pátek 4. května 2012

Jak chytám bronz

S přibývajícím teplem a odkládáním svršků mi každoročně vzniká jeden a ten samý problém a to "Co proboha s těma sejratýma nohama?!". S opálením mám prostě problém, příroda mi do vínku mnoho pigmentu nedala, takže se i přes mazání ochranými krémy musím vždy spokojit s nádechem do červena, který se výjimečně promění v mírně hnědé opálení. Na obličej, ruce, ramena i dekolt barvu tedy jakš takš nachytám, ale nohy se mi prostě opálit nedaří vůbec. Pár nátěrů samoopalovacím krémem je prostě můj každoroční jarní rituál. Bez něj se mi do sukní a kraťas vysvléká o poznání hůře, nerada bych kolemjdoucí oslnila svými bělostnými nožisky....


Pro letošek padl výběr na samoopalovací gel Nivea. A jaké jsou mé zkušenosti? Hned na začátku musím říct, že opravdu dobré. V tubičce se skrývá průhledný gel, který hned při nanášení neflákne do nosu ránu příšerného chemického zápachu, spíše mi to připomíná vůni krému mé babičky. Gel se parádně roztírá a stačí ho opravdu malé množství - na jednu nohu jen malý oříšek gelu. Příjemně pokožku hydratuje a že ho nanáším vždy večer, nemusím se už starat o žádný jiný krém, což mi dost vyhovuje, bohužel však déle schne. A jeho účinky? Ráno na mě zpod peřiny vykukují přirozeně nahnědlé nohy, žádné oranžové, žluté nebo hnědé, jen přirozený odstín, který se nijak netluče se zbytkem těla. Na mou světlou pleť samozřejmě chytá v menším množství než třeba na mou mamku, která se opaluje lépe. Pro to, abych v odstínu dohnala třeba opálenější ruce mi zprvu stačilo natřít se jím tři večery po sobě a teď tak 1-2x do týdne, abych si odstín udržela. Dalším plusem je rozhodně to, že se nevymývá v ošklivých skvrnách a zůstane na pokožce poměrně dlouho. Jako u každého samoopalováku se musí samozřejmě dát pozor na pečlivé rozetření a důkladné umytí rukou, abychom se ráno neprobudili jako 101 dalmatinů. A také se i u něj bohužel typické samoopalovací vůni později nevyhneme ani u něj, já jí trochu cítím druhý den po natření.



+ pleť je po nanesení jemná   
+ rychlé účinky                        
+ přirozený odstín beze skvrn
+ snadné roztírání                   

- typická samoopalovací vůně
- delší doba zasychání             

Takže sečteno, podrženo, za cenu kolem 130-150 Kč, za kterou je v drogériích běžně k dostání, je to určitě dobrý pomocník pro zimou vybledlá těla. Je vhodný nejen na tělo, ale i na obličej, ale s tím žádné zkušenosti nemám.

Když už jsme u tohoto tématu, nemůžu se nepochlubit tím, jaká šikulka jsem bývala. Pamatuji si, když mi bylo nějaký 13 let, tak mamka přinesla domů samoopalovák, ať ho vyzkouším. Vesele jsem si jím tedy natřela nohy, žádným velkým roztíráním jsem si hlavu nelámala, umyla dlaně a šla spát. Ráno jsem se nestačila divit - nohy samý flek, bílé drážky od toho, jak jsem ho roztírala jen prsty a oranžové skvrny i na rukách, jak jsem se od nezaschlých nohou otřela. Ten den bylo zrovna vedro k padnutí, ale já si to do školy vykračovala v dlouhých kalhotách a triku s dlouhým rukávem, protože by se mě jinak kolemjdoucí mohli snadno leknout. Od té doby si na roztírání dávám opravdu pozor....

Tak, toť mé zkušenosti a už se těším na Vaše názory na samoopalovací krémy. Používáte je? Pokud ano, tak na tělo nebo i na tvář? A máte nějaké podobné první zkušenosti? :-)

25 komentářů:

  1. Skvělá recenze!Vím o tom,že Veronika má také problém se kvalitně a důkladně opálit a proto i ona má ve své výbavičce samoopalovací krém! :-) A Nivea je alespoň podle mého názoru dobrá a kvalitní značka..

    www.czechblondyn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. podobnou zkušenost z mladých mám se samoopalovákem taky :D akorát jsem si to naplácala na ruce...no byla jsem kočka:D
    teď jsem se naštěstí trochu opálila na sluníčku, ale v zimě jsem občas dala na obličej samoopalovák Balea, ten byl taky fajn :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem samoopalovák používala jen jednou a ten byl teda fajn.. ale to už je dlouho a od té doby jsem nic nepoužila.. nějak tomu nevěřím.. bojím se právě toho abych nebyla flekatá.. :D to radši budu sejratá a počkám si na přirozené opálení.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne každý má to štěstí, že když si počká, tak se vůbec dočká :-D

      Vymazat
  4. Já jsem měla myslím tónovací krém od Garnieru a taky mi nepřišel špatný:-)

    Zvu tě na GIVEAWAY:

    http://illussoire.blogspot.com/2012/05/essence-rebels-limitovana-edice.html

    OdpovědětVymazat
  5. Samoopalováky moc nepoužívám, ale láká mi vyzkoušet mlha od Sephory. Mě právě moc nebaví to roztírání a hned jak je sluníčko, tak se opaluji. :) A bereš beta-karoten? Já jdu po něm totiž krásně do hněda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos ne, ale už několikrát jsem ho začala brát ještě dlouho před létem a stejně mi to moc nepomohlo, nějak výrazně opálená nebudu stejně nikdy. Já se taky radši opaluji, ale nohy mi prostě nikdy barvu nechytí, ani kdybych se rozkrájela.

      Vymazat
  6. Ahjój Terezko, tak to já se na nohou i břichu vcelku opálím, ale horší je to s dekoltem a obličejem, to jsem vždycky jako rak. Jinak samoopalováky nepoužívám... Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám se samoopalovacími krémy jednu hodně špatnou zkušenost a od té doby si na ně prostě netroufnu :D Ale uznávám, že mohou udělat medvědí službu, když člověk ví, jak s nimi zacházet :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já se samoopalovákům vyhýbám jako čert kříži, právě proto, že se bojím, že mi nadělají fleky :D ale je pravda, že po pár teplých dnech mám ruce hnědé a nohy sejraté, takže si asi budu muset nějaký ten krémík pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  9. jejda :-D taky jsem používala samoopalovák - teda opaluji se výborně, ale vždycky mě štvalo, jak přes zimu vyblednu. před maturiťákem, jsem si dokonce udržovala barvu v solárku, pak jsem oproti ostatním byla jak černoch :-D
    protože jsem se bála fleků a tak, tak jsem zainvestovala do opalováku tuším od L´oreálu. byl opravdu dobrý. pak jsem zkusila jeden od Yves Rocher a to byla trága :-D barva všude, třpytky všude :-D
    takže na výběru strašně záleží!

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Já ho nikdy nepoužívala, ale po tvém článku asi změním:)

    OdpovědětVymazat
  11. Přesně tenhle samoopalovák máme doma a jsem s ním taky spokojená :) Jen když se opravdu dokonale nerozetře, tak nadělá taky trochu fleky, ale oproti jiným samoopalovákům minimálně. A první zkušenost mám podobnou :D Ještě ve větší míře to ale bylo u mojí kamarádky, která si natřela celé tělo i obličej, ale na krk a dekolt jaksi zapomněla :D A to ani nemluvím o flecích, které měla absolutně všude :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o proti jiným oranžovějícím, které jsem zkoušela, se mi tenhle zdá opravdu lepší, no :-) tak to je kamarádka taky šikula, té jen kalhoty a tričko asi nepomohly :-)

      Vymazat
  12. přesně vím o čem mluvíš! škoda, že i tenhle má ten typický smrádek! :( to je jako když člověk jede v šalině a cítí suchý šampon, taky taková nezaměnitelná "vůně" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kéž by byl v mhdčku cítit jen suchý šampon :-D ale jinak souhlas, tu jeho zásypovskou "vůni" taky nesnášim....

      Vymazat
  13. ten vypadá dobře :) možná vyzkouším :) s opalováním mam potíže, vždycky jsem jak rak a nebo bílá :-/

    www.wingedsquirrel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám doma samoopalovák od Oriflame a láká mě právě tenhle od Nivey a taky samoopalovák od Biodermy :)

    OdpovědětVymazat
  15. No, mám z těhlech mrch docela respekt :-D ale na tenhle gel jsem koukala a dost mě lákal...když ho chválíš, jdu do něj! :))

    OdpovědětVymazat
  16. já jednou ségře potají ukradla samoopalovák a čekala mě taková vyrážka, že už nikdy. nějak špatně snáším betakaroten ve větším množství, který v těch opalovákách je, ale uvidíme - třeba ho zkusím. mám s nohama stejný problém. ;/

    OdpovědětVymazat
  17. Radši budu bílá nebo si zajdu do solárka, ale samoopalovák nikdy! :D Můj názor..

    OdpovědětVymazat
  18. Tak já samoopalovák nepotřebuju, jak vykoukne sluníčko, vylezu na hodinku ven a už mám opálená ramena a cokoliv, co jsem sluníčku vystavila:) Opaluju se dobře, ale dlouho mu to nevydrží a v zimě jsem, oproti letní barvě, hodně bílá. I když asi stále tmavší než ty v létě:)

    OdpovědětVymazat
  19. Hledám recenzce na dobrý samoopalovák, nejvíc sem jich našla pravě na tento takže si pro něj asi dneska doběhnu :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!