středa 1. května 2013

Jahody za žaluziemi aneb buchta lehká jako facka

Jestli jsem o nějakém receptu kdy tvrdila, že je to snadná rychlovka, tak ten dnešní je opravdu pravá a nefalšovaná brnkačka. Žádné velké kulinářské kouzlení, ale za to parádní mlsání. No co jiného taky může vzniknout jiného z jahod a pudingu.... A pokud třeba občas zabloudíte do nějakého pekařství a rádi si objednáte pudinkovou taštičku nebo třeba takové pudinkovo-jahodové mřížky z Lidlu, tak vězte, že tohle Vám bude na tuty šmakovat ještě o to víc, že se rozvoní právě ve Vaší troubě.


Recept odzkoušen hnedle v několika podáních na popoud jednoho starého Apetitového vydá

Potřebovala jsem:

2 balení rozváleného listového těsta (nebo 1 v kostce), 1 balení vanilkového pudingu, 400 ml mléka, 3 lžíce třtinového cukru, vaničku jahod, 1 vejce na potření, případně vanilkový cukr na posypání

Zapnula jsem troubu a jedno těsto dala na 200° předpéct asi na 5 minut, než mírně zezlátlo. Nechala trochu zchladnout a připravila si puding - klasicky, osladila a vlila na předpečené těsto. Nechala vychladnout a povrch posázela půlkami jahod. Vedle jsem si připravila druhé těsto, které jsem vyválela, aby bylo o nějaký cenťák větší než spodní část a udělala rýhy zhruba 2 cm od sebe. Potřela jsem vejce okraje předpečeného, opatrně přenesla prokrájené syrové těsto, přimáčkla, aby se puding nevylil, udělala jsem místo jahodám, aby mohly "vyčuchovat" a ještě celý povrch potřela zbytkem vejce. Pak jsem buchtu šoupla do trouby na dalších asi 25 minut - zkrátka než byla zlatavá. A než jsem nakrojila, počkala, až řádně vychladne, aby puding nevytekl.


A řekla bych, že vypadá i trochu májově, nemyslíte? :-) Každopádně si nemůžu odpustit přání krásného prvomájového dne a co nejsladšího hubana pod (pokud možno alergii-nedráždějící) třešní :-)

21 komentářů:

  1. Teda ta vypadá úžasně!
    Mamka má v pátek narozeniny, tak buchtičku asi vyzkouším. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, takovéhlé dezerty zbožňuji! Vypadá to vážně nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je skvělé! :)) vypadá krásně odlehčeně a svěže :)

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá úžasně a název mě hrozně pobavil.:-) Kam na ně chodíš?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhle jsem vykoukala konkrétně v Apetitu, jak píšu, i když ten je mým častým zdrojem :-)

      Vymazat
  5. Možno sa spýtam blbosť, ale puding si iba rozmiešala v mlieku alebo klasicky uvarila a potom ním poliala cesto ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě :-) Puding jsem připravila oproti klasickému postupu z obalu jen ve 400 ml mléka (namísto 500 ml) a cukru dala jen 3 lžíce, jinak ho osobně dělám pro urychlení v mikrovlnce - smíchám mléko, prášek, cukr, šoupnu do mikrovlnky a tak po půl minutě vždy vypnu, promíchám a když zhoustne, tak ho vyndám a vliji na těsto :-)

      Vymazat
  6. Dobrý recept:) mohla by jsi sem prosím dát i recept na nějaké vegetariánské jídlo,díky:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že vegetariánských jídel je tu habaděj, protože maso moc často nedělám, maximálně přidám třeba šunku :-)

      Vymazat
  7. To vypadá uplně jako z obchodu :)! Nenapadlo by mě, že je to snadné na přípravu :). Asi to vážně vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten puding v mikrovlnce zní jednoduše, dobrá vychytávka. Koláč či buchta no prostě ta mňamózní dobrota mne láká.

    OdpovědětVymazat
  9. Mňamozní recept, o víkendu peču. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Pane jo, strašně se ti povadla, mňam! :))

    OdpovědětVymazat
  11. To bych si hned dala!!!:) Budu to muset někdy vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už ji peču!:) Jen jsou použila jahodový pudink a sladila stévií :)

      Vymazat
  12. teda jestli nezapomenu tak počkám na domácí jahody a musím to upéct! ale chuť na to mám už z fotky:)

    OdpovědětVymazat
  13. hlavně vždycky origo!:) ty žaluzie jsou paráda

    OdpovědětVymazat
  14. Může se tam dát i jiné ovoce?

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!