Jen tak trochu bez makarónů. Ale kolínka se sýrem přeci jen nezní tak dobře. Navíc ve finále je to fuk, jakou těstovinu s dírou uprostřed do té sýrové omáčky pošlete, hlavní je jak ukrutně dobrý jídlo to je. Prý nejoblíbenější jídlo američanů. Dokonce ho mají prý radši než hambáče. No ani bych se jim nedivila. Ta parádní sýrová lázeň, ve které se koupe kupa těstovin, si mě totiž taky mě získala. Receptem jsem se nechala inspirovat u Dity P. jen jsem jaksi při přípravě surovin spletla čedar s goudou (fakt blondýna, no), ale to ve finále vůbec ničemu nevadilo. Chutnaly přímo skvěle. A zmizely než jsem se stačila omrknout. Navíc takhle při novoročním zúženém rozpočtu by se mohly hodit jako takové nízko-nákladové jídlo. Škoda že už zrovna ne tolik nízko-kalorické. Ale to vem čert.
Potřebovala jsem:
500 g těstovin, 300 g goudy, 100 g parmezánu, 200 ml smetany na vaření, 200 ml mléka, lžičku pálivé papriky, sůl, pepř + máslo na vymazání formy, strouhanku z půlky rohlíku na posyp
Těstoviny jsem klasicky uvařila, ale jen tak na skus, přeci jen se budou ještě péct. Přecedila a vrátila zpátky do hrnce, zalila mlékem a smetanou a přidala nastrouhaný parmezán a 2/3 goudy a nechala společně probublat, až vznikla hustá omáčka, kterou se těstoviny obalily. Přidala jsem sůl, pepř a papriku - pálivou, ať to má koule. A těstoviny jsem přemístila do zapékací misky vymazené trochou másla. Navrch jsem posypala zbývajícím sýrem a rozdrobeným rohlíkem, aby byl povrch pěkně křupavý. Dala jsem do trouby zapéct asi na 10 minut na 200°.
A nechte si šmakovat.... Měli jste, chutnali jste, podlehli jste? :-)
Nad tímhle jsem u prohlížení knížky jenom slintala, taky se do toho budu muset pustit :) Ale asi až doma, tady mám rozpočet ještě nižší, než je kousek čedaru (musím šetřit aby mi zbylo na kafe a koktejly:D)
OdpovědětVymazatGouda nebo čedar, to se lehce splete :-D A je navíc levnější, že jo :-D
VymazatTak tohle jídlo jsem vždycky chtěla zkusit, ale je to teda bombička :D Ale to mě asi neodradí :D
OdpovědětVymazatZajtra som chcela robiť zapečené cestoviny a teraz sa rozhodujem či spravím tie moje alebo tieto tvoje... V každom prípade tam bude moc moc moooc syra :D
OdpovědětVymazatGold Phoenix
Díky za recept, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazathm, zajímavej recept, vyzkouším ho co nejdřív :)
OdpovědětVymazatVím, že to Amíci rádi, ale nikdy mne tím nepohostili. Pro ně je to levné jídlo, protože čedar byl běžně v obchodě jako náš eidam. Tak se možná ostýchali :-) Budu si to muset připravit sama.
OdpovědětVymazatJednoduché recepty se vždy hodí :-)
OdpovědětVymazatJá si půjčila kuchařku Nigelly a jsou tam samý suroviny, který vůbec neznám :-/
Pěkná kalorická bomba, ale stejně asi vyzkouším :)
OdpovědětVymazatajaaaj už som davno taketo niečo namala na čase to napraviť:)
OdpovědětVymazatmiluju nízko rozpočtová jídla =D určitě se do něj v brzké době pustím a docela jsem se u "receptu" pobavila =D jen tak dál =D i taková kalorická bomba je někdy potřeba =)
OdpovědětVymazatV Americe jsme to jedli pořád!:D Ale vůbec mi to nevadilo, protože tohle jídlo zbožňuju!
OdpovědětVymazat