Pomineme-li ten nevábně vzhlížející zjev, zůstane už jen úžasné spojení květáku, výrazného sýra a křupání ořechů. Sice to bude chtít po přípravě tohohle oběda vyvětrat (přeci jen ta příprava květáku s gorgonzolou vaši kuchyň úplně neprovoní :-D), ale za to je to moc dobré. Těžko uvěřit, že květák vlastně chutná skvěle, i když z něj nejsou jen placičky nebo třeba mozeček.
Potřebovala jsem:
menší květák, 100 g gorgonzoly, 100 g šunky, dvě hrsti vlaškých ořechů, sůl
Nejprve jsem si rozebrala květák na růžičky a v osolené vodě jsem ho povařila asi 10-15 minut. Pak jsem ho zcedila, roprostřela do zapékací mísy, smíchala se šunkou a rozdrobenou gorgonzolou a posypala ořechy. Zapekla jsem vše v troubě na 200° na pár minut, aby se sýr rozpustil.
Jakou úpravu květáku máte nejradši?
Mňam, skvelé! Toto obsahuje všetko čo mám rada: karfiol, plesňový syr a oriešky!
OdpovědětVymazatNajradšej ho mám len tak uvarený, alebo v zeleninovej polievke od mamky. Výborný je tiež zakladaný :)
super nápad, jak využít květák. Už jsem přejezená těch mozečků:)
OdpovědětVymazatKvěták se sýrem s modrou plísní je výborný hezky zapečený s vejcem, toho bych se užrala :) A vím, že gorgonzola, rokfor, niva + ořechy je taková klasická kombinace, ale nezkoušela jsem - zatím, vypadá to moc hezky :) Jinak květák miluju jakkoliv, oblíbila jsem si ho i nasyrovo :)
OdpovědětVymazatZajímavé, to musím vyzkoušet. :)
OdpovědětVymazatO gorgonzole jsem nikdy neslyšela. :D
OdpovědětVymazatAle květák mám moc ráda. :))
Pane jo, slyším prvně! :D
OdpovědětVymazatJá květák většinou mívám jako klasiku, mozeček! :D
To vypadá zajímavě, díky za tip. Poslední dobou vůbec nevím, co s květákem.
OdpovědětVymazatzajímavý recept :) já mám ráda zapečený květák :)
OdpovědětVymazatJá mám ráda květákové placičky, zrovna nedávno jsem je měla.:-)
OdpovědětVymazat