úterý 13. srpna 2013

Toulání jižní Moravou

Krásný den Vám všem!

Bez nějakého dalšího velkého okecávání se hnedle vrhnu na přestavení mé poslední části dovči, která se odehrávala přímo mezi pálavskými kopci, zelenajícími se vinohrady a sudy plných vínečka.... Zkrátka skoro v ráji :-)))) 

Mikulov

Ubytováni jsme byli po dvě noci v krásném Mikulově. Dosud jsem neměla nijak velkou příležitost poznat jeho přednosti, což jsem teda musela fofrem napravit. To město má prostě úžasnou atmosféru a spousty krás, které je škoda neomrknout.


Míst k občerstvení je v centru vícero, naším útočištěm pro malé občerstvení se stala třeba Zdravá kavárna kousek pod náměstí, kde jsme vyzunkli bezovou limošku a já spořádala špenátovou tortilu...


Ubytováni jsme byli v moc hezkém hotelu Golf garni, na který jsme narazili při brouzdání po slevových portálech. A tentokrát to byla opravdu dobrá koupě!


Sklípek - tak to je naprostá jasnačka! Za naši štaci jsme obrazili dva, z nichž za zmínku rozhodně stojí vinný sklep Pod kozím hrádkem. My se do něho dostali úplnou náhodou v rámci večerní prohlídky města s průvodcem, kterou jsme měli v ceně pobytu. A že to stálo za to - vtipný výklad pana Solaříka, tooolik dobrého vína a taky naši noví kamarádi :-))) 

A doufám, že si rozumíme, že tyhle ovíněné fotky jsou jen mezi náma, jo? :-D

















Mimo to jsme se jali poznávat i další okolní krásy...

Valtice - pro mě další premiéra a opět velmi zdařilá. Zámek i přilehlé zahrady působily tuze sympaticky a navíc jsme se vydali na obhlídku mučírny. No teda zajímavé to bylo, ale nic moc pozitivního. Ale nic co by nezpravila dvojka pálavy  (ne, nemějte mě za alkoholičku!) :-D




Rendez-vous - vydařená zastávka, to vám povím. To jsem ani netušila, že se uprostřed našich lesů ukrývá něco tak podobného vítěznému oblouku. Takže jsem si pod něj hrcla a se svou bujnou fantazií si mohla představit ten hluk a neustálé troubení na pařížském kruháči kolem něj :-)



Lednice - nemožné ji nenavštívit, opravdu nádherný zámek, který bych mohla obdivovat opravdu dlouze...


Minaret - a krátkým cournutím od krásného lednického zámku jsme prošli i k téhle zajímavé stavbě. Navíc přes park a kolem rybníků je to k němu moc hezká procházka....


Mimo "kultůry" jsme okusili i třeba trochu toho adrenalinu (teda jen pro mě, pro ostatní je to naprosto normální věc) - Téra, co se všeho bojí, vyrazila na šlapadlo. Takže jsem na něm krapet hysterčila, ale mořskou nemoc i nálety kachen jsem přežila ve zdraví :-D A počasí nás přemluvilo, abychom i výlet na kolách vyměnili za návštěvu mikulovského koupálka. Takže zase o důvod víc, proč se vrátit a poznat další zákoutí dupnutím do pedálů :-)

No už mi stačí jen dodat "na zdraví" s pomyslným přiťuknutím výběrem z hroznů a optat se Vás, jestli jste i Vy z krás jihomoravských okusili :-)

21 komentářů:

  1. Uáááá, zrovna na Jižní Moravu bych s přítelem chtěla jet koncem srpna, tak teď sháníme nějaké ubytování. Přesně ta místa, co jsi navštívila, chci navštívit i já. :)) Náhodička. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si to užijte, určitě se Vám tam bude líbit :-)

      Vymazat
  2. Já jsem z jižní moravy, takže jsem všechno viděla už několikrát:D ale samozřejmě tu máme krásně, akorát už si nemusíme při každé příležitosti dávat lahvinku, to tak při každé druhé:D jsem ráda, že se ti tu líbilo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte :-) To já normálně taky ne, ale u vás to jinak prostě nešlo :-D

      Vymazat
  3. Jižní Moravu zbožňuji, podle mě je to jedno z nejkrásnějších míst u nás a nejen kvůli výbornému vínku a sklípků, i když jejich návštěva je podle mě povinností, když už tam člověk je. :)
    Stihli jste toho teda celkem dost a tobě to moc slušelo. Pruhovaná sukně je skvělá!
    Ve sklípku Pod kozím hrádkem jsem byla loni na podzim a bylo to tam super, i když víno víno nebylo nic, co by nadchlo nebo urazilo, takový průměr.
    A kde je Rendez-vous?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně tam víno chutnalo, v porovnání s dalším sklípkem, který jsme navštívili den po tom, tak určitě :-) Díky :-) A rendez-vous je kousek za Valticemi směrem k Břeclavi :-)

      Vymazat
  4. Valtice a Lednici jsem navštívila už po několikáté právě pře dvěma týdny a v Mikulovově chodím pravidelně na akce a letos se zase chystám , je to tam krásný ! :)

    Zvu tě na svoji prní Giveaway ! :)
    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. O tom, jak je Morava krásná už se snad ani zmiňovat nemusím....no a nikdy není nic, co by dvoječka (dvě deci nebo dva litry?) nespravila :D
    Ve Zdravé kavárně jsme taky jednou byli, na toustech a zázorovým pivu :)
    A když tak koukám na fotky, mám chuť na víno....i přesto, že je 9:25 a včera večer do mě nějaká ta sklenka taky padla:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jééjej... A navíc zdravá holka se pozná, že si dá po ránu sklenku bílého - říkali to v Bobulích, tak to musí být na tuty pravda! :-D

      Vymazat
  6. Mikulov a Lednicko-Valtický areál jsou nádherné. Na jižné Moravě jsem strávila celé dětství, takže pro mě tahle místa mají sentimentální hodnotu. Díky za článek a krásné fotky.

    http://pragueinstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Na Valašsku jsi někdy byla,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a kde přesně a jak se Ti tam líbilo?:)

      Vymazat
    2. Hlavně v Rožnově, líbilo, ale už je to dávno, zas tak moc si to nepamatuju :-)

      Vymazat
  8. v Lednici a Valticích jsme byli teď o víkendu a prošli jsme tam všechno, byla jsem tam poprvé a určitě ne naposled :-). Iva

    OdpovědětVymazat
  9. V Mikulově na dovolené jsem byla 14.července. :) psala jsem také článek na blogu. Navštívila jsem jak zámek v Mikulově, tak náměstí i Lednici :)! Moc hezké fotky a hotel byl krásný :)! My jsme byli ubytovaní v hotelu Kiwi :).

    OdpovědětVymazat
  10. Snad všude sme taky byli. :D Ta mučírna byla na mě moc, když jsem věděla, že ty věci se fakt používali k tomu, co tam psali.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!