Pokaždé, co začne podzim ťukat na dveře, přepadnou mě chmury. Jen ta představa - tma, zima, studený vítr, chlad, co se pomalu vkrádá pod kabát, plískanice, zchřadlé prsty a zmrzlý frňák... A to pošmurno! Ale protože se na tohle mé já poňoukající k negativismu chci zvysoka vys...kašlat, vzpomenu si radši na podzimní krásy. Mezi které rozhodně patří dýně. A na všechny ty báječný věci, které dokáže tak krásně zaoranžovět. A tak jsem ji hnedle šoupla do cheesecaku. No a jak tyhle malé košíčky dokázaly zahnat první chmury... Stačilo se zakousnout a já už viděla všechnu tu krásu...
Potřebovala jsem:
250 g sušenek Lotus, asi 80 g rozpuštěného másla
půlku menší dýně, lžíce dýňového oleje, cca 4 lžíce třtinového cukru, lžička perníkového koření, 300 g smetanového sýra (jasně, že Palouček :-D), 250 g mascarpone, 150 g řeckého jogurtu, 100 ml smetany ke šlehání, 2 vejce
Nejprve jsem si předpekla dýni - okrájela jsem ji, šoupla do zapékací misky, zakápla dýňovým olejem, posypala trochou cukru, perníkovým kořením a dala péct na 200° asi na 40 minut - zkrátka než změkla. Potom jsem ji rozmixovala a nechala vychladnout.
Následně jsem si připravila korpus - sušenky jsem rozmixovala společně s rozpuštěným máslem a směsí jsem vycpala papírové košíčky, kterými jsem vyložila muffinovou formu. A nechala zapéct - jen na pár minutek na 180°.
A zbývalo už jen dokončit náplň. Všechny zbývající suroviny jsem promíchala, přidala dýňové pyré, dosladila a vlila na předpečenou sušenkovou drť. A šoupla do trouby společně s pekáčkem s vodou umístěným na dně péct na 160° asi na 20 minut - než se náplň zpevnila. A tradááá, je napečeno.
Jojo, letošní podzim se určitě vyvede, co myslíte? :-)
Zdá se mi, že jsem snad neměla ještě nikdy nic z dýně :/ musím to napravit a tohle vypadá víc než dobře! :))
OdpovědětVymazatTo může být opravdu dobré, určitě vyzkouším:)
OdpovědětVymazatŠárka
Tento recept mi přišel jako na zavolanou :). Zrovna máme doma dýni a přemýšlím, co s ní uděláme - tak už vím :)
OdpovědětVymazatveru-life.blogspot.cz
mňaaam :)))
OdpovědětVymazatZní a určitě chutná skvěle, ale na mne už je to složité.
OdpovědětVymazat