neděle 14. dubna 2013

Jogurtový koláč s malinami a mandlemi

Cítíte tu vůni? To ten krásně vláčný koláč! Myslím, že tohle je přesně to, o co si dnešní prosluněná neděle žádá. Nejen že chutná proklatě dobře a neobsahuje ani takové zbytečnosti jako hromadu tuku nebo cukru, ale jeho příprava nezdrží déle než je zdrávo a hned potom můžeme vyběhnout na sluníčko :-)


Potřebovala jsem:
1 kelímek bílého jogurtu, 1 kelímek celozrnné špaldové mouky, 1 vejce, dvě lžíce rozpuštěného másla, 1 banán, 2 lžíce datlového sirupu, 1 lžíci vanilkového cukru, 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva, 2 lžíce třtinového cukru na posypání, mražené maliny, mandlové lupínky + máslo a mouku na formu

Jednoduše jsem smíchala rozmačkaný banán, vejce, bílý jogurt, mouku (tu jsem si odměřila v rámci úspory nádobí v kelímku od jogurtu), vanilkový cukr, datlový sirup a prášek do pečiva v tekutější těsto, které jsem vlila do vymazané a vysypané formy. Navrch jsem pokladla ovoce, posypala dvěma lžícemi cukru a mandlemi a dala péct na 180° na půl hodiny.


Krásný den a třeba i dobrou chuť :-)

23 komentářů:

  1. Aj ja si prosím kúsok :) vyzerá výborne!

    OdpovědětVymazat
  2. Ten je úžasný! recept si ukládám a těším se, až ho vyzkouším s čerstvým ovocem! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vážně krása :). Nejvíc na něm oceňuju je není plný zbytečného tuku a cukru :).

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá moc dobře. Určitě zkusím, díky za recept. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vůni? Cítím! Vypadá to skvěle!

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam vyzerá úžasne - musí byť ozaj chutný :) V lete takéto koláčiky zbožňujem z čerstvého ovocia :) Boggerka_Dada

    OdpovědětVymazat
  7. Mňááám, miluju maliny a miluju mandle! :) Mamka dneska pekla bábovku s mandlemi, také moc dobrá..:)
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá velmi chutně, moje neděle si vyžádala perník, buchty od babičky, a ještě mafiny. :-) Budem tlustí.. Nevíš, jestli by se ty sirupy daly něčím nahradit? Moc bych si s tím nevěděla rady. Moc děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasnačka, místo sirupu tam stačí poslat jen o krapet víc cukru :-) Tak to máte teda blaženou neděli :-)

      Vymazat
  9. Už se peče, děkuji za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Mňam, to vypadá výborně. Alespoň vím, co upéct příští týden. :)

    OdpovědětVymazat
  11. to je něco pro mě, jogurtové a tvarohové buchty mám nejradši, žádné nudné suché bábovky! :)
    asi ho zkusím, ale bez těch malin, těm jsem bohužel za celých 21 let ještě na chuť nepřišla :(

    OdpovědětVymazat
  12. tak jsem to dneska zkousela a naprosto super, uz se tesim na zitra na snidani:))

    OdpovědětVymazat
  13. ahoj prosim ta aky priemer ma tvoja forma ? bojim sa, aby moja nebola vacsia, aj vysokoskolak z kuchyne pisala, ze mala velku dakujem, tesim sa ked vyskusam, cim by si nahradila spaldovu muku pri celiakii? vyzera super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle forma ma tak 20 cm a cim nahradit mouku teda moc nevim, a celiakii nemam zkusenosti, napada me jen mandlova moucka.

      Vymazat
  14. Ahoj Terez, myslíš že je vhodné nahradit datlový sirup javorovým, nebo je lepší přidat místo javorového trochu cukru?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě je taková záměna vhodná, v takovém množství určitě rozdíl znát nebude. Ale samozřejmě ho lze úplně v klidu nahradit jenom cukrem :-)

      Vymazat
  15. Ahoj, ty maliny jsi měla mražené?

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!