Sezóna rybízu, která je v plném proudu, a úterní grilovačka jsou dvě události, které nešlo neskloubit. A když jsem k nim přihodila ještě lehkost kokosového pudinkového krému se sladkou čokoládou, tak se kelímek plnil skvěle se doplňujícími patry, které jsme všichni s chutí probourali až do dna a zblajzli se zapadajícím sluncem v zádech než bys řekl rybííííííííz.
Potřebovala jsem:
asi 3 hrsti červeného rybízu, sladidlo (použila jsem fruktózu), 2 lžičky agaru (lze nahradit želatinou), 1 kokosový puding, 165 ml kokosového mléka, 335 ml mléka, 3 lžíce kokosu, 60 g čokolády na vaření, 2 lžíce kokosového tuku
Začala jsem rybízem - otrhala jsem ho do hrnce a nechala zahřát, než pustil šťávu, pak jsem ho přepasírovala, osladila a promíchala s agarem. Vylila jsem ho na dno formiček a dala do mrazáku, aby rychleji ztuhl a mohla jsem lít další vrstvy. Mezi tím jsem si připravila kokosový puding - smíchala jsem prášek se strouhaným kokosem a zalila kokosovým i klasickým mlékem, osladila a připravila s přestávkami na míchání v mikrovlnce. Pak jsem si rozehřála společně i tuk s čokoládou a byla na světě i čokoládová vrstva. Teď už je jen navrstvit do mističek na střídačku, na konci jsem do nich nasypala ještě čerstvý rybíz, zalila ho čokoládovou vrstvou a posypala kokosem. A vše nechala ztuhnout v lednici.
Jak s dozrávajícím rybízem nakládáte Vy? :-)
No fuj toto, provokovať s týmito viac ako božsky vyzerajúcimi pohárikmi takto na večer! :D Sú úúúžasné ♥
OdpovědětVymazatJo, toho jsem si byla vědoma, když jsem to zveřejňovala :-D Ale bohužel jsem to dřív nestihla, tak se omlouvám, no :-D
Vymazatúú to vypadá parádně a já dnes poslední rybíz zpracovala do marmelády :D
OdpovědětVymazatJo, ta už u nás taky probíhala :-)))
VymazatMňam, ty mi zase děláš chutě, Terko. :)
OdpovědětVymazatHned bych si jeden pohárek přibalila zítra do práce na svačinku. :)
ojojoj! tak toto teda musim vyzkouset.nedavno jsem delala s rybizu a kuskusu vynikajici dort!
OdpovědětVymazatmiluju rybíz, musím to vyzkoušet:)
OdpovědětVymazattak to vyzerá perfektne!!
OdpovědětVymazatto vypada strasne dobre!!sikulka
OdpovědětVymazathttp://sienastyle.blogspot.it
mňam.. Hned bych si dala. Rybíz patří mezi moje oblíbence, děkuji za dobrej recept :)
OdpovědětVymazathttp://modniblog.com
Přesně něco takového jsem si dnes chtěla udělat.. než jsem se ale stihla rozmyslet nacpala jsem se buchtama alá babiččino pečení. Zítřek snad bude úspěšnější :P Moc pěkný :)
OdpovědětVymazat