Už jsem básnila o svém nejoblíbenějším jídle. Kuře na paprice miluju od dětství. A taky když můžu, ráda pokouším různé variace tomuhle nejzamilovanějšímu jídlu podobné. A ta, kde hlíva vyšoupne kuře, se teda dost osvědčila. Je to výýýýborný. Talíř plný kolík zalitý omáčkou, kde o maso sice nezakopneš, ale hlívová varianta je prostě tak dobrá, že i zarytý masožravec ani nemrkne a v mžiku cinká lžicí o dno. Ve snaze vyškrabat zbytek omáčky a domoci se přidání! :-)
Potřebovala jsem:
hlívu ústřičnou, 1 cibuli, lžíci másla, lžičku sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky, sůl, kelímek zakysané smetany + těstoviny
Na másle jsem orestovala cibulku, pak přidala hlívu a společně asi 3 minutky opékala. Zasypala jsem paprikou, aby se trochu rozvoněla Pak jsem zalila vodou - cca půl šálkem a nechala chvíli dusit - asi 10 minut. Potom jsem přidala kelímek zakysané smetany, dosolila a bylo hotovo. Na talíři jsem posypala už jen trochou řeřichy.
Hlívě zdar! Co z ní kuchtíte Vy? :-)
Mmm, to vypadá úžasně!
OdpovědětVymazatTeď jsi mě navnadila nejen na kuře na paprice, ale na hlívu! :D Škoda, že jsem jí v poslední době nikde nezahlédla :/
That looks so delicious!! Making me very hungry!! :)
OdpovědětVymazatDěkuji za tip, vypadá to skvěle! :)
OdpovědětVymazatTo zní až příliš jednoduše na to, jak to vychvaluješ, že je to dobré. No i když tvůj jednoduchý fondant nebo jak to ty nazýváš je jednoduchý a naprosto dokonalý. Zkusím tento recept. Díky za něj! V jednoduchosti je síla i krása.
OdpovědětVymazatÓóó, tak tohle si píšu na seznam "za každou cenu vyzkoušet!" :) jen si to trochu poupravím :) a v jedné kuchařce mám zase hlívu místo masa do svíčkové omáčky - ale ještě jsem to nezkoušela :)
OdpovědětVymazatPrave jsme poobedvali jako velkopatecni postni jidlo a je skcela, dekuju!
OdpovědětVymazatJá jsem zatím místo hlívy zkoušela žampiony a je to super! Ale hlívu taky rozhodně někdy zkusím! ;)
OdpovědětVymazat