pondělí 18. června 2012

V parnu po nich vždy sáhnu!

Dnes bych Vám ráda ukázala pár maličkostí, bez kterých se v létě neobejdu. A co mezi ně tedy patří?

  • vlhčené ubrousky - jsou mými společníky po celý rok, ale v létě je oceňuji dvojnásob. Fesťáky, grilovačky, vedro... no prostě spousta příležitosti na upatlání rukou, a proto je nosím stále u sebe a žádné zamazané packy se nekonají. Obyčejně si kupuji nějaké za pár kaček v drogérii po 15 kusech, stejně ty mršky rádi vysychají. Na fotce jsou jen první v řadě z H&M.
  • samodržící podprsenka - myslím, že to známe každá - co sakra s vykukujícími ramínky? Proto jsem tak dlouho sháněla podprsenku, která by držela sama bez ramínek. Až jsem nakonec na ideální narazila náhodou v New Yorkeru. Možná budete proti koupi spodního prádla zrovna tam něco namítat, ale já tam odsud mám již několikátou a jsem naprosto spokojená. Tahle má kolem dokola gelový proužek, díky kterému vážně drží na svém místě, hezky sedí, nepadá a navíc stála nějaké dvě stovky. Měli ji hned v několika barvách, já ale vybrala neutrální tělovou, která ani pod bílými svršky není tak nápadná, navíc k ní byly přibalena klasická ramínka i jedno delší za krk. Nosím ji pod tílka s úzkými ramínky, topy bez ramínek nebo vykrojená trička a moc jsem si jí oblíbila.

  • miniaturky - léto se rovná cestování a na cesty chci, asi jako každý, táhnou co nejméně věcí. Proto si vždy před létem pečlivě syslím všemožné přípravky v maličkých verzích, které mi na dobu dovolené nebo výletu bohatě vystačí a nezaberou příliš místa. Takže ať jsou to sprcháče, tělová mléka, šampóny, krémy na ruce nebo deodoranty, v prťavých vydáních je beru všechny.

  • savé papírky - nevím, jak tuhle věc správně nazvat, určitě to znáte - krabička plná papírků, díky kterým s sebou nemusím tahat pudr a když se zpotím, stačí jeden z nich vytáhnout a otřít znavený obličej a po lesku ani památky. Konkrétně tyhle mám od kosmetičky, ale stejné jsem viděla ve stojanu Essence.

  • tělové máslo Alverde - tohle není sice věc typicky letní, naopak je mám ráda celoročně, mají však několik vlastností, které oceňuji zvlášť za teplého počasí. V létě mám pokožku od sluníčka vysušenou až běda a tahle másla mi od ní pomohou. Dobře se roztírají, krásně hydratují a navíc jsou v cuku letu vsáknutá. Šetrná jsou i k mému obličeji, který jen tak něco nesnese, takže ho často nanáším místo nočního krému - pleť mám po nich krásně hebkou a provoněnou. A osvědčila se mi třeba i na vyrážku na čerstvě oholených nohách. Zatím jsem vyzkoušela dva druhy - s makadamovým oříškem a pomerančem s vanilkou. Obě mi voní moc hezky a jejich účinky jsou stejně dobré. Balení o 50 ml, které vydrží poměrně dlouho, jsem pořídila v DM drogerii za 30 Kč ve stojanu s miniaturami u pokladny. 

  • balzám na rty o ochranným faktorem - spálené rty je to poslední, po čem asi v létě toužím, takže jsem se rozhodla, že tomu předejdu jeho koupí. Kromě rtů ho třeba během dne, když u sebe nemám opalovací krém, aplikuji i na pihy v obličeji a na krku. Má sladkou vůni, rty nejen že chrání, ale i příjemně zvláční. Zakoupen opět v DM asi za 25 Kč.
  • ochranný sprej na vlasy Balea - slaná nebo chlorovaná voda, nevybírané sluneční paprsky a smotaný drdol - nic z toho vlasům asi příliš na kvalitě nepřidá, a proto se je snažím alespoň trochu chránit. Sprej si vždy ráno před odchodem nebo i několikrát během dne nastříkám do suchých vlasů a pročešu. Vlasy ale nezacuchává ani nemastí, jak jsem čekala, naopak celkem příjemně provoní. Navíc stál asi 50 Kč, takže doufám, že mi v zimě vlasy poděkují.

Toť můj malý výčet, samosebou že jsou tu i jiné propriety, které se mnou tráví léto, ale o těch třeba až jindy. A co Vy, bez čeho se neobejdete? :-)

26 komentářů:

  1. Dobré tipy. :)
    Podprdy v NY kupuji odjkaživa, sem tam mi nějaká vrže ale jinak jsou všechny krásné a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo s tím vrzáním máš pravdu, ale jinak si taky nemůžu stěžovat :-)

      Vymazat
  2. pěkný článek, a díky za tip na podprdu, zajdu se na ni do NY podívat:)

    OdpovědětVymazat
  3. Bezvadný postík, Terezko :) Já ještě přidám tělový sprej s ovocnou vůní od Avonu a zmrzliny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez nich taky nevycházím, však už je mám taky dobu nafocené a mám v plánu je vystavit světu :-)

      Vymazat
  4. škoda že tu nemáme NY tiež by som na nejakú išla mrknúť aj keď ja cez leto moc nenosím podprsenky .. ak keď tak len tie čipkované bez vystuže bez ničoho proste tie také čisto ušité z čipky ... sú vážne super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové nosím na cvičení, jsou pohodlné, to jooo :-)

      Vymazat
  5. Jo, přesně tu podprsenku jsem chtěla, abys představila, čteš mi myšlenky!!! Jen jsem kolem něj dneska šla, sakryš =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi pořádný ostříž, když si jí z fotek v minulém článku rozšifrovala :-D A to jsem ráda, že jsem Ti splnila "přání", zlaté rybky, třeste se :-D

      Vymazat
  6. skvělý tipy, miniaturky si taky ráda kupuji a vlhčené ubrousky jsou nutnost!!
    tuhle podprsenku potřebuju novou, tak si pro ní asi brzy skočím do New Yorkeru :DD

    OdpovědětVymazat
  7. no já se neobejdu bez krému po opalování (a taky jsem ho o víkendu zapomněla, a jsem rudá jak rajče!)

    OdpovědětVymazat
  8. Velmi dobrý článek Terinko! Opravdu mě hodně inspiroval a musím dopsat seznam věcí, které ještě potřebuji.. :) ubrousky mi nedávno došly a je třeba je doplnit! ;)

    OdpovědětVymazat
  9. No hezký, ty savé papírky vidím prvně! Ještě, že tě mám, zítra pro ně běžím.
    Hezký den Ter, G. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě taky, Gábi :-) A já si je pořizovala na maturitní ples, ale od té doby chodí všude se mnou, tak šťastné pořízení :-)

      Vymazat
  10. bezva věci, hlavně ta podprsenka, já si jednu koupila ten v NY a nemůžu si jí vynachválit, sice jen obyčejná bílá, ale pohodlná, velikostně sedí.. :)

    OdpovědětVymazat
  11. vlhčené ubrousky a samodržka jsou nutností i u mě :-)
    naopak zatím postrádám nějakou vlasovou ochranu, díky za tip! ;-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek a určitě inspirace pro spoustu z nás. :)
    Tělové máslo s makadamovým oříškem zbožňuji, ale používám ho hlavně v zimě. Sprej na vlasy mám také a zatím spokojenost, stejně tak jako zmatňující papírky. Já se dále neobejdu bez termální vody ve spreji, betakarotenu a svěží toaletky.
    Jinak samodržící podprsenky mám dvě, obě jsou od Wonderbry (jednu mám už asi třetím nebo čtvrtým rokem, druhou pak druhým rokem). Patří mezi txy dražší, ale ta první je důkazem, že je opravdu kvalitní a drží. Nemám ráda u sebe vykukující ramínka od poprsenky a nemusím to ani u ostatních a co horší než vykukující ramínka, jsou ta gelová - to raději tělovou podprsenku s ramínky, která vypdají přirozeněji.
    Tak jsem se ti tu zase rozepsala, pardon. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Já si taky prvně pořídila makadamový oříšek, ale to s pomerančem jsem si zamilovala ještě víc, krásně svěže voní. Samodržící podprdy jsem si taky zkoušela i jinde, ale vůbec nedržely nebo neseděly, tak jsem za tuhle docela ráda, protože vykukující ramínka právě taky nesnáším. A za rozepsání se neomlouvej, já si ráda počtu :-)

      Vymazat
  13. přesně tuhle podprsenku mám taky :) já ji koupila asi před půl rokem, sháněla jsem nějakou béžovou pod bílé trička a tahle perfektně seděla a navíc stála pár korun.nemůžu si ji vynachválit.

    OdpovědětVymazat
  14. já podprsenky nakupuju teda jenom tam :) nejen, že se mi jejich podprdy líbí, ale i mi hezky sedí, takže jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Téry, tělová másla od Alverde rovněž zbožňuju po celý rok. Mám tak suchou pokožku, že mi mlíčko nestačí a tahle másla jsou velká pomoc. Před každým cestováním taky syslím vzorečky a pidi balení, ale pak toho vždycky tahám stejně tolik, že se stejně nadřu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s Tebou musím zase souhlasit, Luci, protože tolika zbytečností, co si s sebou jsem schopná sbalit... Ale člověk nikdy neví, že :-)

      Vymazat
  16. Svělý článek :) Samodržící podprsenku hledám dlouho, ale nikdy mi žádná nevyhovovala, až budu v NY určitě se po ní podívám :) Ty tělová másla taky určitě vyzkouším :) Bez matujicích papírků už taky nemůžu být, jsou hrozně super :)

    OdpovědětVymazat
  17. Mam podprdu z MaS a jsou taky super (baleni asi po dvou za 500,-) :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Ten lůj si nejspíš koupím :) A jelikož odjíždím do Francie a jsme omezena kily v letadlo, budu se muset po těch cestovních verzích kosmetiky podívat! :)Díky za tipy, Teri :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!