úterý 9. dubna 2013

Batátový wrap

to zní jako prapodivné zaklínadlo, co? Přitom je to jen má včerejší lehká véča. A taky má snaha se nějak plodně zbavit jednoho batátu (i když jeho skloňování je pro mě fakt oříšek), té srandovní sladké brambory, která se tu nějaký čas nevyužitě povalovala a já jen špekulovala, co s ní. Vždycky jsem ji totiž chtěla ochutnat, ale sehnat ji v někde v našich prdelákovských končinách bylo naprosto nemyslitelné, ale vida - nedávno se objevily v Albertu. No a jsem začala improvizovat - popadla jsem pár základních surovin, naházela do pekáče, mixla, natřela na tortilu, smotala, zapekla a spokojeně spořádala. A musím teda uznat, že mi tahle blesková véča zbarvená do oranžova moc šmakovala!


Potřebovala jsem:
 1 velký batát (nebo tu batátu? :-D), 1 stroužek česneku, lžíce olivového oleje, sůl, pepř, tortily, libovou šunku, hermelín + salát k podávání

Batát jsem oloupala, nakrájela na kostky a šoupla do pekáčku. Přidala jsem na drobno nakrájený česnek, posolila, popepřila a promíchala se lžicí olivového oleje a dala péct na 200° zhruba na 30 až 40 minut, zkrátka než jsou brambory měkké. Potom jsem je v pékáčku rozšťouchala štouchadlem a vzniklé pyré jsem natírala na tortilu, pokladla šunku a hermelín, smotala a dala zapéct do kompaktního grilu. Podávala jsem je s kupou salátu s fenyklem a balsamicovou zálivkou.


A co Vy, už jste batáty ochutnali nebo jsem z nich tak vyjukaná jen já? :-D

10 komentářů:

  1. tak to vůbec neznám, ale vypadá to lahodně :)
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  2. batáty jsem nikdy neměla, ale už dlouho předlouho jsou na mém pomyslném seznamu :D dokonce je mají i u nás v Bille, zatím jsem ale neměla odvahu dát tu ošklivou věc do košíku :D tvoje večeře ale vypadá dobře, i když to u tvých receptů není nic neobvyklého:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mmmm. Sbíhají se mi sliny... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že jsme obě udělaly stejný nákup. Já je taktéž koupila v Albertu v akci. Ale ne poprvé. Zkoušela jsem je v polévce, hranolky, a pečené nasladko se skořicí a medem. Všechno chutnalo. :) Jsem docela bramborožrout, a tohle je příjemná a zdravá obměna :)
    Ovšem dát je do tortily by mě nenapadlo. Určitě to příště zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Takovéhle kombinace mě nepřestanou udivovat. Super nápad :)

    OdpovědětVymazat
  6. Batáty znám, ale nikdy jsem je taky neochutnala, pořádně jsem nevěděla, co s nimi. Ale láká mě to konečně ochutnat :).

    OdpovědětVymazat
  7. Batáty bych taky chtěla ochutnat, ale nikde jsem na ně nenarazila... A Albert nikde poblíž není.:-(

    OdpovědětVymazat
  8. Neznám to, ještě jsem o tom neslyšela,ale vypadá to moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  9. mňam! batáty jsou teď mojí oblíbenci!

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!