čtvrtek 4. července 2013

Kefírový koláč s jahodami

Čeho není nikdy dost? Jahoooooooood! Těch plných chuti, co voní a chutnají jako opravdové jahody. Jeden by to mohl přes celý rok pojídání mdlých z vaničky za pade zapomenout. No a co můžu mít pořád dokola kromě nich? Vláčné ovocné koláče přímo k snídani. Nebo v jakoukoli jinou denní dobu, to je vlastně úplně putna!


Potřebovala jsem (na plech):
500 ml kefíru, 1/3 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek špaldové celozrnné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 lžíce prášku do pečiva (bezfosfátového), špetka soli, 1/2 hrnku třtinového cukru, 2 lžíce kokosu, jahody (čím víc, tím líp samo :-))

A šup rup promícháme nejdřív všechny tekuté suroviny - kefír, olej a vejce a prošleháme. Pak přidáme sypkou část serepetiček, promícháme a co třeba přihodit i část jahod, na drobno nakrájených? Pak jen stačí vylít na plech a poskládat zbytek jahod. Pak šups s tím do trouby na rozpálených 190 nebo 200° asi na půl hodinky (špejle to jistí).


Kefírové koláče jsou taková vděčná věc - nedostane se Vám od nic žádného dusivého těsta, ve spojení řádné jahodové nálože nemůže být letní ráno lepší, co myslíte? :-)

9 komentářů:

  1. Mňamík , jahůdky !:)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jahody miluju, škoda že jejich sezóna už končí. Koláč vypadá hodně dobře a kefír ho odlehčí...mám na něj chuť :p
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. jeee mňam, jahody miluju!:) a v kombinaci s tímto koláčem z kefíru, který vypadá úplně skvěle...:) no vidím to tak, že ho vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  4. jahody jsou moje oblíbené, občas zvládnu přetrpět i ty za pade.. :) ke snídani ideální koláč, přesně jak říkáš. určitě vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Terino, děláš mi extrémní chutě!!!! To musím zkusit, ale naše úroda jahůdek letos nebyla hojná, takže budu muset vyměnit ovoce, ale i tak - mňam, těším se O:)

    OdpovědětVymazat
  6. Jahody už u nás začínají pomalu odcházet :( Snad tenhle koláč ještě stihnu :))

    OdpovědětVymazat
  7. mnomnom jahodýý, štve mě že ta nejlepší sezona- jahody třesně je tak kraťoučká:( ty hnusy z obchodů se vážně nedají jíst

    OdpovědětVymazat
  8. Hmm, to vypadá úžasně. Asi si teď o víkendu nějaký koláč taky pořídím:)

    OdpovědětVymazat
  9. mám chuŤ na sladkou snídani a tohle vypadá luxusně

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!