pátek 27. ledna 2012

Brownies

Zdravím Vás,

dnes přicházím s dalším receptem. Myslím, že předpověď počasí mluví jasně, nadcházející víkend bude pěkně mrazivý, takže na své si přijdou nejspíš milovníci zimních sportů. Ale pokud jste takoví zmrzlíci jako já, tak si upečte třeba tuhle baštu, uvařte pořádný hrnek kafe a zachumlejte se pod vrstvu peřin :-) Máte brownies rádi? Já ho ochutnala už před nějakou dobou úplně náhodou a hned ho chtěla vyzkoušet i doma, ale první recept nebyl uplně ideální, protože požadovaný vlhký vnitřek buchty byl nakonec až moc vlhký, spíš tekutý. Ale tentokrát jsem pekla podle jiného receptu, který jsem si navíc trochu upravila a výsledek je báječný. Pekla jsem ho hlavně kvůli příteli, který do mě už měsíce hučí, abych mu ho upekla a já nakonec vyměkla, i když pro mě je to peklo odolat takové bombě, hlavně kalorické. Ale stojí to za to :-)



Přijde mi zbytečné sem opisovat recept, když jsem použila ten ze stránek Apetitu TADY. Oproti originálu jsem sama ale použila o polovinu méně cukru a do těsta přidala nasekanou bílou čokoládu. A doporučuju i zkrátit dobu pečení, aby bylo dosaženo požadovaného "mokrého" efektu uvnitř a brownies nebylo vysušené. Sama jsem pečení ukončila po nějakých 30ti minutách.




Jaké jsou Vaše plány na víkend? Já dnes vyrážím s drahým na hory a z ohlášených mrazivých teplot mám docela obavy, protože já narozdíl od něj zimním sportům nějak neholduju, takže doufám, že mu nepřimrznu, až na něj budu čekat pod sjezdovkou.

Tak Vám přeji, ať si víkend dosytosti užijete a mějte se fajn :-)

9 komentářů:

  1. Jééé ty se máš, ne že bych byla fanoušek zimy a zimních sportů.. :D ale na hory bych se jela podívat.. :-) Tak si to užij a pořád foť! :) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Yummy brownies!
    Thanks for your lovely comment, dear! Would you like to follow each other? <3

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, Teréz, ty seš šikulka :) Užij si hory. Boa jsem měla tehdy ještě půjčené, je to video z tréninku. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. U nás se dnes otevírá sjezdovka, ale já zas takový milovník zimních sportů nejsem :DTo je vážně super náhodička :))) Ale každá máme jiný recept, já ho mám s ořechy a s polevou :)) Ale byl vážně výborný, mamka už mi nadává ať už nic nepeču, že tloustne :D Příště se chystám na cheesecake, ale až hoodně hooodně za dlouho :)) Tak si užij hory a hlavně ten čerstvý vzdoušek :))

    OdpovědětVymazat
  5. brownies miluju. jako vše, v čem je hooodně čokolády. :) tak si víkend užij, já budu pařiit. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Thank you, dear!
    Following you now!
    Check out my new post! <3

    OdpovědětVymazat
  7. Brownies jsou úžasné! :) Užij si hory!

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!