Potřebovala jsem:
1 kelímek bílého jogurtu, 1 kelímek celozrnné špaldové mouky, 1 vejce, dvě lžíce rozpuštěného másla, 1 banán, 2 lžíce datlového sirupu, 1 lžíci vanilkového cukru, 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva, 2 lžíce třtinového cukru na posypání, mražené maliny, mandlové lupínky + máslo a mouku na formu
Jednoduše jsem smíchala rozmačkaný banán, vejce, bílý jogurt, mouku (tu jsem si odměřila v rámci úspory nádobí v kelímku od jogurtu), vanilkový cukr, datlový sirup a prášek do pečiva v tekutější těsto, které jsem vlila do vymazané a vysypané formy. Navrch jsem pokladla ovoce, posypala dvěma lžícemi cukru a mandlemi a dala péct na 180° na půl hodiny.
Krásný den a třeba i dobrou chuť :-)
Aj ja si prosím kúsok :) vyzerá výborne!
OdpovědětVymazatTen je úžasný! recept si ukládám a těším se, až ho vyzkouším s čerstvým ovocem! :)
OdpovědětVymazatTak ten vypadá hodně dobře :-)
OdpovědětVymazatVážně krása :). Nejvíc na něm oceňuju je není plný zbytečného tuku a cukru :).
OdpovědětVymazatvypadá úžasně :)
OdpovědětVymazatkrásný koláček :)
OdpovědětVymazatVypadá moc dobře. Určitě zkusím, díky za recept. :)
OdpovědětVymazatVůni? Cítím! Vypadá to skvěle!
OdpovědětVymazatMňam vyzerá úžasne - musí byť ozaj chutný :) V lete takéto koláčiky zbožňujem z čerstvého ovocia :) Boggerka_Dada
OdpovědětVymazatvyzkousime, vypada moc dobre
OdpovědětVymazatMňááám, miluju maliny a miluju mandle! :) Mamka dneska pekla bábovku s mandlemi, také moc dobrá..:)
OdpovědětVymazatStřípky z mého života
Vypadá velmi chutně, moje neděle si vyžádala perník, buchty od babičky, a ještě mafiny. :-) Budem tlustí.. Nevíš, jestli by se ty sirupy daly něčím nahradit? Moc bych si s tím nevěděla rady. Moc děkuju.
OdpovědětVymazatJasnačka, místo sirupu tam stačí poslat jen o krapet víc cukru :-) Tak to máte teda blaženou neděli :-)
VymazatUž se peče, děkuji za tip ;)
OdpovědětVymazatMňam, to vypadá výborně. Alespoň vím, co upéct příští týden. :)
OdpovědětVymazatto je něco pro mě, jogurtové a tvarohové buchty mám nejradši, žádné nudné suché bábovky! :)
OdpovědětVymazatasi ho zkusím, ale bez těch malin, těm jsem bohužel za celých 21 let ještě na chuť nepřišla :(
tak jsem to dneska zkousela a naprosto super, uz se tesim na zitra na snidani:))
OdpovědětVymazatahoj prosim ta aky priemer ma tvoja forma ? bojim sa, aby moja nebola vacsia, aj vysokoskolak z kuchyne pisala, ze mala velku dakujem, tesim sa ked vyskusam, cim by si nahradila spaldovu muku pri celiakii? vyzera super!
OdpovědětVymazatTahle forma ma tak 20 cm a cim nahradit mouku teda moc nevim, a celiakii nemam zkusenosti, napada me jen mandlova moucka.
VymazatAhoj Terez, myslíš že je vhodné nahradit datlový sirup javorovým, nebo je lepší přidat místo javorového trochu cukru?
OdpovědětVymazatAhoj, určitě je taková záměna vhodná, v takovém množství určitě rozdíl znát nebude. Ale samozřejmě ho lze úplně v klidu nahradit jenom cukrem :-)
VymazatAhoj, ty maliny jsi měla mražené?
OdpovědětVymazatJojo, měla, povolené
Vymazat