sobota 21. června 2014

Na Apetit festivalu 2014

A po roce jsem se zase domů s plným pupkem dovalila z Apetit Festivalu v Pardubicích, kde se prezentovalo spoustu (nejen) východočeských restaurací a podniků. A opět musím konstatovat, že to bylo velice zdařilé a náležitě jsem si pošmákla.... A vše, co se mi na plastovém talířku mihlo, jsem zuřivě dokumentovala, abych o tom zde pak mohla pět ódy.

Ochutnala jsem...

...  filátko z candáta s citrusovou omáčkou - (Na Bídě, Chrudim) - výýýýýborný, měla jsem hroznou chuť na rybu, takže aspoň jedna z mála, co byla v nabídce mou tužbu uspokojila


... hovězí ořech s bramborovým fondantem (St. Patrick) - na Patricka jsme se asi nejvíc těšili, protože vloni vyhráli nejlepší restauraci, maso bylo zdařilé, ale brambora tvrdá, dost škoda


... lososa marinovaného v červené řepě - Romantica (Lázně Bělohrad) - můj největší favorit, chutnal úžasně


... jelení guláš se špekovými knedlíky (U Královny Elišky, Hradec Králové) - omáčka a maso super, knedlík slabší


... grilovanou krevetu s mangoldem (Aquarium, Hradec Králové) - byla suprová!


... burger s cibulkou, slaninou, chedarem (Krčma krále Artuše, Slatiňany) - na to, že jsme na něj čekali frontu skoro třičtvrtě hodiny, tak jsem si z něj na zadek zas tak nesedla


... banán ve skořicové tortille s vanilkovým krémem ( La Cabaňa, Pardubice) - na pohled nic moc, o to lépe chutnal


... malinový cheesecake s marcipánovým krémem (Park Golf, Hradec Králové) - žádné cheesecakové nebe, ale dobrý byl... a navíc než jsem si stačila sednout a nesla ho v ruce, ptalo se mě hned několik lidí, kde jsem ho vzala, takže asi lákavý na pohled :-D


... mouse s mangem, malinovým coulis a makronkou (Romantica, Lázně Bělohrad) - makronka sice trochu sušší, ale spojení manga s malinami mě docela zašmakovalo :-)


... a na zdraví připila třeba Aperol Spritzem z Patapufu


To vše v týmu několika koštovačů, ne že bych to všechno spořádala sama... I když ne že by se to zvládnout nedalo - přeci jen toho byly samé degustační porcičky... Ještě bych toho bývala prubla třeba víc, ale už mi sil nezbývalo, takže jsem pomalu odkoulela pryč. Třeba smaženého švába jsem chtěla zkusit, ale na to jsem nesebrala odvahu, když jsem viděla, jak se před smažením ještě mrksají (asi málo drinků na kuráž)... Nebo nějaký ten "amaroun" z molekulární kuchyně jsem taky vůbec nestačila koštnout, i když těžko říct, jestli jsem o tolik přišla... Celkově jsem ale odcházela rozhodně spokojeně nadlábnutá... Oproti ročníku minulému (článek o něm jsem psala tady) se mi akce líbila snad ještě o něco víc. Třeba rozmístěním stánků a celkovou organizací. I to počasí se nakonec umoudřilo. 


Ale to už by k mému rozjímání asi postačilo, závěrem už zřejmé optání se...

Co Vy, nebyli jste náhodou? Či nechystáte se ještě zítra? Akce totiž pokračuje ještě od nedělní desáté ranní až do 18 h... :-)

9 komentářů:

  1. To vypadá dobře, docela by mě to lákalo, ale na zítra už mám jiný plány:( Tak snad příští rok. Letos už jsem byla na Prague Food Festivalu, ale něco dalšího by se ještě šiklo:)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky a dobrůtky mn'am!

    OdpovědětVymazat
  3. Jéje, škoda že mám všechny food festivaly tak z ruky.. ale slíbila jsem sama sobě, že příští rok pojedu! Mohla bych se zeptat jaká se pohybuje cena těch degustačních porcí? Jestli si člověk spíše připlatí nebo ne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky za nimi vždycky musím dojíždět :-) A co se týče cen, tak předkrmy (jako třeba ta jedna kreveta) nebo dezerty se pohybují 30 - 40 Kč, hlavní chody tak kolem 75 Kč, nějaké koktejly kolem 50 Kč, deci vína nebo pivo 30 Kč, asi tak :-)

      Vymazat
  4. Páni, ty fotky jsou super :). A ten malinový cheescake opravdu vypadá hodně lákavě! :D

    OdpovědětVymazat
  5. To vyzerá úúžasne !! Vždy som na taký apetit piknik chcela ísť, ale nikdy mi to moc nevyšlo, takže možno nabudúce :D
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěla jsem do Prahy včera, ale bohužel nevyšlo to. Tak třeba jindy. Jídlo vypadá výborně! :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Jééje, všechno to vypadá tak dobře! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to lákavě a hlavně, že jsi si to užila. :)
    Já u nás letos na Apetitu nebyla, protože celý víkend pršelo...

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!