neděle 13. října 2013

Podzimní salát s kozím sýrem

Krásnou neděli!

Nevím jak Vy, ale já mám za sebou byť mírně vyčerpávající, tak super víkend. Třeba včera jsme z rána vyrazili na skok do obchodů, odpoledne na grilovačku a večer třeba na pyžamovou párty - konečně se splnil můj dávný sen :-D Pak jsem si pošmákla třeba i na zvěřinových hodech... A za zmínku rozhodně stojí báječný salát, kterému po právu náleží přívlastek podzimní, kterým jsem celý tenhle víkend začala, když jsem ho v pátek vydatně poobědvala. A byl naprosto báječný! Já miluju kontrastní chutě jako je mírně nahořklá a štiplavá rukola se sladkými jablky i specifickou chutí dýně doplněné slaným kozím sýrem s výtečnou tečkou v podobě vlaškých ořechů. No zkrátka podzimní paráda jak se patří a já Vám ji můžu nadšeně doporučit :-)


Potřebovala jsem:
rukolu, kousek dýně, jablko, hrst vlašských ořechů, třtinový cukr, olivový olej, sůl, pepř, kozí sýr (měkký, ve válečku), tymián, lžíce másla, tmavý chléb

A postup je prostý. Dýni jsem nakrájela na kousky, přidala čerstvý tymián, zakápla olejem, osolila, opepřila a šoupla do trouby na 200° péct do změknutí. Na pánvi jsem rozpustila máslo, přidala nakrájené jablko, posypala trochou cukru, nechala karamelizovat a přidala i ořechy a opékala než jablko změklo. Pak jsem už jsem jen na talíř servírovala rukolu, zakápla ji olejem, osolila, opepřila a přidala jablka s ořechy, dýni a na závěr jsem posypala rozdrobeným kozím sýrem. K tomu už jen kousek opečeného tmavého chleba.


Mějte krásný zbytek neděle a úspěšný start do nového týdne! :-)

5 komentářů:

Za každý komentář přijmi můj dík!