čtvrtek 11. dubna 2013

Těstovinobraní - a zase 4x jinak

Těstovin se fakt nepřejím, mohla bych se jimi cpát pořád. A stále si dopřávám dalších a dalších obměn halených do krapet se odlišujících kabátů, ať se přeci jen neživím tím samým dokolečka (no i když bych to dokázala, když mi fakt šmakuje). Asi pomlčím o tom, jak jsem stejně odmalička měla nejradši obyčejné špagety s kečupem a točákem zasypané tunou sýra a radši se pustím do představení dalších čtyř talířů plných nudlí, vrtulí či mašlí, na kterých si pochutnávám stejně vehementně jako dříve s pusou celou zapatlanou od kečupu :-)

Krémové s rukolou


Do pánve jsem dala rozehřát asi 4 lžíce olivového oleje, do kterého jsem vložila 2 celé stroužky česneku a 1 sušenou chilly papričku, aby ochutily olej. Když byl česnek orestovaný do hněda, obojí jsem vyndala a dala opékat trochu šunky a jeden stroužek česneku na drobno nakrájený. Přidala jsem uvařené těstoviny (čerstvé chilly z Lidlu z velikonočního týdne) i s trochou vody, ve které se vařili (cca 1 lžicí) a vmíchala asi 3 lžíce strouhaného parmazánu, který těstoviny hezky obalil. Na talíři jsem ještě přidala asi hrst čerstvé rukoly. 

Pistáciové s uzeným lososem


Nejprve jsem si rozmixovala pistácie (asi hrst neloupaných), po chvíli přidala parmazán (2 lžíce strouhaného), kopr (1 lžíci sekaného) a smetanu (2 lžíce) a mixovala do konzistence pasty. A vzniklé "pesto" jsem vmíchala uvařeným těstovinám (použila jsem špenátové bezvaječné nudle) a posypala kousky uzeného lososa.

Zapečené s ančovičkami a mozzarelou


Na trošce oleje jsem orestovala cibulku do sklovata a přidala jsem asi dva nebo tři filety ančoviček a nechala rozpustit. Přidala jsem uvařené těstoviny (jen tak na skus), promíchala, přidala kousky mozzarely a v zapékací misce dala zapéct do trouby na 200° asi na čtvrt hodiny.

S žampiony v jogurtu


Na cibulce jsem orestovala pár žampionů a na drobno nakrájený česnek a přidala i kousek šunky. Přidala jsem uvařené těstoviny (celozrnné žitné), stáhla z plamene, vmíchala bílý jogurt (asi na 3 porce 1 kelímek), osolila a posypala strouhaným parmazánem.

A jaká úprava je Vaše oblíbená? :-)

15 komentářů:

  1. Já umím bezva rajčatovou omáčku, a k tomu posypat parmezánem, ten ensmí chybět :)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny vypadají nádherně :) musím někde sehnat ty celozrnné žitné, pořád se mi vyhýbají :D. Těstoviny si dělám nejčastěji semolinové s rajčatovou omáčkou a parmazánem, nebo zapečené s mletým masem - ty jsou vždycky úžasné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle byly, myslím, z Alberta :-) S omáčkou z rajčat si je dělám taky moc ráda :-)

      Vymazat
    2. určitě mrkni do nejbližší zdravé výživy, pokud máte nějakou dobře zásobenou po ruce:)

      Vymazat
  3. Taky mám od malička nejraději samotné těstoviny se sýrem a kečupem..jednoduche a nejlepší!!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. PS: taky mám vždycky pusu celou od kečupu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam! Super tipy, určitě vyzkouším, protože těstovin se nikdy nepřejím. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krémových s rukolou bych už od pohledu snědla kýbl:D

    OdpovědětVymazat
  7. Všechny recepty vyzkouším! Zní báječně. Děkuji. Pořád nevím, jak je nemít jen s tím sýrem a kečupem. Ještě máme ráda s vlašskými ořechy.

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám ráda všechny těstoviny. Dělám si třeba zapékané se špenátem, kuřecím masem a sýrem (ten nesmí chybět), celozrnné špagety s rajčatovou italskou omáčkou a znovu halda sýra, se zdravým "kuřetem na paprice" nebo jen se sýrem a kečupem. :)

    OdpovědětVymazat
  9. to je až děsivě gurmánské!!! Můj vrchol jsou různé variace na těstoviny + tuňák:DDD

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé, už vím, co budu vařit o víkendu ... :-) Dík za tip, jdu do zapečených :-D

    OdpovědětVymazat
  11. tohle je přesně něco pro mě, těstoviny bych mohla jíst každý den (noo to skoro dělám:D) a stejně by se mi nepřejedly:)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!