Receptem jsem se inspirovala tady
Potřebovala jsem (asi 3 porce):
asi 3/4 šálku bulguru, půlku kostky zeleninového bio bujonu, kousek cukety, libovou šunku, 30% eidam, dvě vejce, 1 stroužek česneku + trochu oleje na smažení
Bulgur jsem zalila horkou vodou, přidala bujón a krátce povařila (asi 5 minut) a nechala ještě pod pokličkou dojít. Mezi tím jsem si připravila ostatní suroviny - nakrájela cuketu, šunku a sýr na drobno, prolisovala česnek a vše i s vejci přidala k bulguru. Pak už jsem jen polovinu rozprostřela na pečicí papír a pekla v troubě asi na 200° po dobu 30 minut a druhou polovinu opékala na pánvi na trošce oleje z obou stran dozlatova.
A já si běžim připravit nějakou další fofrovou véču, protože hladový návrat domů byl přesně můj dnešní případ :-)
Dělám něco podobného, ale z ovesných vloček. A smažím teda nasucho.
OdpovědětVymazatJá snad ani nevím jak bulgur chutná.. ale vypadá to hodně dobře :))..
OdpovědětVymazatDostala jsem hlad,budu si muset jít něco dát.. že já ten článek rozklikla sakra :D
Téro, tak tenhle recept mi příjde určitě vhod a už si ho ukládám. Já vařila bulgur minulý týden poprvé v životě, měla jsem teda špaldový. A vůbec nám to nechutnalo. No byli jsme i nemocní, tak jsme měli jiné chutě, to je pravda. Každopádně jsem si říkala, co budu s tím zbytkem dělat, že je to škoda to vyhodit. A tyhle placky vypadají parádně. Mám ráda snad všechny takové placky, takže snad tímto způsobem bulgur spotřebujem :-)
OdpovědětVymazatTak tenhle recept je usper, určitě vyzkouším. :)
OdpovědětVymazatJá si na dnešek extra vytunila kuskus (nebyl jen s mozzarellou a rajčaty jako obvykle), ale na anvi jsem lehce orestovala mraženou frncouzskou zeleninu, na to pak klepla vejce a dodělala jako míchaná vajíčka, trochu osolila a zamíchala s kuskusem, byla to mňamka. :)
Skvelé, určite vyskúšam :).
OdpovědětVymazatomg look at all the golden fried goodness - looks so good!
OdpovědětVymazatwould you like to follow each other?
A
xx
http://epiquemoi.blogspot.com