sobota 31. března 2012

Korektory

Krásnou sobotu všem!

Tohle téma si tu škudlím už nějakou dobu, ale pořád jsem se nemohla k napsání článku odhodlat. No a sobotní dopoledne se zdá být jako dobrou příležitostí, takže se do toho pustím. Ráda bych Vám napsala pár slov o třech z mých korektorů. Nejsem žádný velký expert, celou pubertu, kdy korektor byl nepostradatelným pomocníkem, jsem přečkala s nějakým z nejlevnějších drogérkových, ani nevím, jaké značky. V poslední době jsem si však pořídila nové a tady jsou...


Začneme třeba tímhle klasickým tuhým korektorem od Essence. Mám ho samozřejmě jako správná bledule v nejsvětlejším odstínu 01 Matt sand, který stejně není až tak světlý, jak bych potřebovala, je spíše trochu do oranžova, ale to se dalo čekat. Dobře se nanáší, hůře už roztírá, což mi při tom trochu tmavším odstínu vadí. Ale že by nekryl, to říct nemůžu. Na zamaskování kruhů pod očima to teda není, ale nějaké pupínky alespoň trochu schová. No ale za cenu do 50 Kč to není samozřejmě žádná hitovka.


Další je taktéž korektor od Essence, tentokrát však tekutý. S tím jsem už o poznání spokojenější. Musím se Vám přiznat, že tyhle tekuté korektory pro mě byly dlouho velkou neznámou. Jako první jsem měla možnost vyzkoušet Astor Age Vitality Concealer, se kterým jsem byla moc spokojená. Jako alespoň malou náhradu jsem si proto pořídila tenhle essencovský. A obstál celkem důstojně. Představovala bych si tedy o něco větší štěteček, kterým by se tak korektor lépe roztíral, ale není to nic, s čím by si dodatečně teda neporadili prsty. Pořídila jsem si ho hlavně do cestovní kosmetické taštičky, a tam mu také jeho česné místo zůstalo. Kryje celkem slušně i kruhy pod očima, je příjemný a tady už mi i ten nejsvětlejší odstín sedí lépe. Ale kromě toho jsem si pro něj našla i jiné využití. Po přečtení tohoto článku jsem přestala váhat nad koupí báze pod oční stíny a začala místo ní používat právě tenhle korektor. Nemůžu srovnávat, ale myslím, že svůj účel to alespoň pro mě celkem uspokojivě plní i tak, stíny jsou mnohem výraznější a déle vydrží. Za  tu samou cenu kolem 50 Kč jsem tedy o poznání spokojenější.


A posledním je asi nejen můj oblíbenec Dermacol make-up cover. Z fotky můžete mimochodem vidět, jaké čuně jsem, jak je celá tubička opatlaná, no fuj.. Ale jinak je to prostě bezvadný pomocník. Mám nejsvětlejší odstín 208, který jsem si musela objednat odsud, protože běžně v drogériích jsou k dostání jen odstíny tmavší. Upozorňuji, že ten nejsvětlejší odstín je opravdu hodně světlý, což mi přes zimu vůbec nevadí, ale obávám se, že přes léto ho budu muset odložit. No ale nevadí. Bezvadně totiž kryje vše, co má zůstat světu utajeno. Používám ho právě jako korektor jen na problematická místa jako jsou kruhy pod očima, pupínky nebo začervenalá místa a nebo občas i na celý obličej. V tom případě se musí ale opravdu pořádně rozetřít, abych nevypadala jako maska a také tak zvýrazní kdejaké suché místo. No a každopádně ho stačí opravdu jen malinko. Co mě trochu vadí, tak balení, ze kterého mi po každém zmáčknutí vyjede nepřiměřené množství, takže si ho vždy oddělám trochu stranou do krabičky a nabírám ho z ní. Vydrží opravdu dlouho, zvlášť alespoň trochu přepudrovaný. Sečteno podtrženo, tenhle zázrak Vám s čistým svědomím můžu doporučit.

A jaký korektor je Váš oblíbený? :-)

6 komentářů:

  1. Tuhý korektory jsem používala zamlada :) teď už bych je asi nechtěla, můj oblíbený na kruhy pod očima je od Catrice v takové stříbrné tubičce, hezky totiž i rozjasní. Cover mám právě z drogerie a je na mě moc tmavý, čekám na léto :-D

    OdpovědětVymazat
  2. jo, korektor by se hodil tak děkuju za typ!:))

    OdpovědětVymazat
  3. Korektory sou super. ty co tu mas ty sice neznam, ale ja mam jeden od miss sporty. takovej malej šikovnej, i kdyz ho moc nepouzivam, obcas se hodi a sem rada ze ho mam vzdy po ruce !! :))

    OdpovědětVymazat
  4. korektory moc nepoužívám, ale jednou za čas je potřeba nějaký ten pupínek zakrýt, tak uvažuju o tom dermacolu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za tip,y já mám k těm tekutým odpor (ani nevím proč), ale určitě ten od Essence vyzkouším. Já mám ráda tuhé od Essence nebo od Avonu, levné a vcelku dobré přiměřeně k ceně. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Teri,
    ty zakrýváš červená místečka a já na oplátku NEzakrývám radost, že jsi nám odhalila, co u Tebe bývá běžně skryto. Všechny asi nějaký ten korektor doma máme a potřebujeme. A zároveň málokdy odoláme nějakému novému chválenému přírůstku. Ačkoliv já mám doma už sedmé balení jemňoučkého, ultra světlého (jsem taky Sněhurkovský typ) korektoru od Alverde, který je senzační, určitě vyzkouším Tvůj tip číslo tři. Děkuju Ti za další přínosný článek a posílám Ti páteční pusu na dobrou noc. ;-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!