čtvrtek 25. dubna 2013

Květákové těstoviny s gorgonzolou a ořechovou strouhankou

Dneska žádná velké "dietaření", vážení, tak doufám, že to s nějakou liniářkou nešvihne :-) Tyhle těstoviny sice nepatří k těm úplně nejzdravějším, ale jsou tááák dobré. Slanina, gorgonzola, květák a navrch křupavá strouhanka s oříšky k tomu - no já se zblázním, když se z trouby line ta krásná vůně a zakrojím se do té křupavé parády, mám co dělat, abych jich nezblajzla rovnou celou mísu.


Potřebovala jsem:

balení kolínek, 200 g gorgonzoly, 1 menší květák, 100 g libové slaniny, asi půl hrnku mléka, 1 starší rohlík, hrst vlašských ořechů + salát z mrkve a fenyklu

Květák jsem rozebrala na růžičky a uvařila v osolené vodě. Stejně tak jsem uvařila těstoviny - jen tak na skus. Na sucho jsem si osmahla kousky slaniny dozlatova a do pánve s výpem z ní jsem opekla rozemletý rohlík s ořechy (ty jsem společně před tím totiž jen krátce promixovala v robotu). Všechny ingredience kromě osmahlé strouhanky s ořechy jsem promíchala a zbývalo už jen doladit sýrovou omáčku - v trošce mléka (cca půl šálku) jsem si rozpustila rozdrobený sýr. Pak už jen zbývalo promíchat kolínka, květák, slaninu se sýrovou omáčkou a posypat strouhankou a mohlo se zapékat - konkrétně asi na 200° po dobu 20 až 30 minut. A podávat nejlíp s nějakým salátem, třeba jako já se salátem z mrkve a fenyklu.


Uznávám, že na talíři nevypadají zrovna nejvábněji, o to lépe však chutnaly - navíc když jsem si k nim křoupala salát, byla jsem spokojená skoro jako prase v žitě :-)

11 komentářů:

  1. Vypadají velice vábně! Určitě bych se nenechala přemlouvat, a proč by to mělo šlehat s liniářkami, z dobrého nešizeného jídla ještě nikdo neumřel :)) Díky za recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "uáááá slanina, sejra, bílej rohlík...." :-D A však já jsem stejného názoru :-)

      Vymazat
  2. tak to bych si hned dala, jak je někde gorgonzola ( a nebo i obyčejná niva nebo jakejkoliv plesnivej sýr :D ), tak se mi sbíhají sliny! :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je parádní recept. Zrovna jsem dělala těstoviny s gorgonzolou, ale nebyly tak luxusní jako ty tvoje.

    OdpovědětVymazat
  4. Super recept, i když ho nevyužiji, věřím, že u nás doma by chutnal! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam. :) Gorgonzolu jsem dlouho neměla, takže příští týden s ní uvařím nějaké těstoviny. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Těstoviny mám ráda na všechny způsoby, ale tento jsem ještě nezkoušela. Budu si muset recept prostudovat a pak jej nejspíš vyzkouším, protože mě lákají jídla, která jsem ještě ani nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  7. Páni Terezko..mě se úplně sbíhají sliny.

    U mě na blogu právě probíhá giveaway ( http://dullsinea.blogspot.cz/2013/04/jarni-giveaway.html ) a já bych tě na ni moc ráda pozvala. Potěší mě, když se zúčastníš :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam :)..zapečené těstoviny na jakýkol způsob si ráda dám :). Náhodou to vypadá dobře :).

    OdpovědětVymazat
  9. Teréz, za kolik a kde kupuješ tu Gorgonzolu? Je hodně jiná chuťově? U nás jí snad nikde neprodávají :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupuju ji v Lidlu, ale je dražší, no, nevím kolik přesně, nějak kolem 40 Kč myslím... Můžeš ji klidně nahradit třeba nivou, mě teda gorgonzola chutná o něco víc, ale dá se říct, že je to podobné :-)

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!