Dneska jsem si na obědě obzvlášť pošmákla. Můžeme se snažit vyměnit pizzové těsto za chceme - zeleninové korpusy, tortilu nebo třeba cirznu, ale pro mě se teda nic nevyrovná klasickému kynutému. Taky se ze všeho nejvíc těším na okusování krajů :-) Co takovému parádňáckému těstu sluší? Určitě i domácí pesto... Já poprvé vyzkoušela jiné než klasické bazalkové. Máme nový mixér, tak jsem do něj poslala pořádnou kupu rukoly se vším, co do takového správného pesta patří. V kombinaci se schwarzwaldskou šunkou a parmezánem si náramně notovaly....
Potřebovala jsem (na velký plech):
těsto: 300 g mouky (půl na půl hladkou s celozrnnou) + trochu na podsypání, 200 ml vlažné vody, lžičku cukru, asi 1/3 kostky droždí, lžičku soli, lžíci olivového oleje
pesto: asi 4 hrsti rukoly, 4 lžíce strouhaného parmezánu, 2 lžíce mandlí, 2 lžíce slunečnicových semínek, lžíci olivového oleje, stroužek česneku -> všechny suroviny společně rozmixovat
+ schwarzwaldská šunka, parmazán
salát: rukola, fenykl, pomeranč, sůl, pepř, olivový olej
Do vlažné vody s cukrem jsem rozdrobila droždí, promíchala a nechala chvíli odstát. Potom promíchala se zbytkem surovin na těsto a nechala asi 40 minut kynout. Potom jsem jej vyválela na plech, potřela pestem, pokladla šunku a strouhaným sýrem a pekla na 230° asi čtvrt hodinu než kraje zezlátly. K tomu byl už jen salát z trochy rukoly, fenyklu a pomeranče - zakápnutý trochou oleje, posolený, popepřený.
Čím si rádi obkládáte pizzu mimo klasické rajčatové sugo Vy? :-)
já jsem s pizzu doma nikdy nepekla, ale měla bych to zkusit, nevypadá to vůbec složitě:) to tvoje vypadá výborně, já miluju pesto, takže by mi určitě pizza chutnala:)
OdpovědětVymazatJoo, je to brnkačka :-)
Vymazatvypada to moc dobre,ale bohuzel mi rukola vubec nechutna :( pritom pri pohledu na tu fotku se mi zacaly sbihat sliny:)
OdpovědětVymazatTaky jsem ji dřív nemohla ani cítit, ale postupem času jsem se naučila ji jíst a ani mi ta její štiplavost už neva :-)
VymazatVypadá naprosto luxusně!:-)
OdpovědětVymazat:-) díky
VymazatTy jsi borec! To bych si dala, hlavně ta šunka musí být mňamózní.
OdpovědětVymazat