čtvrtek 15. března 2012

Skok k lepším návykům

Krásný čtvrtek Vám všem!

Mám tak dobrou náladu, chce se mi zpívat a cítím se plná energie. Čím to? Přemohla jsem sama sebe a to je tak úžasný pocit.


Po tuhé a dlouhé zimě se cítím vždy tak přejedená, nezdravá a nečistá a zatoužím to změnit. Kolem Vánoc v mém stravování zavládne naprostá anarchie a ještě dlouho po nich jsem nezkrotná. Za svetry se dá leccos skrýt a s čím si neporadí ani svetr, tak to ještě jistí kabát, že...  Ale řekla jsem si dost! Vrátila jsem se zpátky k relativně zdravé stravě, neříkám, že není co zlepšovat, to určitě ano. Ale koláče, koblihy a bílé pečivo jsem vyměnila za to tmavé a celozrnné, občas schroustám i nějaký ten "polystyrén", místo čokolády si dám ovoce a tak dále, co bych Vám povídala :-) Začala jsem prostě více přemýšlet nad tím, co jím. Dělá mi to radost a nad nějakým malým hříchem jednou za čas oko klidně přimhouřím, protože co si to zakazovat, to by mě to stejně lákalo ještě mnohem více.

Ale je mi moc dobře jasné, že jenom o jídle to není a pokud chci se svou postavou opravdu něco udělat, musím připadat i pohyb. Zumba jednou týdně je sice skvělá, ale to nemůže stačit. Vždy jsem ale byla tak líná, abych se dokopala i k nějakému jinému pohybu. Až jsem si pořídila další jarní motivační věc. V Gatu jsem zahlédla za cenu 78 Kč kraťasy velikosti M, která mi po vyzkoušení byla trochu těsná, ale stejně sem se rozhodla, že si je vezmu. V tu chvíli mám ten správný hnací motor a hned o něco větší chuť se sebou něco udělat, když je cíl přesně daný. Takže jsem se přemohla a začala s cvičením doma. A dneska k tomu přidala pořádný záhul při tělocviku. Vyplavené endorfiny jsou stejně k nezaplacení. A víte co? Už se hrozně těším, až o víkendu vysvitne to vytoužené sluníčko a já si půjdu třeba ráno zaběhat....

Snad se Vám nezdám příliš bláhová. Ale musím Vám říct i to, že podobně jsem to měla i minulý rok. To jsem se ale po zimě nacházela v mnohem zoufalejšímu stavu o 7 kg těžší a opravdu se mi 10 kg podařilo během jara shodit dolů. Bohužel moje zlobení mělo následky a já pár kil zase nabrala zpátky. Ráda bych, aby se ručička na váze zastavila opět na tom samém čísle jako loňské léto. Ale ještě raději bych byla, abych se naučila mít svoji postavu a sebe sama radši, protože podle mě to stejně o není o žádných kilech ani centimetrech, ale energii, která z člověka musí vyzařovat. Ale ono to půjde stejně nejspíš ruku v ruce - nehýbu se-> jsem protiva; cpu se tučným a sladkým -> cítím se unavená, malátná a ošklivá a po tom už rozhodně netoužím. Chci být nabytá energií, cítit se svěže a zkrátka dobře!

Takže vzhůru hejbnout zadnicí s okurkou v ruce a snad je za nedlouho už zapnu i ve výdechu :-)


Vím, že dnešní článek určitě spoustu z Vás zajímat ani nebude, tolik písmenek může budit hrůzu :-) Ale já hrozně toužila Vám všechno tohle říct a sdílet s Vámi svoje odhodlání. A budu moc ráda, pokud se se mnou podělíte o Vaše jarní shazovací plány (nebo už i úspěchy?) :-)

27 komentářů:

  1. Já si ho přečetla a krásně si vystihla i moje snažení posledních dnů! Přesně vím, jak se cítíš a jak těžké je se k něčemu dokopat! :D Takže držím palce a za mě přivítám když nás budeš informovat jak ti to jde - mě totiž oblečení nepomáhá a mám motivaci v úspěšných ostatních hubnoucích :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za podporu! Já všechny různé "hubnoucí" blogy moc ráda sleduju, ale nikdy bych si nemyslela, že by to někoho mohla zajímat i u mě :-D Ale snad se stanu Tvojí motivací a držím palce i Tobě :-)

      Vymazat
  2. Nevím jestli jsi koukala u mě na blogu, o víkendu jsem se rozhodla pro to samé co ty :) Trochu shodit, dát se do kupy před létem a cítit se dobře :) Snad nám to oběma hezky půjde :) Já byla dnes ve fitku a zítra ráno půjdu běhat, pomáhá mi, když si všechno plánuju dopředu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek o tom jsem nějak přehlédla, ale určitě ho jdu vyštrachat! Já si to taky většinou plánuji dopředu, ale nejvíc mě stejně těší, když se k něčemu rozhodnu spontánně. Takže přeju taky hodně úspěchů :-)

      Vymazat
  3. Zlatíčko, jíst můžeš uplně cokoliv když budeš mít dostatek správného pohybu. Doporučuji BodyRockTV (Skupina na facebooku, videa na YT). Jsem ve stejném procesu jako Ty, jen jsem mnohem línější..
    Jsi nádherná, máš krásnou postavu a teď už to budeš jen zlepšovat :)) Ráda sem chodím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlatá, děkuju moc, moc mě to těší! Na videa určitě kouknu, děkuju moc za tip! :-) No a ten pohyb je právě někdy problém a mě ta zdravější strava dělá stejně větší radost a neříkám, že to stejně nemá své mouchy, často uzobávám :-D A já bych řekla, že ta lenost se stejně u mě brzo projeví, ale prostě NESMÍM ji nechat vyhrát :-D

      Vymazat
  4. tak jsem si rozbalila čokoládový perník se švestkovou náplní, že si při čtení blogů trošku zamlsám. jako první otevřu Tvůj článek a MÁM STO CHUTÍ TEN POS*ANEJ PERNÍK ZAHODIT! :-D
    no tak snim ho, ale večer si asi zacvičim :-D jinak mi nepřijdeš nějaká silná na fotkách a tak. je fakt, že je to hodně o pocitu ;-) tak držím palce!!!

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, promiň, nechtěla jsem Ti zkazit chuť k jídlu :-D Myslím, že si můžeš s klidným svědomím dát cokoli! Máš pravdu, je to hodně o pocitu a ten já ze sebe rozhodně dobrý nemám, zvlášť, když vím, že to rozhodně může být o dost lepší. Neřekla bych, že jsem nějak zvlášť silná, spíš jsem taková oplácaná, hlavně přes zadek a boky, což se dá docela dobře schovat, ale to už nechci. Jinak děkuju moc za podporu :-)

      Vymazat
    2. Já bych si ten perník vzala.. :-)

      Vymazat
  5. Při jarním úklidu jsem o víkendu objevila ve skříni důkladně schované rudé rifle, které bohužel nedopnu. Takže motivaci taky mám a začínám na sobě pracovat:)

    OdpovědětVymazat
  6. A tak já začnu od příštího týden taky! :D I když vím, že mi to dlouho nevydrží, tak to aspoň zkusím! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aby ses ještě nedivila, až přijde ten moment, kdy překvapíš sama sebe! :-) Však my to zmáknem, máknem a v plavkách to pak bude jedna báseň, určitě! :-)

      Vymazat
  7. Držím palce! Já jen doufám, že se po zimě vejdu do kraťasů z Tally Weijl, v kterých jsem vždy měla pocit, že jsou 'tak akorát', pokud to bude vypadat nějak tragicky, bude to taky mým hnacím motivem ! :) Snad vše dopadne dobře a budeme krásné jarní víly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně všechno v Tally Weijl většinou připadá, že je ve velikosti snad pro šestileté holky nebo já nevim, ale většinou tam vídám jen opravdu "vižlózní" velikosti :-D Takže ti hrozně závidím už předem, pokud je oblečeš. Ale víly budem určitě i tak :-)))))

      Vymazat
  8. Teri, hubnout vůbec nepotřebuješ - vypadáš skvěle tak jak si ;) !! A držíš se dobře - i těm hranolkám ve vlaku si odolala :D :D A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no ale voněla jsi tam s nima náramně :-D a děkuju, ale opravdu je co vylepšovat :-)

      Vymazat
  9. tie kraťasy sú nádherné, nečudujem sa, keď máš takú motiváciu.... ja som na šport bola vždy trochu lenivá, neviem sa premôcť a potom mám iba samé výčitky svedomia.... :/

    www.lerosep.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To moc dobře znám, sport mi nikdy moc neříkal a vždycky jsem se ho bála jako čert kříže :-D Stále mi moc nevoní, dokopat se dokážu jen k málo činnostem, které mě alespoň trochu baví a těch moc není, ale věřím, že Tobě se to povede! :-)

      Vymazat
  10. Tak to bych vůbec neřekla, že ty se svojí krásnou postavičkou budeš chtít něco dělat. Ani nevíš, co bych za tvou postavu dala :) Ale samozřejmě cítit se dobře je hlavní, takže s chutí do toho! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vážně, varovné signály znějí na poplach... Ale Vy jste všechny tak zlaté, děkuju Claire! :-)

      Vymazat
  11. Milá Teri,
    ty blázínku! Mohla bys ležet od rána do večera na gauči ve společnosti mandlí v čokoládě a pořád bys byla "šlankovní". Jsi krásná a já protestuju proti jakýmkoliv změnám ;-).
    Báječný blížící se víkend přeje Vivi
    P.S: A děkuju Ti za ty nejhřejivější a nejmilejší komentáře..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taková představa, milá Vivi, není vůbec špatná. Ale zalehnu si tam hned po tom, co si trochu protáhnu kosti, bereš? A myslím, že protest neprostest, viditelná změna stejně moc nebude, ale mně je hned trochu více do zpěvu :-)

      Vymazat
    2. A nádherný víkend i Tobě!

      Vymazat
  12. Vystihla jsi mě úplně přesně, taky mám teď takové nadšení. Ráno jsme si brala jeansy a málem je nedopla, mamka se mi jen tak uchichtla, takže se do toho pustím s vervou a musím shodit, hlavně potřebuju zpevnit nohy! :)

    Jinak vypadáš podle mě dobře i teď, ale důležité je, aby ses cítila dobře a měla se ráda! Držím palce. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty hubnout nepotřebuješ, jsi krásně štíhlá! :) Ale chápu tě, já cvičím celoročně, akorát ty moje packy z bruslí už nezměním. Důležitý je, co z člověka vyzařuje. ;) Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!