sobota 14. září 2013

Brutální brownies z červené řepy s tvarohem

Mám tu jeden epesní koláč jako stvořený pro tento víkend.... Ani nemusíte před plotnou vystát důlek, je to celkem fofr, žádné velké hňoucání. Stačí se chopit červené řepy. A proč že brutální? Ruce jsem po jeho přípravě měla od řepy trochu jako po mordu a to červenající se těsto mě taky dost baví. A to brutálně :-) Chcete? Tak vězte toto....


Potřebovala jsem (na menší koláčovou formu):

320 g červené řepy (2 větší kusy), 130 g mouky (80 g celozrnné špaldové, 50 g bílé hladké), 4 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 100 g čokolády, 20 g másla, lžičku prášku do pečiva (bezfosfátového) + tvaroh na podávání

Červenou řepu jsem oloupala, nakrájela a nechala asi půl hodinky péct zakrytou alobalem na 200°. Potom jsem ji rozmixovala, přidala vejce a cukr promíchala. Postupně jsem začala přidávat další ingredience - mouku, prášek do pečiva a nakonec i společně rozehřátou čokoládu s máslem. Přidala jsem ještě kousek čokolády, který jsem si nechala stranou a nasekala ho na kousky. Toť celé těsto, vlila jsem ho už jen do koláčové formy a pekla na 200° asi 25 minut. Podávala jsem ho s lžicí tvarohu.


No a bez dlouhého otálení ho jdu posnídat. Snad na mě od včera aspoň kousek zbyl :-) 

12 komentářů:

  1. Opět, to vypadá moc chutně :-)Zajímavý nápad z řepou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to strašně lahodně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je brutálně zajímavý nápad! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to opravdu dobře a chutně!
    Myslím, že se do toho v nejbližší době pustím! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krása, taky jsem dělala, a chci vyzkoušet ještě s avokádem!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tento koláčik vyzerá luxusne :) Musím ho čím skôr vyskúšať!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak z řepy by mne koláč fakt nenapadl. Ty jsi šikovná, takže ti důvěřuji, že je dobrý.

    OdpovědětVymazat
  8. na prvý pohlad vyzerá tak dobre, že by ma ani len nenapadlo, že je z červenej repy :)

    OdpovědětVymazat
  9. Dnes jsem pekla a ani sestra, zarytý odpůrce řepy, nepoznala z čeho ta čokoládová buchta je. Barvu nepřiznám :). Je moc dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, uvedene mnozstvi repy v receptu je pred nebo po loupani, tedy ciste vahy, diky za odpoved, Maruska ;-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!