neděle 13. listopadu 2011

Hříšně dobré, dobře hříšné

Taky tak milujete ananas? Já na něj mám sice alergii, ale vzdát se ho nedokážu. A zjistila jsem, že tepelně opracovaný mi až tak nevadí. A navíc přítel zbožňuje jakékoli ovoce v karamelu, takže tuhle kalorickou bombou si oba rádi osladíme život. Navíc je to hotové raz dva.













Nejdřív si připravím karamel. Třtinový cukr nechám rozpustit na rozpálené pánvičce za stálého míchání (rád se připaluje, mrcha). Až když se nám vytvoří tekutý sirup, je čas přidat pokrájený ananas. Opékáme asi 5 minut, záleží na velikosti kousků ananasu, potom podlijeme trochou hnědého rumu, přiklopíme a asi 10 minut dusíme. Nejlepší je se zmrzlinou nebo čerstvě ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem.


A pokud nejste zrovna na sladké a nebo toužíte mít svaly jako Pepek námořník, mám tu ještě sobotní oběd. Je to jen obyčejné kuřecí maso plněné pršutem a goudou s bramborovými rösty (ty byly ovšem dost dobré a dost jednoduché - ve slupce uvařené brambory nastrouhat, okořenit tyminánem, pepřem a solí, tvarovat malé placičky a do zlatova osmahnout) a to celé "ozeleněné" špenátovou omáčkou. Zní to divně, ale mě obzvlášť potěšil na dvakrát prázdný talíř mého vybíravého brášky. Jen měli všichni takový hlad, že jsem jídlo nestačila vyfotit ještě v nerozklohnaném stavu.


Nechte si čvachtat :-)

4 komentáře:

  1. Ten ananas vypadá úžasně a i jednoduše na přípravu :) Musí to být mňamka! To se tvůj přítel teda má, že mu pořád připravuješ takové dobroty, to bych si taky nechala líbit :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi ale šikovná kuchařka! Ty už se můžeš vdávat! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Udelal jsi mi poradne chute! Ja ananas rada jedine tepelne zpracovany. Kdyz je syrovy, tak mi desne vadi ta textura...

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!