neděle 11. března 2012

Filmy

Ach ty neděle... Mně kdyby se chtělo tak, jak se mi nechce, to by byla teprv paráda :-) Takže nevím, jestli se dneska vůbec někomu zavděčím, ale rozhodla jsem se udělat článek z trochu jiného soudku. Za sebou máme udílení Oscarů i Českých lvů (jejichž předílení snad ani komentovat nebudu), tak jsem se pokusila sestavit takový svůj vlastní žebříček. Nejsem žádný velký filmový znalec, u filmu se ráda zasměju, odpočnu, jindy zase napínám nebo pobrečím. Takže takový výběr podle mých pocitů a dojmů ze zhlédnutí...

Pouštět pořád dokola si můžu a nikdy se mi neomrzí - Amélie z Montmartru 


Kde úsměv doprovází pláč ve stejné intenzitě - Život je krásný




Za poslední dobu jsem se nejvíce zasmála u Pařby ve Vegas, stejně tak ale i druhé ho dílu Pařba v Bangkoku

























Největší překvapení mi v kině za poslední rok způsobil český film Nevinnost


Jako malá holčička si zase připadám u Na vlásku


Největší hrůzu, ale zároveň velmi silný zážitek ve mně zanechal film Sedm


Ta nejlepší romantická klasika je pro mě stále Láska nebeská


Nad tělem hlavního hrdiny stejně nikdy nepřestanu slintat u Bláznivé, zatracené lásky


V počtu proplakaných kapesníků suveréně vede P.S Miluji Tě


Filmy Tima Burtona jsou samostatnou kapitolou, kde je strašně těžké vybrat jen jeden, ale tím top je pro mě určitě Velká ryba


A mohla bych pokračovat dál a dál... Filmů, na které se ráda podívám, je tolik. Jaký je ten Váš? :-)

18 komentářů:

  1. Neznám sice všechny,ale vzhledem k tomu, že tu máš mnoho mých oblíbenců (Život je krásný, Láska nebeská, Sedm...), budu se muset podívat po těch neznámých...

    OdpovědětVymazat
  2. perfektní výběr, se všema souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám většinu z tohoto výběru ráda :) U P.S.Miluji Tě bylo probrečených kapesníků skoro tolik (ne-li víc) jako u Zápisníku jedné lásky :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. jéé aspoň mám teď na co koukat !:D zrovna když sem hledala na co se podívám :D:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem Tvůj nový follower :) Děkuji za typy na filmy, určitě se podívám. Pařba ve Vegas je skvělá a Na Vlásku uplně boží. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak Amélie je jasná jednička i u mě! Láská nebeská a P.S. Miluji Tě, to je prostě taková klasika ;-) Na Bláznivou, zatracenou lásku a Velkou rybu se ráda podívám :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Bez Lásky nebeské nejsou Vánoce pro mě, P.S. Miluji tě je moc hezký film, ale já u něj ani jednou nebrečela. Já už tisíckrát viděla Ledové ostří, to je pro mě jasný favorit, pak vede Sex ve městě 1, Ďábel nosí Pradu a mnoho dalších. Co moc nemusím jsou horory a krváky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Vánoci naprostý souhlas :-) Krasobruslařka se nezapře ani oblíbeným filmem, že? :-) Ledové ostří má zase hrozně rád můj přítel... A horory jsem v životě viděla asi dva, ale Sedm, mezi ně řadím asi taky, protože takhle vyděšená jsem uprostřed noci jsem opravdu málokdy :-D

      Vymazat
    2. To je jasný, Ledové ostří je prostě klasika a ten první film je natočený podle skutečnosti a ten mám také nejraději. Já jsem viděla 2 horory a z obou jsem měla pak noční můru. Navíc, je lepší podle mě se podívat třeba na Schindlerův seznam, to musel být pro ty lidi horor v reálu a psycho film je to dost.

      Vymazat
  8. Neděle je jasná filmová ! A včéra bylo echt hnusně.
    Takže filmovej maraton. :)
    Amálie je boží klasika, a vůbec, všechny zmíněné filmy stojej za to !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo viď! Vždyť v neděli se přeci nic nedělá, zvlášť když je tak pošmurno :-)

      Vymazat
  9. Milá Teri,
    mně se Tvůj filmový post náramně líbí! Některé filmy vůbec neznám, jiné miluju. Teřba Láska nebeská je mým nejzamilovanějším předvánočním filmem! A znáš film Prázdniny s Cameron Diaz? Milá, vtipná a moc pohodová záležitost.
    Měj se krásně, Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vivi, Prázdniny jsem viděla letos před Vánoci viděla poprvé, ale směle bych ho přiřadila ke svým dalším každoročním tradicím :-)

      Vymazat
  10. Amélii mám taky moc ráda, já můžu vidět víckrát Marii Antoinettu a Ďábel nosí Pradu. I PS: Miluji tě a Bláznivá zatracená láska je super. A pro mě, jak to říct, zásadní film je Mrtvá nevěsta Tima Burtona.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když už Timovi přišla na chuť, tak se mi líbí všechny jeho filmy, které jsem viděla a Mrtvá nevěsta je taky určitě mezi oblíbenými. Jeden kluk mi jednou řekl, že mu mrtvou nevěstu hrozně připomínám, no nevím :-D každopádně lichotka to asi moc nebyla :-D

      Vymazat
  11. Moc pěkné tipy, spoustu z těch filmů jsem ani neviděla. Ale Amelie z Montmartru nebo P.S I love you jsou moji miláčci! ♥

    Jinak Českého lva nekomentuješ protože se Ti to nelíbilo, předpokládám. To předávání bylo naprosto strašné - tedy alespoň pro mě. Přitom Lucku Bílou mám hrozně ráda, se sborem jsme s ní několikrát vystupovali, ale tohle se jí nepovedlo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předpokládáš správně, tohle se vážně moc nepovedlo, no....

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!