úterý 29. října 2013

Pár mých podzimních fofr obědů

Hezký den!

Taky tak často tápete, co si to vlastně splácat k snědku při poledním kručením v břiše? Já teda dost často jo. Klasika. Takže vám tu dnes budu servírovat pod nos své nijak kreativní obědové kreace, kterými jsem zaháněla polední vlčí hlad. 

A začínáme od té pravé podzimní parády. Červená řepa, hmmmm. Fakt jsem si ji oblíbila. A nejvíc asi do salátů, kdy ji upeču v troubě a na talíři doplním třeba o rukolu, nějaký nasládlý dresing (třeba medový) a nepostradatelný sýr. Tady inspirováno Ditou P. doplněno natrhanou mozzarelou, jindy ale třeba kozím sýrem - pošmáknutí je to stejně výborné.


A to když se nemůžu rozhodnout, jestli mám chuť na sladký nebo slaný oběd, řeším to fikaně. Do trouby totiž sázím kousky dýně sypané sýrem a mezi tím usmažím pár celozrnných palačinek, které společně s domácí marmeládou zaženou chuť na sladké jako sladká tečka spolehlivě.


A k podzimním obědům patří rozhodně houby. Takže nic složitého, prostě orestované na trošce cibulky na másle, okmínované a společně s hoblinami parmazánu spořádané s kupou těstovin.


A nebo stejná houbová variace zjemněná trochou bílého jogurtu a promíchaná s kuskusem. Nic moc oku vábného, uznávám, ale výborného to bylo jen tak nebo i jako příloha k masu.


A nedovedu si představit nic podzimnějšího než talíř dýňové polévky! 


Ostatně polévka mě potěší skoro v jakémkoli vydání, takže tu pro změnu zase krémová kombinace mrkve a květáku.


Z počátku podzimu se ještě ze záhonů valily zástupy domácích obřích cuket, tak jsem je takhle jednou šoupla do placiček, zapečených v troubě.


Úplně nejjednodušší kombinace brambor ve slupce se schwardsvalskou šunkou, parmazánem a bazalkovým pestem - no toho bych se užrala! Výborné, fakticky moc.


A bazalkové pesto a brambory v akci znovu. Tentokrát pečené v troubě společně s falafelem (recept zde). Taktéž skvělý oběd, že bych blahem z kůže vyskočila.


A vida, i maso se tentokrát objeví. I když za hromadou zeleniny se můj minipláteček skoro ztrácí. Krůtí naloženo společně s bylinkami s pořááádnou kupou salátu...


Další kuskus. Tentokrát s račaty, mascarpone s růžovým pepřem z Lidlu (znáte? tuze dobrá věc) a parmazánem ať toho sýra není málo,


A ideální pokrm pro kukučico-žrouta jako jsem já. Domácí pizza s pestem, šunkou, sýrem a kukuřicí a salát k tomu.

A už jen jeden sladký oběd na závěr. To když jsem dostala úplně nostalgickou chuť na nudle s mákem, tak jsem si jich prostě dopřála pořádnou porci! V kombinaci s banánem to nebyla vůbec marná záležitost.


Toť ze zásob foťákových i mobilových vše. Teď už ale polykám na prázdno, že se půjdu snad porozhlédnout po něčem dalším k snědku, čas oběda už se kvapem blíží. Tak dobrou chuť, až k němu taky zasednete :-)

13 komentářů:

  1. Samé mňamky. :P
    A ty nudle s mákem mě dostaly do kolen. Miluju je! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky :-) Nejlepší je ale po jejich konzumaci ten makový úsměv :-D

      Vymazat
  2. Úžasné dobroty. Právě jsem dojedla červenou řepu s čerstvým špenátem a kozím sýrem. Doplnila jsem to ořechy v hnědém cukru, které jsem si nelenila připravit na pánvi. Ostatní tvé recepty postupně zkusím.

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno to vypadá parádně a nejradši bych vběhla k tobě do kuchyně a celou ti ji vyjedla! :D
    Všechno je přesně podle mého gusta, kombinace co mám nejradši. A to lidlácké mascarpone mám moc ráda, ale tady ho nemají, ani můj milovaný uzený tvaroh, ani syrovátkový sýr!
    A když na to tak koukám, budu si muset zajít na Naschmarkt pro falafel, už jsem ho dlouho neměla, a přitom je to taková dobrota :) No a pesto (jak jinak než z lidlu :D) taky cpu ke všemu, včera jsem ho dala i do těsta na slané palačinky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teď bys tam neměla zrovna moc výběr :-D To je teda pěkná rakouská nestoudnoust, mít takhle nezásobený Lidl. No a ten naschmarktovský falafelík bych si teda taky hnedka dala, hmmm :-)

      Vymazat
  4. Jůů supr jídla :) A zase ten talířek :D

    OdpovědětVymazat
  5. mňaaam ja by som teda zbaštila všetko čo by mi kto dal pod nos juuuu :)))

    OdpovědětVymazat
  6. takové dobrůtky :) neměla bych takové články číst večer :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mňaam, tyhle tvoje tipy na obedy ráda využívám, když přemýšlím, co si udělat na oběd do práce. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!