sobota 30. června 2012

Navštěvování


Včera jsem měla vzácnou a hlavně milou návštěvu, konečně jsme se totiž po delší době viděly s Klárkou. A je samo sebou, že jsem jí chtěla náležitě pohostit, takže jsem jí pozvala na oběd a zuřivě dumala nad tím, co vlastně uvařím. A jelikož meteorologové hlásali velké vedro, které nakonec přišlo, uzpůsobila jsem tomu trochu i skladbu jídla a snažila se volit spíše lehčí pochutiny. A nakonec jsem zvolila následující:

Předkrm: Bruschetta s rajčatovou salsou

Rajčata se rozkrojí na půl a dají na chvíli opéct, aby se zvýraznila chuť. Vydlabe se dužina a zbytek se pokrájí na drobné kostičky. Smíchá se s balzamikem, nasekanou bazalkou, solí, pepřem a dá chladit. Podává se na opečeném bílém pečivu.

Hlavní chod: Špagety s omáčkou z pečených rajčat s tuňákovými koulemi sypané parmazánem


Rajčata dáme do pekáčku, osolíme, zasypeme lžicí cukru, zakápneme balzamikem a olivovým olejem a se snítkou tymiánu pečeme asi 50 minut na 200°. Obsah pekáčku pak přepasírujeme a omáčka je hotová. Z konzervy tuňáka, strouhaného sýra, strouhanky, vejce a citronové kůry se vypracuje hmota, ze které tvarujeme kuličky. Opékáme na rozpálené pánvy a podáváme s rajčatovou omáčkou a špagetami.

Dezert: Čokoládový dortík s horkým srdcem, vanilkový shake


Recept na dortík je tady. Shake je připravený z kopečku vanilkové zmzliny, mléka a jahod.



Bylo to zase skvěle strávené odpoledne, za což Klárce moc děkuji a doufám, že další bude brzy následovat. Nestihly jsme totiž probrat všechno ani zdaleka, takže snad zase brzy na viděnou! :-)


A Vy všichni mějte krásný víkend!

23 komentářů:

  1. Bylo to naprosto úžasné a já ti moc moc moc děkuju! :* Přesně takováhle odpoledne potřebuju, abych zmizela z té šedi a příšernosti, co mě čekají doma.. :) Jídlo bylo úplně božské, měla bych se od tebe učit! Ještě jednou díky, jsi úžasná! :)

    OdpovědětVymazat
  2. pááni, to je jak v Prostřeno! opravdu krásné prostírání a to jídlo ♥ mňam!!! jsi moc šikovná :-)) Klárce trošku (dost) závidim :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tomu říkám luxus od začátku do konce - výborné jídlo a výborná společnost :) A Terezko gratuluju k tak úžasnému kuchařskému umění ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je luxusní :-) ... jídlo i nádherné prostírání. Přesně tak, s tím bys měla v Prostřeno nemalý úspěch:-)

    OdpovědětVymazat
  5. ty jo ste sa ale mali fajn ...škoda že som si nemohla posedieť s vami baby ...

    OdpovědětVymazat
  6. To prostírání je jen o málo méně lákavé než to jídlo:-D!

    OdpovědětVymazat
  7. Bože, to je všechno tak krásný, že bych snědla i ten předkrm, i když nejim rajčata!:D

    OdpovědětVymazat
  8. Opravdu super, krásněj příspěvek, skvělá hostitelka (i hostina), já chci taky :D

    OdpovědětVymazat
  9. všechno to zní a vypadá moc chutně! :)

    OdpovědětVymazat
  10. No teda, klobouk dolu, vypada to jako fotky ze spickove restaurace!:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Holky, díky za tolik chvály, příště přijďte všechny! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jsi šikovná,koukám, by jsi rovnou mohla jít někam vařit:) Kristýna

    OdpovědětVymazat
  13. Uzasne, jsi skvela hostitelka. Vypada jakko z nejake exkluzivni restaurace. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Taky mě hned napadlo Prostřeno :D Myslím, že by jsi výhru měla v kapse :))

    OdpovědětVymazat
  15. teda ty jsi rozená kuchařka! :) měla bys jít do pořadu Prostřeno, hezky si tam vyzvednout výhru :D sbíhají se mi sliny, hlavně když vidím ty špagety a shake:)

    OdpovědětVymazat
  16. to vypadá, a určitě taky chutná, naprosto geniálně!

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!