středa 19. října 2011

Zumba

Zdravím Vás,

poslední dny bývám naštvaná, unavená nebo vynervovaná. Ale je jedna věc, která mě neomylně těchto chmur zbaví. To když nastane nedělní podvečer, já si sbalím tenisky, ručník a hooodně pití a vyrazím na zumbu!

Tenhle druh cvičení jsem zaznamenala asi předloni, když jsem se o zumbě dočetla v nějakém časopise. Hrozně mě to zaujalo, ale v tu dobu bylo cvičení dostupné jen u pár lektorek maximálně v Praze. Velký "zumba boom" nastal asi před rokem. Nebo se alespoň v tu dobu dostala i k nám do měnšího města. I hned jsme s mamkou vyrazily a obě nás nadchla. Od té doby jsme vyzkoušely asi pět různých instruktorů, ale naší jedničku máme. Neváháme za ní dojíždět, protože to pokaždé stojí za to. Z Lucky totiž čiší tolik energie, že i když jsem úplně bez nálady, tak ona mi kus té své cvičením předá. Její choreografie jsou detailně promyšlené a originální, každý krok přesně zapadá skladby.Téměř všechny skladby vkládá na svůj kanál na youtube, a tak, když jsme přes prázdniny na hodiny nedojížděly pravidelně, zacvičila jsem si s ní alespoň doma skrs monitor. Nabít mě dokázala i tak :-) A musím říct, že všechny písničky jsou tak nakažlivé! Pokaždé, když nějakou z nich slyším v rádiu, mám chuť začít hopsat do rytmu...

Na ukázku pár z mých oblíbených skladeb, i když vybrat tu nej je nemožné...





Zumby je teď všude plno, cvičí se ve sportovních centrech, tělocvičnách, sokolovnách i vesničkých kulturácích. Nechci tu agitovat, jen napsat o tom, co já osobně mám ráda a pro upřesnění, nedělám ani nikomu reklamu. Jde pouze o moje vlastní dojmy a pocity, o které jsem se s Vámi chtěla podělit.


A co Vy, chodíte se taky někam vrtět do rytmu zumby? :-)

4 komentáře:

  1. Ahojky, na zumbu nechodím, ale chodila jsem docela dlouho na sólovou salsu a teď navštěvuju už třetí semestr flirt dance. Jinak moc děkuji za milý komentář. Botky jsou ze Streetu, můj oblíbený obchod s botama v Brně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Chodila jsem loni na zumbu ve škole, nicméně náš lektor/učitel byl blázen, a tak jsem se znovu nepřihlásila :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ta fotka před a po mě dostala :D Já chodila ještě loni do fitka na různé hodiny, ale na zumbu ne. Ve městě máme jen jednu a ta prý nestojí za nic.. navíc teď ani cvičit nemůžu, mám pohyb zakázaný, ikdyž si občas tajně zacvičím, ale to jen trochu a né v nijakém extra tempu, takže se to nepočítá.. Ráda bych zumbu vyzkoušela, což to jo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni ty máš i zumba tričíčko jo? :) Je super, zamilovala sem si ji.. časem bych chtěla zkusit i nějaké jiné instruktory, abych mohla porovnávat, tak uvidíme.. :) a jsi někde na tom videu vidět? :D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!