Včera jsem měla vzácnou a hlavně milou návštěvu, konečně jsme se totiž po delší době viděly s Klárkou. A je samo sebou, že jsem jí chtěla náležitě pohostit, takže jsem jí pozvala na oběd a zuřivě dumala nad tím, co vlastně uvařím. A jelikož meteorologové hlásali velké vedro, které nakonec přišlo, uzpůsobila jsem tomu trochu i skladbu jídla a snažila se volit spíše lehčí pochutiny. A nakonec jsem zvolila následující:
Předkrm: Bruschetta s rajčatovou salsou
Rajčata se rozkrojí na půl a dají na chvíli opéct, aby se zvýraznila chuť. Vydlabe se dužina a zbytek se pokrájí na drobné kostičky. Smíchá se s balzamikem, nasekanou bazalkou, solí, pepřem a dá chladit. Podává se na opečeném bílém pečivu.
Hlavní chod: Špagety s omáčkou z pečených rajčat s tuňákovými koulemi sypané parmazánem
Rajčata dáme do pekáčku, osolíme, zasypeme lžicí cukru, zakápneme balzamikem a olivovým olejem a se snítkou tymiánu pečeme asi 50 minut na 200°. Obsah pekáčku pak přepasírujeme a omáčka je hotová. Z konzervy tuňáka, strouhaného sýra, strouhanky, vejce a citronové kůry se vypracuje hmota, ze které tvarujeme kuličky. Opékáme na rozpálené pánvy a podáváme s rajčatovou omáčkou a špagetami.
Dezert: Čokoládový dortík s horkým srdcem, vanilkový shake
Recept na dortík je tady. Shake je připravený z kopečku vanilkové zmzliny, mléka a jahod.
Bylo to zase skvěle strávené odpoledne, za což Klárce moc děkuji a doufám, že další bude brzy následovat. Nestihly jsme totiž probrat všechno ani zdaleka, takže snad zase brzy na viděnou! :-)
A Vy všichni mějte krásný víkend!
Bylo to naprosto úžasné a já ti moc moc moc děkuju! :* Přesně takováhle odpoledne potřebuju, abych zmizela z té šedi a příšernosti, co mě čekají doma.. :) Jídlo bylo úplně božské, měla bych se od tebe učit! Ještě jednou díky, jsi úžasná! :)
OdpovědětVymazatTak brzy zase na ten lilek, jo? :-D :-)
Vymazatpááni, to je jak v Prostřeno! opravdu krásné prostírání a to jídlo ♥ mňam!!! jsi moc šikovná :-)) Klárce trošku (dost) závidim :-D
OdpovědětVymazatI šmejdit jsem jí nechala :-D Děkuju :-)
VymazatTak tomu říkám luxus od začátku do konce - výborné jídlo a výborná společnost :) A Terezko gratuluju k tak úžasnému kuchařskému umění ;)
OdpovědětVymazatDíky Evi, ale nepřechval mě! :-)
Vymazatpáááni, jdi do prostřena! :))
OdpovědětVymazatTo néé, já raděj bez kamer :-)
VymazatTak to je luxusní :-) ... jídlo i nádherné prostírání. Přesně tak, s tím bys měla v Prostřeno nemalý úspěch:-)
OdpovědětVymazatty jo ste sa ale mali fajn ...škoda že som si nemohla posedieť s vami baby ...
OdpovědětVymazatTo prostírání je jen o málo méně lákavé než to jídlo:-D!
OdpovědětVymazatPřihlaš se do Prostřeno! :)
OdpovědětVymazatBože, to je všechno tak krásný, že bych snědla i ten předkrm, i když nejim rajčata!:D
OdpovědětVymazatOpravdu super, krásněj příspěvek, skvělá hostitelka (i hostina), já chci taky :D
OdpovědětVymazatvšechno to zní a vypadá moc chutně! :)
OdpovědětVymazatNo teda, klobouk dolu, vypada to jako fotky ze spickove restaurace!:-)
OdpovědětVymazatHolky, díky za tolik chvály, příště přijďte všechny! :-)
OdpovědětVymazatTy jsi šikovná,koukám, by jsi rovnou mohla jít někam vařit:) Kristýna
OdpovědětVymazatUzasne, jsi skvela hostitelka. Vypada jakko z nejake exkluzivni restaurace. :)
OdpovědětVymazatTy jsi panečku hostitelka :)
OdpovědětVymazatTaky mě hned napadlo Prostřeno :D Myslím, že by jsi výhru měla v kapse :))
OdpovědětVymazatteda ty jsi rozená kuchařka! :) měla bys jít do pořadu Prostřeno, hezky si tam vyzvednout výhru :D sbíhají se mi sliny, hlavně když vidím ty špagety a shake:)
OdpovědětVymazatto vypadá, a určitě taky chutná, naprosto geniálně!
OdpovědětVymazat