čtvrtek 3. května 2012

Strava horkých dní

Čím výše rtuť teploměru šplhá, tím menší chuť k jídlu mám, asi jako většina lidí. V parnu prostě nemám většinou chuť na nic jiného než porci křupavého a osvěžujícího salátu. Nejlépe doplnit orosenou sklenicí něčeho chladivého a to vše v klidu chroupat schovaná ve stínu. Pokud máte stejné choutky, můžeme si spolu schroupat třeba nějaký z těchto mých oblíbených :-)

Polníček se sýrem a krutony z opečeného chleba se zálivkou z olivového oleje, balsamica a šťávy z citronu.



Má oblíbená večeře - mozzarella s rajčaty a bazalkovým pestem a grilovaná cuketa



Salát z žitných těstovin s tuňákem, zeleninou a bílým jogurtem


Jaký je Váš oblíbený? :-)

21 komentářů:

  1. Mňam ten těstovinový salát vypadá božsky! :) Terí, přijeď mi už konečně navařit! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Zlatíčko Ty si užíváš! :) / slintám
    Bohužel teď přes týden na intru je to dost naprd s jídlem, ale doma miluji jakýkoliv salát na milion způsobů. Mamka má nějaké speciální koření a to tomu dodává šťávu, mňam! S tím teplem to mám stejně, čím více je, tím méně jím a víc piju a jsem i radši, protože se celkově cítím lépe, když se pořád necpu. Dokonce to i lépe vypadá, vždy trošku uberu a o vánocích jdou kila nahoru.. :)
    Někdy udělám post a také nějaký ten salátek nafotím, aby jsi viděla. :) <3

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Všechno to vypadá úžasně!
    Miluju zeleninu, sýry, tuňáka, těstoviny na všechny způsoby a to, co nám tu ukazuješ musí být delikatesní! :D

    OdpovědětVymazat
  5. mnam všechno bych si dala! :) taky teď mám chuŤ spíš na lehčí jídla...a k tomu ideálně nějaký radler, kterých je teď tolik :) nejradši mám bezinkový gambrinus a pomeranč se zázvorem od zlatopramenu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, tyhle letní speciály jsou prostě pro horké večery ideální, jen jsem teda ani jeden z těhlech ještě nechutnala, ale můj favorit je grepový staropramen :-)

      Vymazat
    2. Cítím se jako pravěký člověk, že tohle vůbec neznám. :D :))

      Vymazat
    3. Anetko, to rozhodně nemusíš :-) Ale pokud máš třeba ráda Frisco, tak tahle piva s příchutí Ti budou chutnat třeba taky, já je zaregistrovala snad až vloni, když jsme začali pít staropramen cool lemon nebo jak se jmenuje...

      Vymazat
  6. Mnam :)

    http://www.lovebookbysarah.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. ááááááááá, mňam! mám to taky tak a z tohohle výběru bych brala všechno všema deseti! ;-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Sakrááá a já záčínám mít opravdu ale velký hlad :D
    Mňam :-)

    www.czechblondyn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam, miluju tyhle letní jídla:)

    OdpovědětVymazat
  10. jojo když jsou ty pařáky taky moc nejím ále saláty ty si dám pokaždé ráda a nejvíc mám asi ráda řecký :)) jinak nominovala jsem tě u mě na blogu na Versatile blogger awards :))

    OdpovědětVymazat
  11. Mmm, první dva jídla bych si hned dala! Grilovanou cuketu jsem ještě nikdy nezkoušela - jak ji děláš? Musím k tomu mít opravdový gril, anebo stačí trouba? Ocenila bych podrobný návod! :) Těstoviny na studeno moc nemám ráda, to je ale spíš blok z dětství, kdy nás do nich nutili ve škole; jinak jsem na těstovinách opravdový závislák :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nemusíš, stačí ji osmahnout na pánvičce na trošce olivového oleje :-) A lepší je, pokud ji před smažením nasolíš a necháš chvíli "vyplakat", aby pustila vodu :-)

      Vymazat
  12. Ach jo, takhle mě v deset večer trápit. Mám ráda různý variace salátů, ovšem co tam vždy musím mít- něco ze zvířátek- třeba šunku, různý sýry, vajíčko, tuňáka, kuřecí- a jsem spokojená:-)

    OdpovědětVymazat
  13. chci všechno, teď hned! :D já jsem se ted v pauzách mezi maturitami živila nudlemi z bistra a zapíjela to kafem, takže chudák moje tělo dost trpělo a je na čase přejít k něčemu tak zdravému, dobrému i dobře vypadajícímu, jak sou tvoje recepty! mňam, mňam! :D

    OdpovědětVymazat
  14. báječné, samé mé oblíbené pokrmy! :) ♥

    OdpovědětVymazat
  15. ten salátek s cuketou vypadá pěkně :)
    já mám ráda jen salát od přítele, ten ho umí skvěle :) anebo taky jeden z restaurace, který mi slíbil udělat doma, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!