středa 14. srpna 2013

Tvarohový dort s meruňkami (skoro) bez pečení

Tááák a konečně jsem tady zase po dlouhé době s jedním receptem. A dáme si ten podovolenkový rozjezd pěkně pozvolna pořádně jednoduchou záležitostí, kterou tenhle nepečený dortík rozhodně je, o tom žádná! Slaďoučké meruňky, kterými bych se klidně ládovala celé léto, je věčná škoda mořit v troubě, dobře vyniknou na tvarohu jen tak, táákže je hotovo během chvíle a už můžeme lžičky zabořit :-)


Potřebovala jsem:

750 g odtučněného tvarohu, 150 g bílého jogurtu, cukr (použila jsem ovocný), meruňky, balení esíček, dvě lžíce rozehřátého másla, kakao na posypání

Sušenky jsem v pytlíku rozdrtila na padrť, smíchala s máslem a vyložila na dno formy, vše pak nechala zapéct asi na 5 minut na 200°. Mezi tím jsem si promíchala tvarohy, jogurt, cukr a přidala jsem na kostky nakrájené meruňky. Pár jsem si jich nechala na ozdobu. Tvaroh jsem vlila na upečený korpus, ozdobila zbylými meruňkami a posypala kakaem. Nechala jsem ztuhnout v lednici alespoň dvě hodinky.


A ne, nehažte na mě prosím ty šutráky, že se sem zase posílám sladkosti takhle večer, ale ty dny jsou tak proklatě krátké, nezdá se vám? :-) 

13 komentářů:

  1. Ten recept je skvělý. Ta esíčka s máslem jsem ještě nezkoušela. ....a já se peču s koláčem. Toto příště připravím a hotovo.

    OdpovědětVymazat
  2. Mmmmmm, ten si asi udělám. :)

    OdpovědětVymazat
  3. miluju tvarohové dorty, už se mi sbíhají sliny :D

    OdpovědětVymazat
  4. ten recept vypadá úžasně!:) uplně jsem dostala chuť!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňamka!

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam. Ještěže to čtu po obědě, ale neříkám, že bych si zákusek nedala. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to skvěle a jednoduše :) Bohužel se k tomu asi jen tak nedostanu... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Dneska na to jdu, jako na skoro každý Tvůj recept :-) Jen jsem jsem se chtěla zeptat, kolik toho cukru a zhruba těch meruněk jsi tam dávala (promiň, jsem fakt neumětel) a zda jsi ho vyložila pečícím papírem, protože to se mi na té hlavní fotce zdá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se ti to dobře, dno formy jsem vyložila papírem, ale ne snad, aby se nepřilepil, ale aby šel lépe přendat na tác :-) A cukru tak odhadem třeba 3 lžíce, ale tvaroh můžeš v pohodě ochutnat a dochutit :-) A meruněk jsem měla pár, na ozdobení na vrch třeba takových 5, a tak na stejno (možná i míň) jsem jich nakrájela do tvarohu. Snad ti to takhle pomůže a ať se zadaří. Moc mě těší, že moje recepty takhle zkoušíš a díky za komentář :-)

      Vymazat
    2. Já moc děkuju za tak rychlou odpověď. To víš, já jsem trochu puntičkář a mimoto vařím a peču teprve tak rok :-) Měj se moc hezky!

      Vymazat
  9. uz se chladi, i kdyz prosel mensima zmenama:) namisto esicek koka a namisto merunek broskve:D dekuji

    OdpovědětVymazat
  10. vypadá to spíš jak broskev. Né meruňka

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!