pátek 18. listopadu 2011

Souboj suchých šamponů

Kdo z tohoto souboje vzejde jako vítěz, je asi patrné hned na první pohled.  


Suchý šampon Amica je taková levná klasika, která mi jako užitečná nouzovka sídlí ve skříňce pod umyvadlem už dost dlouho. K dostání je snad v každé drogérce za cenu kolem 30 Kč. Když je nejhůř, stačí si malým množstvím "popudrovat" vlasy a nemusím mít pocit, že si všichni budou chtít na mých vlasech osmažit řízky. Ale jako záchranu na celý den bych ho nevolila. Za prvé si prostě nemůžu zvyknout na jeho specifickou "zásypovskou vůni", za druhé nechápu, jestli je vůbec použitelný pro někoho s tmavšími vlasy. V mém případě snad ani tak nevadí, že po nanesení vlasy znatelně zbělají ať ručníkem drbu, jak chci, ale pro někoho s tmavšími vlasy to musí být docela problém.

A teprve nedávno jsem vyzkoušela Dry Shampoo od Syossu. Zaplatíte za něj zhruba o stovku více, ale i když jsem ho zatím použila jenom jednou, byla jsem s ním spokojená určitě víc. Nemá tak krkolomné nanášení, celkem pohodlně ho nastříkáte, nezanechává za sebou žádný bílý "potah", takže stačilo vyčesat a do vlasů trochu fouknout fénem, abych odstranila zbytek malých částeček a bylo hotovo. Vykouzlil mi celý jeden den bez mytí navíc, což je rozhodně fajn, protože si vlasy myji každý den. Nebudu ho používat pravidelně, ale jako pomocník pro ne zrovna svěží vlasy se rozhodně hodí.

Takže pro častější použítí bych investice do Syossu nelitovala, pro příležitosné použití si s trochu přimhouřenýma očima s Amicou vystačím.



Suché šampony není zrovna nejideálnější program na páteční večer, navíc mám celý den náladu jako kakabus, takže si jdu lehnout k Až tak moc tě nežere... Dobrou

7 komentářů:

  1. Syoss je zlo :( od šampónů přes kondicionéry až po barvy na vlasy, všechno mi nadělalo na hlavě neplechu, takže suchý šampon od nich rozhodně nepořídim. Mám jeden Balea a je fajn, to stříkací řešení je pohodlnější než "zásyp" :D používám ho, když chci vlasy trochu víc nadýchané.

    OdpovědětVymazat
  2. ja by som si strasne chcela ten od Syosu kupit ale u nas ho este neni dostat:)
    Inak pozyvam ta na moju predvianocnu giveaway o tasku plnu darcekov!Zapojit sa mozes tu:
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/2011/11/second-international-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Až tak moc tě nežere je úžasnej film :) ale zrovna nedávno sem si ho pouštěla, tak sem ani včera nekoukala :D a s myšlenkou že si pořídím suchý šampon si hraju už docela dlouho.. :D já teda přemýšlela o Balee.. ta stojí kolem 70 Kč, takže zlatá střední cesta tohodle.. :D tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  4. syoss nesnášim, dělá mi to divný vlasy,ale tenhle suchý šampon mi mát jednou koupila a nemůžu si ho vynachválit :) Aspoň něčím mě syoss potěšilo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná recenze. Já jsem právě přemyšlela, jaký bude ten Syoss suchý šampón. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám ten Amica a dávám ho jen trošku a bílé stopy ve vlasech nemám. Ze Syossu mám respekt, protože jejich šampony i stylingové přípravky jsou podle mě hrozné. Ale možná ho zkusím, třeba to bude lepší. :) Ono je docela těžké najít suchý šampon, aby nezatížil moc peněženku...

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!