Nejspíš nebude vyhnutí a fakticky přijde podzim. Ne že bych ho teda měla nějak zvlášť v lásce, při nejhorším se před jeho běsněním schovám pod peřinu s kakaem, ale myslím, že dokáže i potěšit, ten neřád studenej. Třeba když urodí červenou řepu! A já ji následně od přítelovy babičky vyfasuju a uháním k troubě, abych ji do ní šoupla a vychutnala si ji v naprosto jednoduché úpravě s minimem rušivých elementů. Jojo, ať žijí pozdimní suroviny! Už se nebudu muset cítit provinile, že dostanu chuť třeba na hustou bramboračku nebo švestkový koláč uprostřed léta, protože to nepatří do škatulky letních jídel :-D Už bude třeba se zahřát a vytasit do zbraně všechny pozdimní dobroty. A já si ho rozhodně užiju i s červenou řepou a basta :-)
Inspirace ve starém dobrém Apetitu
Potřebovala jsem (cca 2 porce):
4 malé řepy, asi 2 lžíce olivového oleje, 1 sušená chilly paprička, pepř, 100 g balkásnkého sýra, čerstvý tymián
Syrovou řepu jsem oloupala a nakrájela na širší plátky. V zapékací míse jsem ji zakapala olivovým olejem, opepřila a posypala na drobno pokrájenou papričkou. Přidala jsem pár snítků tymiánu, rozdrobila sýr a dala jednoduše péct do trouby na 200° asi na půl hodinky.
Na co se na podzim těšíte Vy? :-)
Ja sa teším takisto na repu.. ale najmä na DYŇU!! Och, mám chuť na dyňovú polievku, omáčku, dyňu pečenú.. ale táto repa tiež vypadá skvelo, s balkánskym syrom je moja obľúbená kombinácia ;)
OdpovědětVymazatGenialni a jednoduche! Vitej podzime :) Tady na Sumave je spis uz zima nebo aspon pokrocily podzim.
OdpovědětVymazatGenialni a jednoduche! Vitej podzime :) Tady na Sumave je spis uz zima nebo aspon pokrocily podzim.
OdpovědětVymazatvypadá to opravdu lákavě :)
OdpovědětVymazatOpět skvělý recept. Kam na ně chodíš?
OdpovědětVymazattakhle je řepa nejlepší!
OdpovědětVymazatMňam, mňam! Byla božská! Klidně bych si ji dala znovu! :D :)
OdpovědětVymazatŇam, tak to je super! Přesně takový recept jsem potřebovala, protože dneska jdu řepu sklízet a chci z ní udělat taky něco jiného než jen salát :)
OdpovědětVymazathttp://wonderfull-today.blogspot.cz/
Řepa je hlavně děsně zdravá, tak jen do ní! Já jí mam nejradši s kozím sýrem a rukolou, ale ta tvoje bude určitě taky dobrá.
OdpovědětVymazatVypadá to super!
OdpovědětVymazatVypadá to dost lákavě, docela bych si dala :)
OdpovědětVymazatjá zatím podzimním záležitostem odolávám a snažím se spotřebovat letní úrodu, ale neříkám, že mi z tvé řepy netečou sliny :-) a co teprv první sklizeň hokkaido, co na mě netrpělivě čeká..
OdpovědětVymazatTo je super nápad, červenou řepu zbožňuji.
OdpovědětVymazat