středa 16. dubna 2014

Brownie cupcaky s pomerančovým krémem

V těhle činaných dortících začínám mít čím dál tím větší oblibu. Už na pohled bývají tak rozkošní! Teda když se mi třeba zrovna nepovede polevu napatlat všude kolem, jen ne na vrchol bábovičky.... Navíc koupila jsem si krásné jarní košíčky. Pravda, zrovna s čokoládovým těstem příliš nevyniknou, ale aspoň o důvod víc upéct nějakou další variantu těsta, nejspíš světlou.... A taky mě dost baví vymýšlet různé chuťové kombinace, které by se k sobě šikly a taky se parádně doplňovaly. A nedávno, když měl můj bráška narozeniny, usmyslela jsem se, že mu upeču tyhle krasavce z brownie těsta. Ale jaký krém by k tomu pasoval? Jasnačka, ten co chutná tak svěže a voní po pomerančích! Kombinace věru neodolatelná.... :-)


Potřebovala jsem:

180 g tmavé čokolády, 80 g másla, půl šálku třtinového cukru, 3 vejce, kapka vanilkového extraktu, 1 lžička prášku do pečiva, 80 g hladké mouky
krém: 3x lučina - kostka v papírovém obalu, šťáva a kůra z jednoho pomeranče, 2 lžíce moučkového cukru + čokoládové hoblinky na ozdobu


Čokoládu jsem společně s máslem rozpustila a nechala zchladnout. Vejce jsem prošlehala s cukrem, přidala vanilkový extrakt, vychladlou čokoládu, prdopeč i mouku. Vzniklé těsto jsem nalila do formiček vyložených papírovými košíčky a šoupla do trouby péct na 180° zhruba na 15-20 minut. 

Mezitím jsem si připravila krém - lučinu jsem promíchala se šťávou vymačkanou z pomeranče, z jeho kůry a taky s cukrem. Dala jsem ho na chvíli do lednice, než bábovky vychladly. Pak jsem je cukrářským sáčkem zdobila a na závěr posypala čokoládovými hoblinkami vyrobenými jednoduše škrabkou z tabulky čokolády. 


Ta báječná čokoládová hutnost brownie vlastní v kontrastu s tou svěží pomerančovou chutí mě teda dost baví. No rozhodně se k nim zase vrátím.... A už se toho shledání nemůžu dočkat :-)

29 komentářů:

  1. To je zase dokonalé! To není možné a navíc celkem jednoduché! Ty jsi fakt borec!
    Hned bych si dala.

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko, ty jsou uuuuuuuuzasne!
    Uz mam seznam toho, co budu pect na Velikonoce, tak ze bych tam pridala i tyto krasavce? :P

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo vypadají nádherně a určitě budou strašně dobrý, musím v nejbližší době vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají dost dobře a chutně. Zrovna jsem hledala nějaký recept a asi se pustím do tohohle. :))

    OdpovědětVymazat
  5. No, Teréz, asi jsi mě definitivně přesvědčila, že bych neměla ještě házet svoje kuchařské umění do koše a vyzkoušet si tuhle parádní vychytávku ;)

    OdpovědětVymazat
  6. These look amazing!! You are such an incredible baker......these look like they were created by an artist! Nicely done! Were they scrumptious?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you :-) Yeees, they were delicious - chocolate and orange cream was good choice :-)

      Vymazat
    2. Sounds amazing!! I am sure it is hard to stop at just 1.... :)

      Vymazat
  7. Příště asi zkusím tvůj krém, já ho dělám z hery a nechutná mi :D

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadají bezvadně :o asi zkusím :))

    OdpovědětVymazat
  9. ty jsou tak ňuňu! Nejšikovnější kuchařka! (jako by nestačilo, že jsi juuutuuub hvězda! :D)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!