovědětVymazatMůže se tam dát i jiné ovoce?
OdpovědětVymazatCo by ne
Vymazat