čtvrtek 12. června 2014

Salát s restovaným chřestem


Jak nacpat chlapovi salát? "Ale zlato, bude tam slanina...." - toť teda platí na toho mého. Že mu ani nevadilo, že vlastně spořádá talíř plný chřestu a jiného lupení. Takže 100 bodů pro tenhle výborný salát - pošmákli jsme si na něm totiž s mým milým oba a to náramně :-)


Potřebovala jsem:

baby špenát, ředkvičky, 100 g libovější slaniny, svazek chřestu, slunečnicová semínka, vařené vejce + sůl, pepř, olivový olej na dochucení salátu + žitný chléb

Na pánvi jsem orestovala kousky slaniny a když byla mírně zlatavá, přidala jsem očištěný chřest nakrájený na delší kousky. Opékala jsem ho takhle asi 3 minuty a pak zasypala semínky a restovala ještě další asi 2 minuty. Pak jsem do talíře rozprostřela špenát, ředkvičky a orestovaný chřest se slaninou a semínky. Trochu osolila, opepřila, přidala kapku olivového oleje a navrch nakrájela vejce (hodilo by se i zastřené). Na pánvi od chřestu jsem pak ještě krátce rozpekla žitný chléb a podávala.

Co Vy a chřest - jo nebo ne? :-) Já teda jojojo - v polévce, s holandskou nebo v tomhle bleskovém salátu :-)

7 komentářů:

  1. Ten chcí! Ten bych si hned dala. Ty jsi tak úžasně kreativní a šikovná na to vaření.

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm vypadá moc dobře :)

    Boží fotky

    OdpovědětVymazat
  3. Já osobně chřest moc nemusím, ale tohle vypadá výborně:))

    OdpovědětVymazat
  4. Chřest jojojo u mě. :) A na mého muže také platí, že sní salát, když je tam kus nějakého masa, ale může být i sýr. :)

    OdpovědětVymazat
  5. chřest moc nemusím, ale s tou slaninou bych si ten salát taky dala:-D jinak Terezko vůbec jsem nevěděla, že točíš videa, hned tě jdu odebírat a všechno shlédnout!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm, ten vypadá parádně :) Taky chlapa lákám na slaninu :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mnam to vypada uzasne, presne neco takoveho bych si dala dnes na obed! Ja chrest rada, zabaleny v parmske sunce nebo do rizota... :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!