čtvrtek 24. října 2013

Voňavé oříškové nudle s tofu

Krásný den!

Času není nazbyt, takže se tu dnes ani já nezdržím dlouho - povinnosti tlačí.... A zároveň Vám nabídnu jeden rychlý oběd, při kterém si třeba pošmáknete jako jako já a zároveň Vás u plotny nezdrží déle než je zdrávo. Stačí pár výborných surovin naházet na pánev a fofr jídlo, lehká véča nebo oběd na druhý den s sebou do krabičky je hotov. Já můžu odškrtnout všechny tři varianty - navařila jsem totiž nudlí kotel, tak jsem je poobědvala, povečeřela a druhé den nesla i s sebou do školy k obědu :-)


Inspirace Apetit

Potřebovala jsem:

balení čínských nudlí, 3 lžíce avokádového oleje, 1 sušená chilly paprička, 1 stroužek česneku, hrst čerstvé petrželky, hrst mandlí (klidně neloupaných), hrst piniových oříšků, balení uzeného tofu, 2 lžíce sojové omáčky

Nudle jsem připravila podle návodu - zalila horkou vodou a nechala 4 minuty odstát. Mezi tím jsem si na rozpáleném oleji osmahla na drobno nakrájený česnek a papričku. Potom jsem přidala nasekanou petrželku a oříšku a společně restovala. Nakonec jsem přidala i tofu a hotové nudle, zakápla sojovou omáčkou a v misce ještě posypala trochou petržele. 

A hotovo. Už jen dobrou chuť :-)

7 komentářů:

  1. Joo, zrovna teď mi dělat chutě, když nemám nic k obědu a jsem jen o sucharech =D
    Jinak kde sháníš nudle? My jich vyzkoušeli už hodně, ale žádný nechutnaly jak ty od číňanů ze stánku..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tyhle jsou z Lidlu, když tam byl asijský týden a moc mi chutnaly teda :-)

      Vymazat
  2. Miluju čínské nudle! Tyhle vypadají skvěle!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Určite vyskúšam ďakujem za skvelý recept ;)
    LipstickJungle

    OdpovědětVymazat
  4. To musí být hrozně dobré:)) tahle kombinace by mě ani nenapadla:) díky za inspiraci!!:)))

    OdpovědětVymazat
  5. takový dobroty, až se mi chce při pohledu do mé ledničky, kde je jen cuketa a cuketa a cuketa, plakat :DD

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!