pondělí 29. dubna 2013

Teplý cizrnový salát

Zdravím Vás a hned z čerstva se Vás optám - máte nějakou zkušenost s cizrnou? Já se musím přiznat, že do nedávna bohužel ne. Ale jakmile jsem ji tuhle zahlédla v "sámošce", už jsem po ní čapla a těšila se, co že to s ní zase budu provádět za psí kusy. A jako první padla volba na jednoduchou a celkem lehkou úpravu, kterou jsem elegantně sfoukla všední oběd a uzmula jen z mála běžných ledničkových zásob. A musím zhodnotit, že u mě tahle cizrnová premiéra velmi zabodovala, protože jakmile se něco tváří alespoň trochu salátově a nemusí to nutně právě ani čerstvě křupat, tak si na tom pošmáknu moc ráda a zpestření luštěninou a balkánským sýrem mi fakt zašmakovalo :-)


Potřebovala jsem:
hrst cizrny, žampiony, jarní cibulku, cuketu, cherry rajčata, olivový olej, sůl, pepř, balkánský sýr

Cizrnu jsem si nechala asi 4 hodiny máčet ve studené vodě, potom jsem ji po dobu asi jedné hodiny vařila. Na pánvi jsem osmahla cibulku, cuketu a žampiony a restovala do zlatova. Na závěr jsem přidala uvařenou cizrnu a rajčata na prohřátí a propojení chutí, osolila, opepřila a podávala posypané rozdrobeným balkánským sýrem.


A teď se budu těšit na Vaše cizrnové dojmy a zkušenosti :-)

11 komentářů:

  1. Wow, tak to vypadá hodně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Cizrnu mám ráda, zrovna dnes jsem měla ve škole na svačinu Hoummous, v tomto podání mám cizrnu nejraději! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá moc dobře, vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já ji používám jen na přípravu "humusu." To mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  5. vypadá to doslova k nakousnutí :)..přiznám se, že jsem cizrnou téměř nepolíbená, doufám, že mi jí někdo uvaří :)..

    OdpovědětVymazat
  6. zrovna nedavno jsem vyzkousela zeleninovy salat s cizrnou a byl uzasny. Doufam,ze se mi podari ho brzy dat na blog,protoze lepsi vyuziti cizrny jsem zatim neochutnala:)

    OdpovědětVymazat
  7. cizrnu jsem si v poslední době hodně oblíbila, takže každý recept s ní beru :-) A tento vypadá obzvlášť dobře! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to vypadá moc dobře. :)
    Já jsem ji měla v polévce a chutnala mi. Super tip. ;)

    OdpovědětVymazat
  9. S cizrnou se nějak roztrhl pytel - taky se dnes chystám na jeden cizrnový recept :) sbírám inspiraci na využití cizrny, protože je pro mě zatím taky novinkou...takže děkuji za nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  10. noo,moje dojmy z ní nejsou valné,jak mám různý luštěniny ráda, tak mi cizrna teda vůbec nechutná...:(

    OdpovědětVymazat
  11. velmi sa mi pacia tvoje recepty, zdrave a chutne:) a zatial vsetky ingrediencie co si tu uverejnila mi chutia:)salat urcite vyskusam a chystam sa aj na tvoje kuskusove recepty :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!