neděle 8. dubna 2012

Aby mě beránek nepokakal...

...musela jsem si pořídit něco nového. A tuhle úlohu hravě splnila má páteční návštěva sekáče. Nebo ne tak úplně sekáče, je to obchod sítě Triatex group, které jsou v mnoha městech. Nevím přesně jak je tomu jinde, ale u nás je v jedné části obchodu outletové zboží a v druhé secondhandové. V outletové části je ještě většina věcí opatřena originální visačkou a hlavně jsou to většinou značky, které u nás k dostání vůbec nejsou a tudíž nemusím mít strach, že bych se ve stejném kousku potkala s dalšími deseti slečnami. Ceny jsou sice o krapet vyšší než klasický second hand, ale stále není problém najít skvělé kousky, které nestojí víc než stovku. V celém obchodě jsou věci úhledně srovnané podle druhu zboží na jednotlivých stojanech na ramínkách, takže se nemusím nikde složitě prohrabovat. A skoro pokaždé neodcházím z prázdnou :-) Mají i své vlastní webové stránky, kde jsem si teda sama ještě nic neobjednávala, ale občas se tam podívám. No a k tomu, co jsem si vlastně tentokrát přinesla - po dlouhém obdivování tolika věcí jsem si odnesla tyrkysovou šikmo střiženou sukni, květovanou halenku a meruňkový svetřík společně s blaženým pocitem a úsměvem na tváři.

Udělali jste si také radost něčím novým? :-)


Mrzí mě ale, že tohle už je jedna z posledních velikonočních tradic, kterou dodržuji (i když o tradici už možná nemůže být řeč, je to jen odůvodňování koupě čehosi nového), kromě kopřivové nádivky, která bude dnes k obědu... Na Velikonoce jsem se vždycky, teda hlavně jako malá holčička, těšila. Vstávala jsem ještě za tmy a netrpělivě očekávala, kolik kluků asi tak přijde a jestli ta nazdobená vajíčka budou vůbec stačit. Vyrůstala jsem na vesnici, kde se tahle tradice prostě vždycky držela a u nás se dveře netrhly. Jak ráda na to vzpomínám... Teď už mě to nijak nebere a na Velikonoční pondělí se raději někam vypařím, než abych čekala doma na pár bujarých sousedů, které ani neznám jménem. Takže zítra vyrazíme do kina... 

Jak budete ne/slavit Vy? :-)

16 komentářů:

  1. u nás se vůbec neslaví :( jen se udělá trošku výzdoba a je to :) jsme z Brna, takže tady se ani moc neobchází a tak.. takže je to jenom o tom že máme volno :( ...

    ten svetřík se mi hrozně líbí ! :) kolik tě stál ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že ve městě je to úplně jiné, ale zase se nemusíš bát, že si v úterý nesedneš :-)
      Svetr mě stál 140 Kč, musela si ho ale ubránit před prodavačkou a její kamarádkou, které se nad ním taky tak rozplývaly :-)

      Vymazat
    2. ten přechod barev je super ! :) vůbec se nedivím že se taky rozplývaly :)

      Vymazat
  2. přesně tak jsem chtěla aby to vypadalo :) prostě jarní barvy a veselost :) konečně nám zkončila ta škaredá zima :) juchů :)

    OdpovědětVymazat
  3. To já už taky přemýšlím kam se vypařím :D. Jinak tradice nedodržuji žádné - doteď jsem neslyšela ani o té s beránkem :), ale jak to tak vypadá tuhle tradici teď budu s radostí dodržovat :D. A ten svetr je nádhernej!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem taky z brna (okrajová část, takže jako vesnice) a u nás se to (bohužel) slaví ve velkém - to jídlo, to mi nevadí, ale na zítřejší ráno se fakt neteším :/

    OdpovědětVymazat
  5. Já Triatex moc ráda nemám. Zdá se mi to docela drahé a bohužel tam mají hodně věcí právě třeba ve třech i více kusech, a pak v tom potkám kde koho. :( Koupila jsem si tam před plesovou sezónou šaty, pak jsem v nich na plese potkala další dvě holky... nejradši mám klasické sekáče, kde mám z levného a originálního úlovku daleko větší radost. :))
    Jinak Velikonoce ráda nemám, jen pitomá záminka chlapů k tomu se ožrat už ráno :-D takže taky mizím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, od nějaký věcí i u nás mívají třeba dva nebo tři kusy, ale tak tomu se třeba vyhnu, jinak ale v tom outletu najdu skvělé kousky, ale pravda, že pořád toho víc vyhrabu v tom sekáčovém koutku :-)

      Vymazat
    2. Určitě :) ne že by tam neměli pěkné věci, ale většinou si za podobné peníze koupím něco nového :)

      Vymazat
  6. Ten poslední svetřík se mi moc líbí:-) My už tradice tolik nedržíme:-(

    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Já tuhle tradici, že bych si měla něco koupit vůbec neznám..! :D :) Ale tak snad jenom dobře, když mám nakupovací půst.. :) jinak moc pěkné úlovky, ten svetřík je super!

    OdpovědětVymazat
  8. ješiš ten svetřík je úžasnej :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný věcičky, zvlášť ta halenka ;) Já se zašiju zítra doma a budu doufat, že mě nebude nikdo hledat... Naši budou bohužel doma, takže se to bez návštěv asi neobejde.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásně věci, mě uchvátil svetřík a halenka. Těším se na outfity. :) Já zítra budu "slavit" se špachtlí a prací na budoucím bydlení, bohužel udělat se to musí.
    Jinak v předchozích outfit postech ti to moc sluší a když jsi byla malá tak jsi byla roztomilá. :)

    OdpovědětVymazat
  11. taky znáš tradici s pokakáním od beránka? :) no paráda, já si pořídila punčošky z Calzedonie, ale prd vydrží a už se trhají..:/

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!