pátek 10. února 2012

Těstoviny s hráškovým pestem

Přeji krásný pátek,

dnes tu mám jen malý tip na rychlý oběd nebo véču. Já takhle poobědvala včera a rozhodla jsem se, že se s Vámi podělím, protože jsem si docela pošmákla. Jen to asi nebude nic pro odpůrce zelené, hrášku, těstovin nebo něčeho, co se tváří aspoň trochu zdravě. Takže pokud ještě zbyl někdo, koho by to zajímalo, tady je recept :-)

Potřebujeme jen asi 400 g mraženého, ale povoleného hrášku, balení krémového bylinkového sýra (já použila Lučinu), stroužek česneku, těstoviny, sůl, pepř, případně kuřecí maso a sýr


 3/4 hrášku si společně s česnekem a sýrem rozmixujeme a ochutíme. Těstoviny dáme klasicky vařit a asi 2 minuty před koncem přihodíme zbývající čtvrtinu hrášku, krátce povaříme a společně scedíme. Vrátíme do hrnce, přidáme hráškové pesto a promícháme. Podávat můžeme s opečeným kuřecím masem nebo jen nastrouhaným sýrem. Dobru chuť :-)















Mimochodem recept opět objeven při listování několik let starými Apetity, což se stává mou nejoblíbenější činností. Vždy si naberu kupy několika ročníků a listuji. Při každém prohlížení mě totiž zaujme něco jiného, takže jen lepícími štítky označuji, co by stálo za to si uvařit a pak se k receptům ráda vracím. Jak to máte Vy, vaříte radši podle internetu, časopisů, kuchařek, rad maminek či babiček nebo vlastní fantazie? :-)

13 komentářů:

  1. do you know that pesto is the typical recipe of Genova, the italian city where I live? :D it's so funny that it's famous all over the world :D check out my new post xoxo

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá moc dobře!Musím vyzkoušet:)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to perfektně, asi řeknu mamince nebo babičce :D

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá to vážně dobře !:)) a já no vařím podle sebe věčinou :D a taky to tak občas dopadá no :DD jinak až teď sem si všimla že mě máš v oblíbencích takže mooooc děkuju hrozně to potěší !:)♥

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá fakt skvěle, asi si to jdu udělat, jestli máme hrášek :) (a odepsala jsem ti na dotaz u mě na blogu :))

    OdpovědětVymazat
  6. Looks great, dear!
    Have a nice weekend, you too! <3

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, to vypadá skvěle, díky za tip. hrášek miluju! :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je super. Miluju rychlovkový recepty a ještě zdravý, jupí!

    OdpovědětVymazat
  9. To vypadá krásně .... až z toho mám hlad :)

    PS.:Budu moc ráda když přijmeš pozvání na mou GIVEAWAY !
    http://c-m-writer.blogspot.com/2012/02/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. vypadá to nádherně. miluju hrášek :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Jé to vypadá skvěle to budu muset zkusit.U nás se většinou moc nevařilo anebo klasicky česká kuchyně mě to moc nechutnalo takový mastný a omáčky a vždy jsem si pak už dělala odlehčenou verzi.A pak jsem čerpala i z netu a postupně tomu přišli na chuť i doma tak teď vařím dost často já :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Moje činnost spočívá v tomtéž - staré Apetity, lepící štítky a zkoušení na rodině :))
    hráškové pesto mám taky založené - myslíš, že by to nebyla "blemta" s černými sepiovými špagetami?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zabavna cinnost, ze? :-) Myslim, ze sepiovymi spagetami to bude super, ty jsou me oblibene :-)

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!