neděle 7. dubna 2013

Banánový "chlebíček" bez mouky

Hlásím, že jsem vyzkoušela další "chleba", i když tomuto po právu náleží uvozovky - no přeci jen jsem se obešla bez špetky mouky či dalších chlebově typických surovin. To ale neznamená, že by mu něco scházelo, právě naopak, moc mi chutnal! A nejen mě, překvapilo mě, že ho společně se mnou spokojeně ládoval i můj přítel, obecně nijak velký fanda něčeho, co se tváří příliš zdravě. I mě výsledná struktura mile překvapila, protože nejsem velký ořechomil (dokonce z Rafaela jsem vždycky vyplivávala mandli :-D). Všimla jsem si, že v poslední době se s ořechovými chleby jen roztrhl pytel, tak uvidíme, jestli u mě třeba zase další varianta nenechá dlouho čekat....


Poňouknutím mi byl tento recept

Potřebovala jsem:
4 zralé banány, 3 vejce, 130 g mletých mandlí, 2 lžíce kakaa, lžičku prášku do pečiva

Použila jsem mandlové lupínky a pár mandlí i se slupkou, které jsem mixovala na co nejjemněji. Banány jsem rozmačkala, rozšlehala s vejci, přidala prášek do pečiva, kakao a nakonec i mandle. Těsto jsem vlila do chlebíčkové formy a pekla asi 35 - 40 minut na 170°.


Pro mě ideální ke snídani s jahodovou marmeládou, nalámaný do bílého jogurtu nebo klidně jen tak přikusovaný k čaji, je to fuk, mně prostě šmakoval. Byl by po chuti i Vám? :-)

27 komentářů:

  1. tento recept je můj snad nejoblíbenější na muffiny ! dělám je často :) až budu mít formu na chlebíček, tak ho vyzkouším i takto :)

    OdpovědětVymazat
  2. já si z toho taky dělám muffiny na snídani !!! ale chleba mě ještě nenapadlo udělat ty brďo ... :) děkuji za inspiraci ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Zní to dobře. Už vím, jak zpracovat banány, které mi zůstanou. Máme rádi spíš ty trochu zelené. Díky.

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá naprosto úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Plivat je s měkkým i

    OdpovědětVymazat
  6. žádný chleba ani pečivo z ořechů jsem ještě nezkoušela, tak nějak se toho bojím...ale jak se znám, nebude to trvat dlouho a budu ho mít na talířku :DD

    OdpovědětVymazat
  7. :-) Juchůů.. to je recept přesně pro mě.. musím ho vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá pěkně, mamka dneska dělá nějaký tmavý celozrnný :)
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá suprově, i postup je jednoduchý :) Určitě zkusím, děkuju za tip:)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá skvěle :) Ořechové peču teď často, ale banánový už jsem nedělala dlouho. Ale asi brzy nějaký takový udělám! :)

    OdpovědětVymazat
  11. mandle nemám ráda, ale tohle vypadá pěkně.. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já na pečivo moc nejsem, ale vypadá dobře, povedl se.

    OdpovědětVymazat
  13. Pane jo, určitě to musí být lepší jak chleba! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ten rozhodně musím vyzkoušet! :) Děkuju za typ :).

    OdpovědětVymazat
  15. Určitě! Vypadá to hodně dobře!:) Budu zas muset koupit mandlovou mouku :) A můžu se zeptat od jaké značky máš tu formu? Taky si chci nějakou silikonovou pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle forma byla příloha k nějakému časopisu o pečení, nevím už přesně, jak se jmenoval. A já na mandlovou moučku chodila vždycky do Lidlu a ji u nás včetně mandlových lupínků už vůbec nemají, to mě teda pěkně štve.

      Vymazat
  16. Júúú tak teď nevím, jestli z toho udělat ty muffiny (které se mi víc hodí jako svačinka do školy), nebo chleba... Ale ještě to musí projít výběrovým řízením přes mého přítele, protože já bych to celé nesnědla :-D
    Teri, ty mandlové lupínky jsi tam dala celé, nebo jsi je taky nějak ještě posekala/pomlela??
    Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pár plátků chleba si taky můžeš zabalit klidně jako sváču do školy, já si je tam taky tak nesla :-) A mandle jsem mixovala na co nejjemněji, ale stejně mi tam zůstali nějaké větší kousky, ale to nevadilo :-)

      Vymazat
    2. Tak já asi udělám ten chleba - z čistě pragmatického důvodu - jedna velká forma se umývá líp než několik malých :-D :-D

      Vymazat
  17. Přečteno a vyzkoušeno. Díky za recept, chlebíček byl báječný!

    OdpovědětVymazat
  18. ahoj, chtěla bych si tento chlebíček upéct, ale jaksi nemám aktuálně tolik mandlí a do obchodu se mi nechce :-D Myslíš, že bych to mohla dát půl napůl s lískovýma třeba? :)

    OdpovědětVymazat
  19. Super dneska to jdu vyzkoušet :)
    http://petrusha1992.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!