pondělí 7. dubna 2014

Hlíva na paprice

Už jsem básnila o svém nejoblíbenějším jídle. Kuře na paprice miluju od dětství. A taky když můžu, ráda pokouším různé variace tomuhle nejzamilovanějšímu jídlu podobné. A ta, kde hlíva vyšoupne kuře, se teda dost osvědčila. Je to výýýýborný. Talíř plný kolík zalitý omáčkou, kde o maso sice nezakopneš, ale hlívová varianta je prostě tak dobrá, že i zarytý masožravec ani nemrkne a v mžiku cinká lžicí o dno. Ve snaze vyškrabat zbytek omáčky a domoci se přidání! :-)


Potřebovala jsem:

hlívu ústřičnou, 1 cibuli, lžíci másla, lžičku sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky, sůl, kelímek zakysané smetany + těstoviny

Na másle jsem orestovala cibulku, pak přidala hlívu a společně asi 3 minutky opékala. Zasypala jsem paprikou, aby se trochu rozvoněla Pak jsem zalila vodou - cca půl šálkem a nechala chvíli dusit - asi 10 minut. Potom jsem přidala kelímek zakysané smetany, dosolila a bylo hotovo. Na talíři jsem posypala už jen trochou řeřichy.


Hlívě zdar! Co z ní kuchtíte Vy? :-)

7 komentářů:

  1. Mmm, to vypadá úžasně!
    Teď jsi mě navnadila nejen na kuře na paprice, ale na hlívu! :D Škoda, že jsem jí v poslední době nikde nezahlédla :/

    OdpovědětVymazat
  2. That looks so delicious!! Making me very hungry!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za tip, vypadá to skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  4. To zní až příliš jednoduše na to, jak to vychvaluješ, že je to dobré. No i když tvůj jednoduchý fondant nebo jak to ty nazýváš je jednoduchý a naprosto dokonalý. Zkusím tento recept. Díky za něj! V jednoduchosti je síla i krása.

    OdpovědětVymazat
  5. Óóó, tak tohle si píšu na seznam "za každou cenu vyzkoušet!" :) jen si to trochu poupravím :) a v jedné kuchařce mám zase hlívu místo masa do svíčkové omáčky - ale ještě jsem to nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  6. Prave jsme poobedvali jako velkopatecni postni jidlo a je skcela, dekuju!

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem zatím místo hlívy zkoušela žampiony a je to super! Ale hlívu taky rozhodně někdy zkusím! ;)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!