Tímto děkuji velké části rodiny za spolupráci v akci s názvem "Téra se štítí sáhnout na syrová játra" :-D
Potřebovala jsem:
500 g kuřecích jater, 125 g másla + kousek na osmahnutí cibule, 1 menší cibuli, 1 stroužek česneku, asi 1 dcl červeného vína, asi lžíci sušeného tymiánu a bazalky, sůl, čerstvě mletý pepř
Na másle jsem osmahla pokrájenou cibuli a česnek - zhruba dvě minutky. Potom jsem přidala játra, nechala zatáhnout a podlila vínem a dusila, než se tekutina odpařila. Potom jsem nechala mírně zchladnout a játra přemístila do mixéru, kde jsem je společně s kořením a změklým máslem nakrájeným na kousky rozemlela. Aby byla textura paštiky dokonale jemná, přepasírovala jsem ji ještě přes sítko, přelila do misky a konečně přemístila do lednice nechat ztuhnout (cca 2 hodiny). A můžeme podávat.
Musím se přiznat, že na kupované paštiky si už moc nepotrpím a neměla jsem žádnou už bůhvíjak dlouho, ale tuhle domácí si teda dám moc ráda. Jak jste na tom Vy? :-)
Já kupovaný paštiky taky moc nejím, maximálně si dám Májku, ale ani tu jsem už tak rok neměla. Ale domácí, to je jiná :-D
OdpovědětVymazatTyyjo,tak to vypadá lákavě, asi o víkendu vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatJinak paštiky vůbec nejím, nedávno jsem měla jednu sójovou,ale tim to u mě hasne, nějak se bojim toho,co tam do toho strkají... :)
Taky nejsem milovník kupovaných paštik. A stejně jako ty jsem nedávno udělala domácí paštiku, taktéž z kuřecích jater. A nemůžu na ni přestat chodit do ledničky, jak moc mi chutná. Aspoň víme, co v ní je, že? :) Tip: já připadala ještě do paštiky na velmi drobno nakrájené sušené švestky a mandle. Chuť vskutku mňamozní. :)
OdpovědětVymazatMluvíš mi z chutě - když jsem ji koštovala, tak jsem si taky úplně říkala, jak by tam byly skvělé mandle a brusinky, takže příště je tam určitě taky šoupnu :-)
VymazatNo já kupované paštiky přímo nesnáším a opovrhuji němi.. Ale tahle, to je jiný rozměr! :D
OdpovědětVymazatTo bych si asi netroufla :-) Ale paštiky miluju, takže uvidíme :-)
OdpovědětVymazatJá paštiku od hamé miluju. Samozřejmě si uvědomuju, co do toho všechno melou,ale mě to prostě chutná. Mamka zkoušela domácí jednou, ale ne z kuřecích jater a nebyla moc dobrá. Ale tu kuřecí asi zkusíme, díky za recept :)
OdpovědětVymazatPaštiku nejím, ale mamka mi dřív dělávala pomazánku na čerstvoučký chleba tak, že prostě rozmixovala kuřecí maso, co zbylo z pečeného kuřete, a to byla mňamka.
OdpovědětVymazatMiluju paštiky, tuhle určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazat