pátek 29. června 2012

Tvarohový koláč plný třešní

Krásný pátek!

Dnes tu mám další recept a tentokrát budeme zase trochu mlsat. A co je na tom nejlepší, že vlastně docela s klidným svědomím, v tomhle receptu totiž není žádná mouka, jen samý tvaroh a ovoce. Řekla bych, že ideální k ledové kávě a posezení ve stínu. Vyštrachala jsem ho při prohlížení všemožných starých čísel časopisů plných receptů a tentokrát ve Foodu, pokud mě paměť nešálí. Takže bez dalších okolků se pustím do návodu stejně s chutí jako do samotného koláče.

Potřebovala jsem: 1 kg odtučněného tvarohu, 4 vejce, 150 g třtinového cukru, 80 g másla, 4 lžíce krupice, 2 lžice škobu, citronová kůra, lžička vanilkového extraktu, 1 prášek do pečiva, třešně


Tvaroh vyšleháme s cukrem, citronovou kůrou a vanilkovou essencí. Přidáme rozpuštěné máslo, prášek do pečiva, škrob a krupici a důkladně promícháme. Těsto necháme chvíli odpočívat. Zatím si připravíme ovoce podle libosti, já měla třešně. Těsto vlijeme do pečící nádoby, poklademe kousky ovoce a pečeme ve vyhřáté troubě než povrch zezlátne. Aby se tvaroh příliš nevysušil, postupovala jsem při pečení jako s cheesecakem, tedy že jsem do trouby přidala nádobu s vodou.


A já Vám popřeji krásný horký víkend. Sama se teď půjdu odebrat do kuchyně, protože mi dnes na oběd přijede návštěva, a tak jsem ve svém živlu. Jaké menu jsem nakonec zvolila Vám dám určitě brzy vědět a budu doufat, že bude úspěšné. Tak pac a pusu!

9 komentářů:

  1. ješiš, proč nám to děláš? :-D mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá výborně, ani by mě nenapadlo, že v něm není žádná mouka:) jsi prostě šikovná kuchařka:))

    OdpovědětVymazat
  3. Brzo kvůli tobě neprojdu dveřmi :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mmm, mňam. Ale v postupu mouku máš (přidáme máslou, mouku...), nebo to jsi jen upsala? :)Každopádně ať už tam mouka je nebo není, tak bych si dala!
    A jsem zvědavá na menu, co jsi vařila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé vidíš, jaký jsem tele, to jsem se upsala, děkuju moc za upozornění! :-)

      Vymazat
  5. Terezko, děláš mi chutě, nebýt mi furt blbě, tak bych si hned dala něco dobrýho :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já budu dnes dělat tvaroháček s jahodama, jestli manžel konečně dorazí s nákupem.. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. vypadá krásně! :)) Zrovna zítra mám v plánu česat třešně takže aspon vím jak je využit :D!

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!