Ideální den na talíř polévky, řekla bych. Leje jako z konve, ale v lednici jsou stále obstojné zásoby domácích rajčat. A co líp - pár jich ještě vzdoruje dešti venku na keříku. No tak to je jasná páka, rajčatová polévka je víc než nutná! :-) Do teď jsem se vždycky piplala s pasírováním, aby v polévce nebylo památky po slupkách či zrníčkách. Ale už na to kašlu, protože jsem zkusila rajčata prostě na férovku rozmixovat tak jak leží a vida - ono to není vůbec špatné, taková konzistence mě dost bavila. Zvlášť když se doplní domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.
Potřebovala jsem:
rajčata (čím víc, tím líp! a ze zahrádky k tomu), olivový olej, bazalka, sůl, pepř, cukr, lžíce másla, cibule, pesto, parmazán
První co, tak jsem rajčata omyla, šoupla do zapékací mísy i s čerstvou bazalkou, pokapala olivovým olejem, osolila, opepřila a dala péct na 200° tak na půl hodinky. Pak jsem rajčata rozmixovala ponorným mixérem. V hrnci jsem na másle zpěnila cibulku a pak přidala rozmixovaná rajčata a nechala probublávat. Podle hustoty jsem naředila i trochou vody. Po chvíli jsem dochutila solí a cukrem. Na talíři jsem dozdobila domácím pestem a hoblinkami parmazánu.
A pak už jen třeba dobrou chuť! :-)
Pesto miluju , dávám ho skoro všude ! :D
OdpovědětVymazatJenom jsem si přečetla název, už se mi sbíhají sliny! Nedá se nic dělat, budu muset uvařit..! :)
OdpovědětVymazathttp://wonderfull-today.blogspot.cz/
Tak mi musíš dát vědět, jak ti chutnala :-)
Vymazatvypadá chutně! :)
OdpovědětVymazatHned bych si dala <3
OdpovědětVymazatTo víš, že jo...nepárat se s tim a rozmixovat to všechno rovnou :-) Taky to tak dělam a nikdo si nestěžuje. Ale z pečených rajčat jsem ještě nezkoušela, je v chuti velkej rozdíl?
OdpovědětVymazatJo, viď! Žádný špinění sejtka :-) No zas takový rozdíl to není, ale já to tak dělala i z čistě praktických důvodů - měla jsem večer čas, tak jsem si dala péct rajčata, rozmixovala, uložila do lednice a druhý den už jen dodělala polévku raz dva :-)
VymazatJasný, dobrej nápad ;-)
Vymazatmnam, nejlepsi podzimni polevkovy tip!
OdpovědětVymazathttp://sienastyle.blogspot.it
polívky jsou geniální věc a na podzim je tolik možností - rajčata, dýně... :-)
VymazatZrovna dneska jsem dělala (ale tolik jsem se s ní nepiplala) a ještě teď se olizuju! :) (nechápu, jak někdo může nemít rád rajčata!)
OdpovědětVymazatTohle je taky taková rychlovka, ale jak dobráá, viď :-)
VymazatA to jsi ty rajčata neloupala?
OdpovědětVymazatMňam. :)
OdpovědětVymazatKéž bych měla domácí rajčata. Hned bych se do toho pustila. Prima recept.
OdpovědětVymazat