sobota 12. května 2012

První grilování

I když to při pohledu z okna tak nevypadá, je tomu jen malá chvíle, kdy jsme zahájili grilovací sezónu. Podvečerní posezení na terase s rodinou mi přes celou zimu tak chybělo. Mám ty chvíle pohody moc ráda, kdy se jen popíjí z orosené sklenky něco pekelně osvěžujícího, z grilu voní maso a zelenina a pozdní slunce stále ještě hřeje. Na poprvé jsme zatím jen vytáhli náš elektrický gril, ale to nic nemění na tom, že jsem si báječně pochutnala na všem, co se nám na něm opeklo. Ať to byl kus čuníka, kuřecí paličky, lilek s cuketou a nebo i čerstvý salát, nacpala jsem si pupek do sytosti. Snad se nám počasí co nejdříve umoudří a další grilovačka bude brzy následovat.


Už jste si také letos pochutnali na něčem grilovaném?

20 komentářů:

  1. jee grilování ti závidím :) bohužel bydlím v paneláku, ale na chatě občas grilujeme, to mám strašně ráda - taky hlavně masíčko a cuketu :) a s bezinkovým gambrinusem tomu k dokonalosti nechybí už nic :)

    OdpovědětVymazat
  2. áááááááááá, mňam!!! :-) my jsme si letos zatím akorát na čarodějnice opekli buřty :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam! A další pivo s příchutí?? Jaký je??? =)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam!!!! :) Dej nám ochutnat :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to božsky! To kuřátko... mňam :) A k čemu bys přirovnala grilovanou cuketu? Stojí to opravdu za vyzkoušení? Musím ti pochválit i pivo, z těch letních ochucených u mě asi limetka-bezinka vede :) Panečku, hned si asi musím jít udělat večeři :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No marně přemýšlím, k čemu bych jí přirovnala, tepelně upravenou zeleninu kromě lilku a cukety ani moc nejím. Ale za vyzkoušení určitě stojí, to Ti říct můžu :-) U mě vede teda staropramen grep, ale zatím ho mají skoro všude vyprodaný :-)

      Vymazat
    2. To se přirovnat k ničemu nedá, ale určitě to zkus. :)

      Vymazat
  6. Miluju grilovačky.Můžu příště dorazit? :-)

    www.czechblondyn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. dobrůtky, hned bych si dala! :)

    já grilovačky zbožňuju, hlavně ty s přáteli.. ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju grilovací akce, jednu budeme mít zrovna 9.6. s kamarády a miluju grilovanou cuketu. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Teda, to ti závidím :) Tady v Brně je strašně hnusně :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To z nás taky, tohle bylo už ve čtvrtek, když bylo počasí ještě krásné :-)

      Vymazat
  10. Ja tedy ještě ne...ale u tebe to vypadá mnamkove!!! Závidím:*....

    OdpovědětVymazat
  11. No tedy, Terezko, to vypadá opravdu božsky! My už také grilovali, ale jen nějaké klobásky, vepřové a kuřecí. Ikdyž nejsem masový typ, to vepřové (protože bylo libové, jinak bych si k němu ani nečuchla..)bylo vynikající, šťavnaté a oproti tomu kuřecí nemělo žádnou chuť. Grilování mám ale moc ráda, miluji k masu francouzský dresign a plnou mísu nakrájené zeleniny. :) Docela mě překvapilo to pivo, vypadá to hrozně, jak to vlastně chutná? Mě přijde už jen citronové pivo zvláštní.. Ještě jsem to neochutnala, pivo mi vůbec nechutná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono už to ani není moc pivo, spíš taková limonáda, ale mně fakt chutná, je to takový osvěžující :-) Ale i pivo mám docela ráda, k létu mi prostě patří :-)

      Vymazat
  12. No mňam, to kuře a salát bych si dala...teď hned, neprovádíš nějakou roznášku do domu?:-D A tyhle ochucený šťávy - rádobypiva mi vůbec nechutnaj :))

    OdpovědětVymazat
  13. Byli jsme na návštěvě v https://www.mountfield.cz

    OdpovědětVymazat
  14. My jsme si letos na grilování pořídili pánve na gril. Díky tomu, že se dají dát do keramického grilu Kamado Joe, který jsem si před pár lety koupil, je to neocenitelný pomocník, na kterém se dají dělat třeba i omáčky k masu a díky tomu, že se to dělá na ohni, to má jedinečnou kouřovou chuť. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!