středa 11. ledna 2012

Balea - ne příliš uspokojivé

Zdravím Vás mé milé,

tak další zkouška úspěšně za mnou, kéž by to takhle snadno šlo se všemi, vůbec bych se nezlobila... Teď ale zase vzhůru do učení na další, která je hned zítra... Nic nestíhám, ale pár slov sem přeci jen napíšu, protože mi to nedá. Mám tu už dlouho nafocené pár produktů tak všemi známé značky Balea z DM drogerie. A jak mi vyhovovaly?

Začnu třeba těmito třemi přípravky na pleť:



Balea péče & maska - určená pro normální pleť s vitamíny C, E a B a dle návodu má dvoje použití: "jako intenzivní péče pleť rozzáří, jako maska dodá intenzivní hydrataci", praví. Já jí zkrátka nanesu na obličej a nechám pár minut působit a setřu jako klasickou masku. Používám ji tak 1x týdně, stačí malé množství, takže balení je stále skoro plné. Mám jí už asi tři měsíce a bohužel žádné velké účinky jsem nezpozorovala. Možná je to tím, že jsem si ji kupovala v létě, kdy nemám s pletí takové problémy jako v zimě. Každopádně to, co na ní mám ráda, je vůně - je krásně cítit po lesním ovoci, voní mi jako nějaké žvýkačky a ještě dlouho po použití jí cítím. Pleť tedy hydratuje opravdu jen lehce, ale lepší než drátem do oka... A je na doplnění, koupila jsem jí asi za cenu kolem 50 Kč, jak to tak u téhle značky bývá.

Odličovací ubrousky nemusím nikomu přestavovat. Pro mě je to nepostradatelná věc na cesty, když s sebou nevláčím všechny odličovací produkty a přimhouřím oko a odlíčím se jenom tímhle. Vyzkoušela jsem jich od Baley už dost, pokaždé čapnu nějaké jiné a s těmito jsem se ale opravdu moc dobře netrefila. I když jsou určené na citlivou pokožku, tak dost vysušovaly. Za cenu klasickou, kolem dvacky, si tedy příště vyberu určitě jiné.

Odličovací balzám 2v1 jsem si nechala nakonec, ale jako to nejlepší to rozhodně nebude. Dlouho jsem totiž vybírala, až jsem samozřejmě přebrala. Etiketa, která slibovala šetrné zacházení k citlivé a suché pleti, mě prostě zlákala. Ale hned po prvním použití mi po obličeji naskákaly červené fleky, pleť byla nepříjemně vysušená a pálila. Kupodivu jediné místo, která tak nereagovalo tak negativně, byly oči a ty mě štípou po mnoha přípravích. Takže jsem ho právě na odlíčení očí chvíli používala, ale to pravé ořechové to stejně nebylo, takže skoro plná lahvička zavítala do odpadkového koše. Takže ač za 50 Kč, já už nikdy víc.

Takže po trochu pesimistickém zhodnocení se přesunu ke dvěma dalším, které naopak mají své zasloužené místo na vaně:



Balea sprchový gel hrdličky jsem viděla o mnohých z vás a většinou to byly kladné ohlasy, tak jsem ho také vyzkoušela. Nemám mu moc, co vytknout, jen bohužel ta vůně zprvu nebyla nic moc pro mě - trochu mi připomínala stromeček do auta, ale po pár použitích jsem si zvykla. Příště asi tedy sáhnu po jiné vůni, ale baleovským sprcháčům dál klidně věrná zůstanu.

Balea šampón pro přirozené nebo barvené blond vlasy - o tomhle šamponu jsem se taky kdesi dočetla samou chválu, tak jsem neváhala ho vyzkoušet. Lákala mě slibovaná hydratace a lesk pro mé vlasy a absence silikonů. Po prvních použitích jsem z něj byla nadšená, příjemně voněl a mé vlasy po něm byly opravdu více lesklé. Ale při pravidelném používání se mi vlasy dost rychle mastily, a tak jsem jeho používání omezila na 1x týdně a jsem spokojená. Mé přirozeně blond vlasy tedy žádnou barevnou změnou díky němu neprošly, ale i tak s ním jsem spokojená.

Tak toť vše, doufám, že jsem dnes nikoho neunudila svým sálodlouhým popisem a gratuluji všem, kteří se dočetli až jsem. Získáváte ode mě alespoň přání hezkého dne (jo, chápu, že za to si nikdo nic nekoupí :-D)...

5 komentářů:

  1. No musím od nich zase taky nědo vyzkoušet.. :) Já mám ten šampon, akorát pro hnědé a nechci mu křivdit, ale mám neblahý pocit, že mi vlasy začaly vypadávat právě po něm.. :( nehledě na to, že fakt dost mastí, hned druhý den po něm mám mastnou šíšu :D takže dopoužívám a víckrát už si ho raději kupovat nebudu..

    OdpovědětVymazat
  2. ja som ten sprchac mala tiez, ale aj pre mna bol taky nenadchne-neurazi...

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Baleu mám vcelku oblíbenou, jak čtu u Skodulky, šampon mají i v tmavém vydání, ale vlasy se mi mastí už tak dost a navíc mi padají, tak nevím. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Baleu nemám príliš v láske, teda okrem jednej korekčnej tyčinky,ktorej som verná už roky. ale na svoju precitlivenú pleť by som si nedovolilla nič z tejto značky nacapiť :) neviem, mňa väčšina produktov,ktoré som vyskúšala, sklamala.

    OdpovědětVymazat
  5. mala som tiez ten odlicovaci balzam ,nemala som taku reakciu ako ty - nescervenala mi plet ( ale ja ju nemam citlivu) tvar odlicil pekne ,ja som zas ale nebola spokojna ako odlicoval oci - mala som otrasne monokle ,pretoze spiralu len rozmazal ...ale dominala som ,no tento uz nekupim a budem kupovat uz len ten ich modry v 100ml flaske bez oleja .Mala som aj dvojfazovy odlicovac od nich ,ale bol to hnus

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!