pondělí 1. července 2013

Tvarohové nočky s rajčaty a rukolou sypané oříšky

Zdravím Vás!

Dnešní oficiálně první prázdninový den jsem začala na příjemné vlně a nemíním z ní vystoupit, takže k tomu určitě patří zaskočení sem za Vámi :-) Pospala jsem si a z postele se nechala vytáhnout až slunečními paprsky, po snídani jsem se vydala do města, kde jsem si udělala kolečko po obchodech (a k velké nelibosti zjistila, že můj oblíbený sekáč zrušili, buuuuuuuuuuuu :-( ) a společně se zásobami všeho potřebného jsem upalovala domů ukuchtit si něco dobrého a hlavně rychlého - bylo to fakt akutní, v břiše mi už kručelo o sto šest. A co tím vším okecáváním chci říct? Že se musím zcela neskromně vychloubat, že jsem si na svém vlastním výtvoru dlouho tak nepošmákla jako právě dneska! Do nějakých domácích noků se mi obvykle moc nechce a v rámci lenosti si většinou uvařím jednoduše jen těstoviny nebo třeba kuskus. Ale ono tohle ruční hňoucání o moc víc času nezabere a v kombinaci s rajčaty jemně nakyslými doplněné o štiplavou rukolu je to prostě naprosté blaho. 


Na 2 porce jsem potřebovala:
noky: 250 g tvarohu, 3 lžíce krupice, 5 lžic pohankové mouky + na podsypání (ale klíďo jakékoliv jiné), 2 vejce, sůl
omáčka: lžíci olivového oleje, stroužek česneku, plechovku loupaných rajčat, lžíce balsamica, lžička cukru, sůl
+ rukolu, mozzarelu, čerstvé rajče, piniové oříšky

Nejprve jsem si připravila nočky - jednoduše jsem smíchala všechny přísady, osolila a rukama válela malé knedlíčky. Postupně je naházela do vroucí osolené vody a nechala vyplavat na povrch, pak slila a vyčkala na omáčku. S tou jsem začala česnekem - nasekaný jsem ho osmahla a pak zalila rajčaty. Nechala probublat a trochu zredukovat a ochutila solí, balsamicem a cukrem. Noky jsem smíchala s omáčkou a přidala jsem k nim i kousky rajčat, mozzarely a promíchala s rukolou. Na talíři už jen posypala piniovými oříšky.


Všechny mé oblíbené chutě na talíři - no prostě bájo a já si budu muset jooo krotit, aby mi zbylo i na zítřejší oběd a postupně jsem zbytek během odpoledne nezblajzla :-D... Koho byste si na talíř pozvali Vy, kdyby se tam měly koncetrovat Vaše oblíbené chutě? :-)

17 komentářů:

  1. taková dobrota, vlastně mé neoblíbenější obědové ingredience.. :)

    ještě tedy miluju houby, slaninu, zelí, tvaroh - často všechny tyhle přísady naházím na své milované halušky nebo si dám zelňačku. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda dřív rukolu vůbec nemusela, ale zjistila jsem, že s těmi správnými parťáky chutná prostě výborně :-)

      Vymazat
  2. Ajaj, to je zase inspirace... Takže zítřejší oběd je vyřešen, znamenitě! :) Opravdu díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si nech chutnat a zajímá mě, jestli šmakovalo! :-)

      Vymazat
    2. Jenom pro zajímavost hlásím, že zítra už je jdu dělat počtvrté a nikdo z rodiny si zatím nezačal stěžovat...:D Je to lahoda...:)))

      Vymazat
    3. To mám teda velkou radost :-)

      Vymazat
  3. mnam to vyzera super letne, lahko zdravo a mnamkovo!

    Inak pozyvam na super letnu Giveaway o tasticku plnu darcekov! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, na lehkou letní vlnu jsem se přesně chtěla obědem naladit :-)

      Vymazat
  4. To zní opravdu skvěle! Musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska jsem to vyzkoušela a opravdu to chutná super. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!