dnes je tu opět něco pro nás, jdeme baštit miliontou pátou úpravu těstovin, neb těch není nikdy dost! Ale tyhle jsou extra výjimečné červenou řepou, kterou jsem dřív tak nesnášela, ale naštěstí už mi z paměti vymizely vzpomínky na salát ze školní jídelny a já si ji v posledních dnech znovu oblíbila. Klidně jen tak na husto, nakrájenou na plátky ala carpacio, plním si jí bagety či sendviče ke sváče a nebo provádím jiné řepné pokusy. Zkrátka žádné velké složitosti, ale vše je táák dobré....
Asi na 3 porce jsem potřebovala:
1 řepu (uvařenou ve vodě asi 40 minut), 1 cibuli, gervais, parmazán, šunku, těstoviny
Na kapce oleje jsem si osmahla cibulku, přidala šunku a řepu nakrájenou na kostičky. Pak jsem přidala uvařené těstoviny a vmíchala gervais, ochutila solí, pepřem a posypala parmazánem. Na talíři jsem si vmíchala ještě trochu rukoly a hotovo.
Zase taková šup rup véča, ovšem chuťově "epes rádes", fakticky! Co Vy a řepa, kamarádíte se? :-)
bohužel jsem řepové trauma z dětství z hlavy ještě nevymazala, tak se řepou kamarádky nejsme :D
OdpovědětVymazatDoporučuji ti, abys jí dala šanci (já ji miluju :D )
VymazatJá též, i když chápu, že traumata dokáží být pěkně neodbytná :-)))
VymazatJá mám řepu ráda, mamka nedávno viděla někde v Prostřenu recept na zapečenou řepu s mandlemi a česnekem a chutná to celkem dobře. Ty těstoviny vypadají velmi chutně a jelikož já opravdu těstovinožrout jsem, nepohrdla bych. Akorát ten parmazán, kolik stojí? Není drahý? Nikdy jsem ho nekupovala, jedla jsem ho pouze v restauraci.
OdpovědětVymazatNo nemusí to být přímo parmazán, ale třeba levnější gran moravia, grana padano nebo jak se všechny jmenují :-) Třeba v Lidlu ho prodávají už strouhaný a moc drahý není, ale určitě tam jde dát i jiný sýr, já házela, co bylo zrovna po ruce :-)
VymazatMňa to může být dobré, řepu mám moc ráda :)
OdpovědětVymazatNěkdo ti krade posty :-(
OdpovědětVymazatAle ne :-/ Kdo, kde?
Vymazat